Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 31

Téma: Ukončení aplikace

  1. #16
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,452

    Problem je ze knizka o Visual C++ uci pouze o MFC - coz je kolekce trid zapouzdrujici Win32 API nacoz ste asi narazil.
    Pokud moc neumite Win32 API je to dobre na ziskani zakladu. Nicmene pouzivat MFC pro aplikace na PDA se muze ukazat jako nestastne, ale jak jsem napsal zacit se s tim da, jen musite s aplikaci ditribuovat runtime knihovny. Jak udelat formular (dialog) a associovat ho s custom tridou je v knize popsane, i kdyz mozna pres obrazky, jak pisete, ale kdyz si to jednou zkusite, prijedete tomu na kloub. Vytvoreni udalosti pro button se da jednoduse naklikat nebo pres wizard efektivne nadefinovat.
    Slozita procedure pro vymenu dat mezi promenymi a control prvky vas nemusi zajimat, ta je generovana. Vam staci volat jen fci UpdateData s patricnym parametrem pro urceni smeru prenosu dat.
    Kdyz budete dale zkoumat vygenerovany kod a bindovani zprav na obsluzne procedury, tak dale proniknete do taju zprav oken.
    A vubec. stoji za to prozkoumat kupu sample kodu co je v SDK.
    Nicmene, nez se ucit tohle, tak radsi doporucuju ten C#. Ja v tom taky obcas neco napisu, pro standalone user aplikaci je psani efetivnejsi a pokud si vystacite s CF1.0, pak k distribuci aplikace staci defacto jen binarka.

    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Citace Původně odesláno od solory
    na formuláři mám tlačítko a textbox. při stisknutí tlačítka chchi, aby se v popisku tlačítka zobrazil text z textboxu.
    Ve VS.NET 2005 otazka 2 sekund (pokud jsem to pochopil dobre)...

    Kód:
    private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
    {
       button1.Text = textBox1.Text;
    }
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    201

    alelujá!!!!!! opravdu snadné, jdu se pídit po VS.net

    Dík všem zúčastněným za pomoc, kouzelníku i plážovému mužíku :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    117

    ale kde vzít ten button já ho tam nemít
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Solory: Samozrejme, ze v C#, ne C++...

    crapper: Ze by ho ve VS.NET pretahnout z nabidky controlu do formulare?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    117

    Já to tam ale nemám :-( ani další důležité prvky: viz. obrázek
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00162110_toolbox_JtNh.jpg 
Zobrazení: 43 
Velikost: 25.3 KB 
ID: 5029  
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Ty delas app pro Smartphone, vid?
    Pokud ano, tak je Smartphonich controlu mene... Na buttony se nehraje, pac to neni typicky Smartphoni prvek.
    Tak si udelej to, ze po najeti na nejake pole se ti zmeni nejaka soft-key...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    117

    Přesně tak :-) v tom případě díky moc.

    Tak a ještě jeden dotázek k tomu hrabání v registrech. Nedá mi to spát. Jednoduchý příklad:

    Udělám si projekt pro WM5
    Na formulář fláknu jeden Label a do projektu naimportuju knihovnu funkcí Microsoft.Win32
    Jednoduše ten kód vypadá takto

    Imports Microsoft.Win32
    Public Class Form1
    Private Sub MenuItem1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MenuItem1.Click
    Label1.Text = Registry.GetValue("HKEY_CURRENT_USER\Software\Micr osoft\Shell\StartMenu", "GridView", "GridView")
    End Sub
    End Class

    Spustím překlad, v aplikaci provedu MenuItem1_Click a text labelu se skutečně rovná hodnotě registru v uvedeném klíči. Vše OK
    To samé udělám v projektu pro smartphone 2003, který používá CF.1 a problém je na světě. Kód se tváří OK ale kompilace je nemožná, že prej nemám deklarovanou funkci Registry. Škemrám o pomoc u msdn a proháním také googla, výsledek žádný. Tak si říkám že ta funkce Registry není v CF.1 asi zapouzdřena a hledám tedy nějakou knihovnu. Najdu Smart Device Framework 2.0, nainstaluju, a odměnou mi je jenom nějaká zmatená chybová hláška Platform not found. :-( Tak jednoduše to vypadá... budu brečet, hlava mě bolí. Existuje vubec ve VS.NET 2005 nějaký API viewer, zvyk z VB6 (sem tam skočil, našel funkci, skopnul jí do schránky a vyplivl do zdrojáku).
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Registry jsou novinka CF 2.0...

    API Viewer? Jo, jmenuje se Object Browser...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,452

    Pokud si dobre pamatuju API viewer je toola pro VB, ktera deklaruje basicovou fci pro export z DLL, konkretne pro WIN32 API.
    Object browser umi nadeklarovat P/Invoke fci?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Nejsem VBeckar, takze jsem to pochopil jako nejaky prohlizec trid, vlastnosti a metod...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    117

    Citace Původně odesláno od beecher
    Registry jsou novinka CF 2.0...)
    Pak jaký je tedy postup v CF.1 :?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Neresit... CF 2.0 budou za chvili potrebovat vsichni...
    Navic, ted kdyz jde bez problemu nainstalovat na kartu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Nováček
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    28

    Citace Původně odesláno od crapper
    Citace Původně odesláno od beecher
    Registry jsou novinka CF 2.0...)
    Pak jaký je tedy postup v CF.1 :?
    Jednose se daji naimportovat Win32 funkce pomoci atributu DllImport. Skoro vsechny vychytavky, ktere ma CF 2.0 muzete najit v Smart Device Frameworku od skupiny www.opennetcf.org. Praci s registry obsahuje take. Na jejich webu jsou k dispozici zdrojove kody, tak se muzes inspirovat.

    EDIT:

    Jeste jeden tip. Na strance http://www.pinvoke.net/ je v sekci Smart devices seznam funkci, ktere jsou pripraveny pro copy-paste pouziti.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    117

    Jo to jsem stáhl, jak jsem psal. Ale zdrojáky stáhnout nejdou. A ty co byly u instalace Smart Device Framework 2.0, při otevření v .NET hodí error Platform not found. Z jejich stránek to nějak stáhnout nejde, je tam napsáno: License fees start at $50

    Každopádně jsi mě přivedl na stopu PInvokeLibary a vše se náhle otočilo. