Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 16 z 17 PrvníPrvní ... 614151617 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 226 až 240 z 250

Téma: RichesseGPS - freeware geocachingový a GPS software

  1. #226
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    6

    tak mi to dnes ráno při chůzi po ulici ukázalo, že jdu rychlostí 103 km/h a souřadnice jsou 13°39'8.02"N; 30°46'32.63"E což je někde uprostřed Súdánu

    po restartu se to vzpamatovalo a ukazuje to už dobře
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #227
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    267

    Takze RichesseGPS 2.0 je venku. Projekt je od teto chvile open source (licence GPL 2.0), takze kdo chtel ty porty pro smartphone, wince, atd. muze se vyradit a naportovat si Projekt se presouva na google code, kde je hostovan. Nejakou dobu pobezi oba weby paralelne, pak se stary zrusi a presmeruje se na code.google.com.

    Od bety jsou tyto zmeny:
    - ikonka otazniku pro unknown cache
    - pri importu GPX se nactou informace o cache a vygeneruje se HTML, ktery je ukaze, takze clovek nemusi na geocaching.com a hlavne je to optimalizovany pro PDA screen, takze se to lip cte (zkousel jsem to v jen emulatoru WM6, ale snad to bude vypadat dobre i na starsich strojich, nicmene zkuste a pripadne mi zanechte zpravu v issue trackeru na google code).
    - oznacovani dokonceni/nedokonceni cachi lze delat z hlavniho okna (tap-n-hold na nazev waypointu/cache)
    - download informaci z geocaching.com jde vyvolat pres contextove menu tamtez

    Na code.google.com je wiki, kde by se mohli objevit informace, jak rozjet Richesse na ruznych zarizeni, atd. Dal potrebuju screenshot z WM6 Richesse v akci (nemam WM6 zarizeni, nemuzu udelat), a taky je treba manual, vsechno je to v issue trackeru.

    Pokud jsou nejaky pozadavky, co by to melo/mohlo delat, vyuzijte issue tracker. Neco uz jsem tam dal.

    Pokud umite programovat ve Win32/MFC a mate chut, pripojte se k projektu.

    Existuji dve diskuzni skupiny na groups.google.com - pro uzivatele a pro vyvojare (zatim jsem tam sam :-)

    Kdyz mi kdokoliv s cimkoliv pomuze, budu rad... a nejen ja.

    Takze vitejte na novym levelu vyvoje, verim, ze je to krok spravym smerem.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #228
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    52

    Teda velka chvala a zmena k lepsimu. RichesseGPS jsem prestal pouzivat a presel jsem na Geoscouta a to hlavne kvuli jedne moc prijemne veci co ma geoscout a to stazeni kesi v terenu pres gprs. jak ctu importuje si nekdo skryse uz v novem RichesseGPS. Jde to udelat i v terenu. Napriklad na zaklade pozice? To by pro me byl rozhodne velky prinos
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #229
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    1

    Taky bych měl několik námětů k vylepšení softu
    - kdyby se naimportované POI daly rozdělit uživatelsky do několika částí (Praha, Brno) (v geoscoutu je to pomocí adresářů), odpadl by problém s omezením načítání počtu v radaru - prostě bych si vybral ty části, co jsou opravdu blízko
    - nebylo by špatné, kdyby se v seznamech zobrazovaly i další informace o keškách - kód, ...
    - nebylo by špatné, kdyby byly nějak lépe odlišené skutečné záznamy souřadnic kešek od pomocných (např. kde zaparkovat) .. toto se mi dělo, když jsem importoval .gpx, tak se mi naimportovaly i pomocné záznamy a já pak nevím, zda je to keška nebo ne.

    Jinak výborný SW pro geokešink, byť k němu používám ještě geoscouta
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #230
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    1

    Chtěl bych se zeptat, jestli tento software používá některý z majitelů Asus P535? Já to nemůžu rozjet, status: Not running. Pokud by mohl někdo poradit s nastavením, byl bych moc rád. Nikde jsem podobnou odpověď nenašel. SmartMaps i iGo mi fakčí, takže GPS je funkční, asi bude problém v tom nastavení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #231
    Nováček
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    35

    Gratuluji k tak pěknému freewarovému software! Kdysi jsem před mnoha lety (spíše desítkami let) programoval nejen profesně, ale i pro zábavu (Commodore64) a mohu tedy dílo ocenit.
    Geocaching je výborná zábava a Richesse GPS je dobrý nástroj.
    Mám však dotaz ohledně stahování GPS dat z geocaching. com. Poprvé, co jsem novou verzi Richesse 2.1 nainstaloval, zíral jsem na to, že se mně stáhla i data popisující cache! Nejsem ale žádný premium member, tedy to nemohla být data ve formátu GPX (jedině, že by to bylo dříve náhodně umožněno pro normální kačery). Nyní však stahuji pouze základní údaje jako jsou souřadice a typ cache a to je vše. (formát Loc).
    Musím se nutně zaregistrovat jako Premium member, nebo existuje jiná cesta jak stahování ostatních dat z geocaching.com dosáhnout ?

