Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: statická navigace a Asus 636N

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    5

    Zdravim,
    vim ze se to tu uz probiralo, ale zkousel jsem vypnout statickou navigaci programkem aplsirf a jakmile toto udelam, tak mi prestane GPS chodit. Po softresetu jde prvni spustenej program vyuzivajici GPS ale ostatni ne. Pokud ale ten prvni program spustim znova, tak nefunguje ani on. Zelena dioda blika jak ma.
    Aplsirf jsem pouzival podle postupu, ktery tu nekdo psal, ale zadny vysledek. Pomuze jen vyndani baterky pres noc.
    Mam toto nastaveni: hardwarovy port: COM5, softwarovy: COM9, 57600 Baudu.

    Diky za kazdou radu
    Kubik
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    54

    mne to robilo presne to iste az pokial som nenainstaloval SiRF Tech a nedal nastavenia GPS do povodneho stavu.Pozri sa tu na fore je niekde tema o sirftech .....
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    36

    Stačí na delší dobu (třeba přes noc) vyndat baterku - obnoví se tím tovární nastavení a je to.. spolehlivě vyzkoušeno u otcova ASUSu (taky jsem experimentoval se statickou navigací kvůli geocachingu). Apropo, jak na A636N tedy tu statickou navigaci vypnout když aplsirf nejde použít, nevíte někdo?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    FaD FaD je offline
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    1

    Ahoj,
    u ASUS 636N používám pro přepínání statického modu MMSirfSetup. Volně dostupný na netu. Nastavení: HW port COM5, SW žádný, rychlost 4800 Baud. Funguje bez problémů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    5

    Citace Původně odesláno od FaD
    Ahoj,
    u ASUS 636N používám pro přepínání statického modu MMSirfSetup. Volně dostupný na netu. Nastavení: HW port COM5, SW žádný, rychlost 4800 Baud. Funguje bez problémů.
    Ahoj jsem zacatecnik mohl bys napsat presny postup (krok za krokem) jak prepinas staticky mod dekuji . Vyzkousel jsem dva programky ale vysledek zadny.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    34

    Postup vypnutia stat.nav. s programom SirfTech :
    1.Spodný riadok Comm .Obrazovka:Nastavenia Comm port: COM5:Serial3 Baudrate 4800 .Stačiť tlačítko Open.Zobrazí sa Protocol NMEA a jeho výpis.Stlačiť vpravo hore OK.
    2.Spodný riadok NMEA Obrazovka: Časy výpisov protokolu NMEA. Baudrate 4800 (Túto rýchlosť dodržujte pri komunikácii v tomto programe!!!!!)Stlačiť tlačítko Switch to SiRF. Sekundy sa zastavia. Ste uspesne prepnutý v protokole Sirf. Stačiť tlačítko ok v pravom hornom rohu.
    3.Spodný riadok Sirf . Obrazovka: Musíte vidieť výpis firmware svojho sirf chipu.Poprípade stlacit tlacitko GET.
    4.Spodný riadok -Initialize data Source.Obrazovka.Rôzne nastavenia a informácie a reset gps(aj do factory settings).
    5.Spodný riadok -Mode Control nevšímame a pokračujeme vpravo(Aj ked by som rad vedel co je track smoothig-kto vie odpovie
    6.Teraz to príde, Static navigation .Chvilu pockame kym nabehne v okienku kvacka alebo stlacime GET. Ked ju chceme vypnutú okienko necháme prazdne stlačime SET.Ked chceme zapnutu, okienko vyplníme, zatržítko musí byť čierne!!!Nie bledé!!!Stačíme SET.
    7.Sipku uplne vpravo na spodnom riadku stacame dovtedy kym sa neobjaví karta s názvom Switch to NMEA protocol. Na karte stlacime SET . POZOR BAUDRATE NA TEJTO KARTE MUSI BYT 4800!!!!!Ked je 9600 rozhodite si gps a budete v protokole ani sirf ani nmea:!:
    8.Mali by ste vidiet vypis NMEA. Obcas to chvilku trva.
    9. Pre kontrolu:Spodny riadok Comm protokol by mal byt NMEA. Ked nie je ziadna panika. Stlacime v pravom hornom rohu OK a znovu Comm.
    10.Na karte Comm stlacit close a opustit program stacenim exit vpravo dole

    Toto sa týka PDA asus mypal 636. Za pripadne skody nerucim. Ja som si Gps uz rozhodil asi 100 krat.
    Takto je to dost zlozite. Aj ked tento program je na rozne harakiri z gps asi najlepší. Myslim ze MMsirf je omnoho jednoduchší.



    Este dodatok: Zo zapnutou SN mi nechodil alebo zle chodil OZI.
    V igovi to moc nevadí. ALE: Pre pešiu turistiku SN vypnuté v aute zapnuté.
    V bode 7 kto chce si môže zmeniť hodnoty GSA a GSV z hodnoty 5 na 1. Niektorým sa zlepšila citlivosť gps a zameranie polohy v TOMTOMovi.Mne sa ale zda že týmto nastavením sa zaroven aj predlžil čas na prvé zameranie polohy.
    :?:
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    5

    Guard dekuji vyzkousim :-)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    5

    6.Teraz to príde, Static navigation .Chvilu pockame kym nabehne v okienku kvacka alebo stlacime GET. Ked ju chceme vypnutú okienko necháme prazdne stlačime SET.Ked chceme zapnutu, okienko vyplníme, zatržítko musí byť čierne!!!Nie bledé!!!Stačíme SET.



    Ahoj u toho bodu je staticka navigace vypnuta nebo jsem to spatne pochopil ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    34

    Ked to mas zaskrtnute , tak je zapnuta ked je okienko prazdne tak je vypnuta.Vzdy potvrdis volbu stlacenim set.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    3
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    5

    Dekuji vsem za pomoc uz se mi to take seklo jede jen i-GO tak jsem vytahl baterku a cekam do rana
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    40

    Psychicky som sa pripravoval na to, že po nainštalovaní SirfTech všetko spadne. (nie som zrovna počítačový expert) Neviem čo sa stalo, ale natiahol som Sirftech z pc a chcel som ho nastaviť podľa vyššie popísaného návodu. Žiadne okienko open som nenašiel a ani nešlo nič nastaviť. Iba zapnúť a vypnúť SN a waas. Tak som vypol a funguje bez najmenšieho zásahu, či nastavenia.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    34

    Tak to si si stiahol asi MMSIRF
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    40

    Citace Původně odesláno od guard
    Tak to si si stiahol asi MMSIRF
    Aha, naozaj. Máš pravdu. Ani som si nevšimol. A to je chyba? Lepší je ten SirfTech, alebo to môžem takto nechať.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    5

    Dekuji vsem za rady stahl jsem si MMsirf a snad i vypinam st.navigaci. Co me udivuje je to kdyz mam pda na stole vubec s nim nepohybuju tak v programech typu gpsdash, beelinegps, gpstuner vidim kompas ktery by mel ukazovat na sever alespon myslim tak skace na vsechny strany a rychlost ta take neni na nule je to normalni?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Asus P750 - statická navigace
    Od Dr.Easy_ce4you v sekci P7xx
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 28-06-2009, 18:01
  2. X500 a statická navigace
    Od Radekr_ce4you v sekci Zbývající zařízení E-TEN
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 06-11-2007, 19:17
  3. NOKIA LD-3W vs. Statická navigace
    Od Leon2414 v sekci Příslušenství pro navigaci
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 23-05-2006, 15:48