Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 45

Téma: Igo a presnost polohy

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    34

    Niekedy sa mi stava ze igo je dost pozadu aj 200m. Stava sa vam nieco podobne? Myslite ze ma na to vplyv rychlost portu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2

    stává se mi to samé. Ujíždí řádově o desítky metrů. Docela mě to štve. Nedělá to pořád. Zkoušel jsem i TomTom a ten ukazuje na stejném PDA vždy přesně. Podle mě s tím ma igo obecně problémy. Proto taky nehlásí v okamžiku, kdy se opravdu má začít zatáčet, ale pěkně předem. Jenže někdy je opravdu tak pozadu, že ani ta prodleva hlášení před odbočením nestačí. Myslím si, že s rychlostí portu to nemá nic společného, protože TomTom komunikuje s tou samou rychlostí a je bez problémů.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    48

    Mam ten stejny problem a rek bych, ze je to asi nejvetsi minus iGo. A to mam GPS nastavenou na obnovu po 1s a stejne je iGo pravidelne odhadem 20-80m nazpet. Coz je v neznamym meste plnem odbocek a sjezdu dost velkej problem a uz parkrat se mi stalo, ze sem blbe sjel.
    Predpokladam, ze narozdil od TomTom, ktery vyuziva interpolaci tak iGo nic nedopocitava ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    34

    Zatial s tym stale laborujem skusam vsetko mozne, pretoze sa tak nedeje vzdy. Niekedy na tej istej trase je igo absolutne presne.Skusali ste niekto prepnut komunikaciu na protokol SIRF miesto NMEA, resp. aky to ma vyznam a zmysel?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od guard
    Zatial s tym stale laborujem skusam vsetko mozne, pretoze sa tak nedeje vzdy. Niekedy na tej istej trase je igo absolutne presne.Skusali ste niekto prepnut komunikaciu na protokol SIRF miesto NMEA, resp. aky to ma vyznam a zmysel?
    ja by som sa skor zameral na rychlost zobrazovania, nez na rychlost komunikacie, kedze ta by mala prebiehat minimalne 4800bitov za sekundu - coz je rozhodne postacujuce...
    skuste, ci vam to robi aj vtedy, ked mate resetnute pda ... pripadne hardresetnute (ak este nemate WM5) ... resp ako sa meni rychlost igo s ohladom na pouzivanost pda od posledneho resetu ... obcas niektore aplikacie nevracaju vsetku pamat, obcas ostane pamat fragmentovana ... vtedy vacsina softov bezi pomalsie ... podla mna prave toto sposobuje oneskorenie igo
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    48

    rychlost PDA na to nema vyraznejsi vliv ... at snizim detaily nebo pretaktuju cpu na 476MHz (pripadne podtaktuju na 300) tak se to chova stejne ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,148

    Bohuzel to vypada na hovadsky napsany program :-(
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    466

    Četl jsem na zahraničním fóru, že opožďování navigace za aktuální polohou má být údajně pouze na některých PDA, které nemají VGA rozlišení a že o tom autoři iGO vědí a mělo by to být opravené v příštím upgradu...
    Každopádně, já provozuji iGO na hx4700 a co se týče přesnosti polohy vůči reálu tak to hodnotím minimálně na stejné úrovni jako TomTom, tedy vždy velmi přesně a zatím jsem nikdy neměl problém s přejetím odbočky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,148

    No tak to asi nejak bude na nekterych qvga zarizenich to proste ukazuje nesmysly a pouziti je dost na povazenou - obzvlaste ve mestech , TomTom je mene konfliktni , iGo je proste jeste nedoladena aplikace :-(
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    48

    Tak aspon nejaka zprava. Rozhodne kvuli tomu nebudu menit trochu obstarozni, ale porad vybronej ipaq Je fakt, ze jsem si na iGo zvyknul a nerad presedlam na TomToma.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    34

    ja pouzivam igo..a musim zaklepat zatim bez problemu..:yes:
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    123

    U mě na iPaq-u běží i-Go taky naprosto v pohodě, žádné "odklony" od aktuální polohy se nedějí. Jen je možné přesnou polohu GPS v i-Go sledovat pomocí takové té malé tečky u šipky...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,148

    Jel jsem se spustenym iGo a zaroven s TomTomem , iGo se v nekterych pripadech plete i o par set metru , nekdy je zcela presne , vetsinou se zpresni tesne pred krizovatkou , ale bohuzel jen vetsinou - odboceni ukazuje casto az v krizovatce - kdyz jsem v urovni krizovatky tak na mape jsem teprve cca 20-30 metru pred ni ... TomTom je na 99,9999 % presny
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14

    M66 M66 je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    116

    Pořídil jsem si iGo kvůli cestám na Slovensko a jsem celkem spokojený, nějakou výraznou odchylku jsem nezaznamenal. Nastavení portů a rychlostí na Mio A701 jsem žádné nedělal, samo se nastavilo na port 2, NMEA a rychlost 56T.
    Jen jednou v Popradě si z ničeho nic rozmyslelo normální cestu a, přestože plánované odbočení bylo původně za cca 1,5 km, se plán změnil a poslalo mě do ..., prostě úplně jinam, mezi nějaké vilky, tam mě nutilo vjíždět do zahrad apod. Kromě tohohle 1 zaváhání docela dobré. Používám ještě Dynavix, iGo má příjemnější grafiku, ale podle obojího jsem vždy dojel kam jsem měl. A když je tu ten bodový systém, tak už stíhám odbočit včas .
    To zaostávání je možná i trochu subjektivní, v autě vidím odbočku 50 m před sebou a mám pocit, že už na ní jsem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od Losos
    Jel jsem se spustenym iGo a zaroven s TomTomem , iGo se v nekterych pripadech plete i o par set metru , nekdy je zcela presne , vetsinou se zpresni tesne pred krizovatkou , ale bohuzel jen vetsinou - odboceni ukazuje casto az v krizovatce - kdyz jsem v urovni krizovatky tak na mape jsem teprve cca 20-30 metru pred ni ... TomTom je na 99,9999 % presny
    Koupil jsem Mio 710 (obdoba iGO) a funguje rychle a naprosto bez problému. Problémy bych viděl v GPS. Mio používá 20 kanálový SIRF III, který bere družice u okna v místnosti a nemá problém v lese nebo podobně zastíněných oblastech.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. 3G Vodafone a určení polohy
    Od Matt_CZE v sekci Touch Diamond2
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 22-07-2010, 22:23
  2. GPS: presnost ?
    Od hustler_ce4you v sekci Obecné problémy
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 03-11-2007, 20:56
  3. Aktualizace polohy
    Od Viktor Čistič v sekci SmartMaps (Navigator)
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 29-04-2006, 09:35
  4. Načítání polohy v SmartMaps
    Od Roman B v sekci SmartMaps (Navigator)
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 01-12-2005, 20:51