    Děkuji za odpověď.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #232
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    1

    Zdravím Lovce!

    S programem jsem navýsost spokojen, umí toho mnoho, je jednoduchý, přehledný a hlavně slušně přesný. Zkrátka chválím. Nicméně bych měl jeden dotaz ohledně stahování info o vybraném importovaném waypointu přímo v terénu. Zkoušel jsem to několikrát přes POI Manager a Download Info, ale výsledkem bylo pouze zavření aplikace. Vše fungovalo v poho až poté, co jsem spustil prohlížeč a připojil se přes GPRS. Pak (po předchozím připojení) dawnload proběhl bez problémů. Jde nějak nastavit, abych se přes RichesseGPS připojil automaticky?

    Díky za odpověď.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #233
    Nováček
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    4

    Zdravím , tak mám Loox 810 ,hledal jsem nějakej programek na geocaching ,rozběhlo se to v pohodě a pravděpodobně to i pojede ,i když je to na stole a jak tak koukam tak ten kompas se trocha vrtí a to zrovna statig navigaci vyplou nemám ,jen jsem koukal že je celé forum česky , čech udělá program a není česky ? Tak bud si čech tak si teho važ a verzi cz udělej ,ale pokud to vadí jen mně tak jo no. nebo položka languagenebo jak se to piše by byla k pleti , jinak odskouším a zatím gut.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #234
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Takze se hlasis jako tvurce prekladu do cestiny a tester te cestiny? Urcite mas dostatek casu a chut na upravovani prekladu pro kazdou novou verzi a testovani
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #235
    Nováček
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    4

    To určitě ne i když kdybych se moh vrátit v čase a zmněnit mou budoucnost tak by to možné bylo ,začínal jsem na PMD-85 a pak koupili do školi Didaktik gama a tak jsem začal chodit do programovani v Basic ,boužel tim moje programováni skončilo ,rodiče nemněli pro mně finance na rozšiřování mého zajmu takže pa pipi a pc programováním jsem skončil ,ted ve 30ti už to dohanět nebudu ,ja jen že je to škoda že to není v cz ,vyznám se v tym ale jen jsem chtěl podotknout že když je to čech co to vytvořil tak by to mohlo být v cz a ne v ang.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #236
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    57

    Citace Původně odesláno od Zivan
    Takze se hlasis jako tvurce prekladu do cestiny a tester te cestiny? Urcite mas dostatek casu a chut na upravovani prekladu pro kazdou novou verzi a testovani
    Já se hlásím, coby člen ATO...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #237
    Nováček
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    4

    vcelku je škoda že radar není i u šipky bud aby zobrazoval metry přímo nebo aby se oběvila červená tečka která by se přibližovala ke středu a překrývala samozřejmně šipku
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #238
    Obyvatel SMob Avatar uživatele urys
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    403

    Citace Původně odesláno od Josef57
    Gratuluji k tak pěknému freewarovému software! Kdysi jsem před mnoha lety (spíše desítkami let) programoval nejen profesně, ale i pro zábavu (Commodore64) a mohu tedy dílo ocenit.
    Geocaching je výborná zábava a Richesse GPS je dobrý nástroj.
    Mám však dotaz ohledně stahování GPS dat z geocaching. com. Poprvé, co jsem novou verzi Richesse 2.1 nainstaloval, zíral jsem na to, že se mně stáhla i data popisující cache! Nejsem ale žádný premium member, tedy to nemohla být data ve formátu GPX (jedině, že by to bylo dříve náhodně umožněno pro normální kačery). Nyní však stahuji pouze základní údaje jako jsou souřadice a typ cache a to je vše. (formát Loc).
    Musím se nutně zaregistrovat jako Premium member, nebo existuje jiná cesta jak stahování ostatních dat z geocaching.com dosáhnout ?

    Děkuji za odpověď.
    Taky nejsem premium user a informace se mi stahují, stačí si vybrat daný poi, importovaný z loc souboru a v poi manažeru dát download info, jediné, co je potřeba - být připojený k aktiv syncu, mít aktivní wifi nebo aktivní gprs data - samo se spojení iniciovat neumí. Alespoň toliko moje zkušenosti s tímto nástrojem
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #239
    Nováček
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    35

    To Urys: Díky, ale přesně tak to bylo i u mne. Najednou jsem kolegovi, též nadšenci v Geocachingu chtěl ukázat novou nádhernou funkčnost programu. A ono najednou nic! To mě trochu trápí..
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #240
    Nováček
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    35

    To URYS: zahada vyresena! Opravdu jsem delal chybu pri stahovani v ovladani programu. Vse funguje k plne spokojenosti.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 16 z 17 PrvníPrvní ... 614151617 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. RichesseGPS pro HD2
    Od MilaCzeque v sekci HD2
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 01-12-2009, 10:06
  2. Reakcí: 66
    Poslední příspěvek: 20-09-2009, 10:23
  3. RichesseGPS
    Od Mashe v sekci Touch Pro2
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 31-07-2009, 06:06