Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: PocketPC ako Internet telefon.

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    18

    Včera som skúšal taký bezplatný hovor do Madarska cez môj Loox-N520, Keďže mám učet v Voipcheap.com, u ktorého je dosť lacné volať cez internet do zahraničia (Som na Slovensku), Hľadal som taký Softphone na PPC a narazil som na SJphone od SJlabs, Ten je zadarmo pre PPC s jedným obmedzením, že neplatená verzia nepodporuje Kodex G729.....8kbit. Takže z PPC s WIFI spojenie by sme mohli používať ako normalný SIP Phone. V súčasnosti asi iba SJphone je softphone pre PPC, Okrem Skype, Ale Skype je drahé, Nedovolí volať zadarmo do pevných sietí vo viacerých europských krajinách a ne podporuje iný operator ako Skype. V dnesnej dobe VOIP operator je dosť veľa, treba spraviť nejaký úcet a s tým SJphone pohoda telefonujeme cez internet.)
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jul 2003
    Příspěvků
    347

    Pokud jsem to správně pochopil provozuješ VoipCheap na pocketpc přes tento program. Ale jak to nastavit já tam mám jen profily (PC to PC H.323; PC to PC SIP)
    Prosím o radu jak zprovoznit VoipCheap nebo jiný freeVoipPhone.

    Našel jsem na http://www.voipcheap.com/en/sip.html adresy, ale nedaří se mi to rozchodit.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    278

    i já tam mám pouze tyto dvě možnosti. Poradíš co s tim?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    18

    Treba tvoriť nový profile pre voipcheap. Menu-Options-Profiles-New

    1. Profile name: Ľubovolné meno
    2. File name: Meno súbor nastavenia, Stačí potom kopirovať na iný PPC alebo zalohovať pre ten Profile
    3. Profile type: Calls through SIP Proxy
    4. Proxy domain: sip.voipcheap.com
    5. User domain: sip.voipcheap.com
    6. STUN: stun.voipcheap.com

    Teraz máme profile Voipcheap.com, Nato kliknuť a vybrať Use, V stlpci STATUS ukaže IN USE

    Ešte Treba kliknuť na Tlačitko Initialize a zadať Use name a password pre voipcheap.com

    Teraz môžete skúšať volať, údajne to funguje aj s GPRS ale asi to stráti význam zadarmo volať ako s WIFI.


    Nastavenie pre iný VOIP asi je podobné, Treba pozerať na ich Web, Väčšinou pod časti SIP Call
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jul 2003
    Příspěvků
    347

    Díky za odpověď,
    mám ale stále jeden problém:

    Přes GPRS se spojí v pohodě vytočí číslo a můžu hovořit (ovšem jak se dalo čekat je to nepoužitelné, není rozumnět ani slovo)

    Přes WIFI se mi to ale ani nespojí:
    "SIP: not registered"
    Při pokusu o hovor:
    "Proxy regitration failed"

    Stený výsledek jako u WIFI je i přes AS

    Čím to?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    18

    Dam sem link na stahnutie SJPhone pre WM5 Pretoze v domovskej stranke SJLabs asi tazko to najst. Je to sice len Beta verzia, ale funguje skvele. Majitelia WM2003, WM2003SE mozu stahovat priamo z download tejto stranky.

    http://www.sjphone.org/preview/ce/
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. HTC Touch PRO - internet sharing vs. telefon
    Od hankeys_ce4you v sekci HTC & klony
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 12-09-2008, 13:20
  2. Připojení na internet - PDA + WM6 + BT telefon
    Od prtdlacka v sekci + Registry
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 30-10-2007, 22:57
  3. FS N560 LOOX a připojení na internet pře mobilní telefon
    Od Prefect v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 26-04-2007, 06:26
  4. Telefon acer n50 internet cez bt
    Od Eurino_ce4you v sekci Obecné problémy
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 28-11-2005, 21:15