Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Qtek 9100 jako faxmodem přes PC

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    117

    Předem se omlouvám, vyhledávání jsem zkoušel, ale nejsem si jist, jestli jsem něco nepřehlédl. Lze použít Qtek 9100 jako faxmodem pro posílání faxů z PC? Tuším, že bratrovo prehistorické MDA to umí. V případě, že ano, je možné i pomocí Bluetooth stacku od Microsoftu? Mám ale takové divné tušení, že to přes BT nepůjde, protože na firemním noťasu mám BT se stackem od Widcommu a ten mi Fax service na Variu neukazuje. Jde to alespoň přes kabel?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Nejde to.

    Modem od Varia ti na AT command FCLASS=? odpovi COMMAND NOT SUPPORTED

    To neznamena nic vic nic min, nez ze to neni faxmodem, ale modem a faxovat neumi v zadne tride pripojeni.

    Ovladace ve WM2003 a WM2003SE funkci faxu podporuji, obecne se jedna o chybejici funkcionalitu ve WM5.x
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    117

    To je tedy zklamání, od zařízení tohoto typu bych to očekával (i když tedy můj minulý Sony Ericsson P910i na tom byl stejně). Nevíte, jak je na tom TyTn? (i když podle té poslední věty to vypadá, že asi stejně, protože operační systém zůstává WM5.0)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Ruku na srdce....fax jeste obcas potrebny je (kdyz druha strana nezna pojem e-mail), ale ustupuje do pozadi vyuzivanosti a zadanosti stejne jako telegramy (kterazto sluzba uz je treba v Nemecku i jinych zemich zrusena zcela a u nas zajiste brzy taky), budoucnost faxu nepatri, stejne jako pulsnimu vytaceni...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    117

    To máš sice pravdu, ale když máš za partnera maďarskou firmu, která požaduje avizovat odvozy zboží jak na ústředí v Budapešti (možno mailem, lépe ale faxe), tak přímo na provoz. Tam se to sice mailem dá poslat taky, ale je to dost riskantní, protože pak se Ti stane něco podobného, jako mě dnes ráno, že sotva se mi zapnul mobil měl jse telefon od přepravce, že jim od 6 hodin od rána stojí ve fabrice auto a že ho odmítají naplnit, protože od nás žádné avízo nemají a ať jim ho tam nafaxuji...
    A vůbec, v minulém zaměstnání jsem vyřizoval 99 % korespondence mailem a zbytek si obtelefonoval, teď si 50 % obtelefonuju, 40 % musím vyřídit faxem a jenom zhruba 10 % se dá vyřídit mailem. Taky mě to zaskočilo, ale je to bohužel tak.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Njn...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Qtek 9100 zvuk přes BT
    Od kubiiiq v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 25-03-2008, 14:26
  2. Tak Qtek 9100 nebo Qtek 9000? Rozmyslete si to..
    Od Miloš Strouhal v sekci Off topic diskuze
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 09-08-2006, 15:54
  3. qtek 8080 (SPV e200) audio conector - je stejny jako u qtek 8310?
    Od michalB_ce4you v sekci Zbývající SMP
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 20-07-2006, 20:08
  4. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 13-04-2006, 23:02