Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 13 z 17 PrvníPrvní ... 31112131415 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 181 až 195 z 250

Téma: RichesseGPS - freeware geocachingový a GPS software

  1. #181
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    4

    Citace Původně odesláno od duhovej_vil
    Citace Původně odesláno od radegast
    - bylo by mozne zobrazit nekam na zalozku Compass i souradnice zadane/importovane ?
    Myslis souradnice bodu, kam te sipka naviguje?
    presne tak ... kdyz sem hledal tu cache, nebyl jsem si moc jistej a chtel jsem porovnat aktualni souradnice, s tema pozadovanejma ... mozna je to kravinka, mozna by to nejaky smysl mit mohlo ...

    BTW mam jeste jeden az dva navrhy na zaklade dalsi jedne cache co mam v planu :-)

    1. funkce busoly - moznost zadani azimutu a jeho zobrazeni na symbolu kopmasu ?

    2. mereni vzdalenosti - tapnutim na tlacitko by se ulozila pozice a merila by se vzdalenost mezi ulozenou a novou aktualni pozici ...

    Opet podotykam, ze s programovanim pod WM nemam zadne zkusenosti, programuju pod "velkyma" windowsama, pripadne jednocipy na urovni HW, a problem bude i v tom, ze nemam zkusenosti s GPS, s komunikaci, protokolem, neznam moznosti, takze pokud pisu nejake blbosti, tak prosim o shovivavost
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #182
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    104

    Tak konečně tato nová betaverze funguje na XDA Orbit, díky! Jen při GPS Off zahlásí chybu: "Read error (232 The pipe is being closed".

    K dalším námětům:

    1) plánuje se, aby se zobrazoval listing cache a hint (načtením z Pocket Query GPX)? Dekódování hintu by bylo též skvělé! )
    2) dobrá funkce by byla zaměření cache - po stisknutí nechat GPSku pár minut měřit a zprůměrovat výsledek
    3) nevypínání displaye by bylo fakt potřeba, tak snad na to autor přijde

    Jinak bezva program, kdysi jsem jej s úspěchem používal, ale kvůli Orbitu musel odložit.

    Choze
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #183
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    52

    Citace Původně odesláno od choze
    Tak konečně tato nová betaverze funguje na XDA Orbit, díky! Jen při GPS Off zahlásí chybu: "Read error (232 The pipe is being closed".

    K dalším námětům:

    1) plánuje se, aby se zobrazoval listing cache a hint (načtením z Pocket Query GPX)? Dekódování hintu by bylo též skvělé! )
    2) dobrá funkce by byla zaměření cache - po stisknutí nechat GPSku pár minut měřit a zprůměrovat výsledek
    3) nevypínání displaye by bylo fakt potřeba, tak snad na to autor přijde

    Jinak bezva program, kdysi jsem jej s úspěchem používal, ale kvůli Orbitu musel odložit.

    Choze
    nevypinani displaye uz funguje od verze 1,1 bo od ktery je to v nastaveni prevent suspend mode teda alespon me to funguje na wizardu
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #184
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    4

    Citace Původně odesláno od choze
    2) dobrá funkce by byla zaměření cache - po stisknutí nechat GPSku pár minut měřit a zprůměrovat výsledek
    3) nevypínání displaye by bylo fakt potřeba, tak snad na to autor přijde
    Citace Původně odesláno od vonmann
    nevypinani displaye uz funguje od verze 1,1 bo od ktery je to v nastaveni prevent suspend mode teda alespon me to funguje na wizardu
    ajajaj, jsem n00b .. tyhle volby jsem si nevsiml, bohuzel i pri zapnute volbe display zhasina .. nejak to jit musi, tomtom to zvlada ...

    ad zamereni - dobrej napad

    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #185
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    104

    Citace Původně odesláno od vonmann
    nevypinani displaye uz funguje od verze 1,1 bo od ktery je to v nastaveni prevent suspend mode teda alespon me to funguje na wizardu
    Mea Culpa - nějak jsem to taky přehlídl - odzkoušeno, funguje!

    Jinak mám další nápady, ale to si nechám asi na později, ať si může autor vydechnout

    Díky.

    Choze
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #186
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    0

    Inspirace:
    V GPS tuneru je jedna super věc, a sice že u šipky se zobrazuje pozice slunce

    Skvele se podle toho orientuje pri dohledávání.
    Zkousel jsem kde co ale tohle mi dost chybí - je to jediný důvod proč jsem ještě Tuner neodinstaloval.

    PS nečetl jsem celé fórum tak nevím zda se to tu neřešilo.

    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #187
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1

    Holla.
    Mozna je to nesmysl, ale nepomohlo by k urceni azimutu proste dat pod sipku bitmapu s cislama a nejakou znackou? Nevim jak je to poskladany a je to jen idea. A druha idea je, jestli neni mozne naucit ho ukladat proslou cestu s nejaky intervalem. Pokud by to slo, pak by teoreticky melo jit i zobrazeni prekonane vzdalenosti i s prevysenim. A jiz zde zminene prumerovani pro ukladani nove kesky. Novou zalozku averaging. Nedokazu si predstavit jak je obtizne ulozit par poslednich mereni a udelat z nich prumer, ale myslim, ze je to funkce, kterou by jiste mnozi z nas ocenili. A moznost tuto hodnotu primo ulozit. Jinak diky za tvuj cas, ktery venujes developingu tohoto programu. Dokazu si zive predstavit co to da prace. Jen tak dal...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #188
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Duhovej_vil: parádní program, dnes jsme s jeho pomocí s bráchou ulovili dvě první kešky, byla sice kosa jako v morně, ale co už. :-) Tímto hlásím i funkčnost na HTC Kaiser (pro verzi 1.1 - že existuje v1.2beta jsem zjistil před chvílí)

    Mám námět na malou vlastnost, kterou asi nebude problém přidat a bude se dobře ladit :-) - jedná se o přidání kontextového menu s přepočtem a kopírování do clipboardu. Představu nastíním zcela konkrétně:

    na záložce "Compass" podržím stylus na hodnotě zeměpisné šířky N 49°10'33.20" a vyskočí kontextové menu s touto nabídkou:

    Copy 49.17588889

    po jeho tapnutí se do clipboardu přenese textová hodnota: 49.17588889

    Totéž pro zeměpisnou délku.

    Důležitá je tam ta desetinná tečka a případné mínus pro opačné polokoule. Tohle je totiž formát souřadnic, který vyžaduje vyhledávací formulář na http://wap.geocaching.com . Tato verze je vhodná pro PDA (věděli jste o ní?) - dobře se zobrazuje a málo žere data přes GPRS. A když je uživatel v terénu (třeba na služebce v cizím městě), tak by se mohl připojit na tyto stránky a z RichesseGPS si pěkně bez chyby zkopírovat souřadnice své polohy díky tomuto kontextovému menu a hnedle se mu zobrazí nejbližší cache a může si zapátrat.

    EDIT: totéž kontextové menu by bylo užitečné na názvu cache - nahoře "Waypoint info (GC16EMJ)" - nabídlo by "Copy GC16EMJ" - to zase pro účely zalogování kešky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #189
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Zjistil jsem, že se občas (v 25% případů) neuloží poznámka (dávám poctivě "Save"). Párkrát mě to postihlo - řeším to tak, že píšu raději málo, sejvnu, shodím RichesseGPS, znovu nahodím, zkontroluju.

    To volání stránky s popisem kešky přímo z RichesseGPS by bylo fajn (a také zavolání patřičné stránky pro zalogování, kdyby to šlo ... a také zavolání stránky s nejbližšími cache v aktuálním okolí, což by v podstatě řešilo můj předchozí příspěvek).

    Bylo by potřeba scrollbar do okna s poznámkou, když je poznámka dlouhá, aby se mohlo pohodlně nahoru a dolů a nemuselo se to dělat označováním.

    EDIT: Jo a seřazení podle vzdálenosti od aktuální pozice (už to tu bylo zmiňováno) by bylo fasa!

    No vyjmenoval jsem tu toho dost na to, že projekt je možná mrtvý. Nicméně zatím je to pro mě nejsympatičtější geocachingový program (zkouším teď trial BeeLine, ale i tak mám tendenci se vracet k RichesseGPS, jestli nějaké kouzlo, či co .

    Mám verzi 1.2 beta na WM6 EN (HTC Kaiser).
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #190
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Tak jsem dneska zjistil, za jakých podmínek dochází ke smazání poznámky: když se spustí "Navigate to" k určitému waypointu. On se tím nějak reinicializuje či co a po restartu aplikace je jeho poznámka v tahu, ať tam bylo předtím cokoliv a jakkoliv dlouho. Je to asi problém až ve WM6, ve WM5 to je předpokládám v pořádku. Třeba by aspoň na tohle se dal udělat nějaký rychlý fix.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #191
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    267

    Houby mrtvej projekt Jen ted delam vic na jinych vecech.

    Jinak par veci me na RichesseGPS stve a ty chci zmenit (hlavne co se tyka GUI), ale bude to vyzadovat vic zmen. Neco uz jsem zacal, ale je toho malo. Hlavne chci pridat tu integraci s www.geocaching.com, pac uz me to nebavi delat ruco ;-) Pochopitelne vsechno tu ctu a spousta veci se mi libi, tak uz jsou na TODO. Takze trpelivost - a doufam ze budou i ty ruze :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #192
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    OK, to rád slyším, prográmek je to fakt sympatický. :-) Budu sledovat toto vlákno, kdyby se nějaká nová verze objevila . EDIT: doufám, že se objeví co nejdřív! ;-)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #193
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Hele, napadlo mě, co takhle trochu upravit vnitřní formát ukládání cachí - přidat jeden parametr, a sice "Size"? Zrovna dnes jsem zjistil, že už pár dní hledám na jednom místě regular a ve skutečnosti je to micro. :-) Myslím si, že právě velikost, tedy to, co na místě hledám, by měla být tak nějak víc na očích. Terrain a difficulty už ani ne, navíc jsou to více relativní a individuální hodnoty (co jednomu přijde těžké, pro jiného není problém).

    V "Info" by to mohlo vypadat takhle:



    No a v celkovém soupisu pak takto:



    Ikonky celkem známe, takže popis (micro, small, atd) by nebyl nutný, ale kdyžtak by mohl být za ikonou třeba v závorce a menším písmem.


    No, pokud už by jsi měnil vnitřní formát db, tak už by se stejně vyplatilo přidat i terrain a difficulty, hádám...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #194
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Jo a fajn by bylo, kdyby jsi na stránce s kompasem zobrazoval hodnotu HDOP - dle ní nejlépe člověk pozná, jak je na tom kvalita geometrie a tudíž přesnost.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #195
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Duhovej_vil: já nevím, kolik máš práce a netroufám si tě z ní nijak tahat, nicméně pokud by to trochu šlo, mohl by jsi aspoň opravit to vymazání poznámky ke keši, když se k ní dá "Navigate to"? Možná je to jenom nějaký drobný překlep... Byl bych ti vděčen nastotisíckrát.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 13 z 17 PrvníPrvní ... 31112131415 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. RichesseGPS pro HD2
    Od MilaCzeque v sekci HD2
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 01-12-2009, 10:06
  2. Reakcí: 66
    Poslední příspěvek: 20-09-2009, 10:23
  3. RichesseGPS
    Od Mashe v sekci Touch Pro2
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 31-07-2009, 06:06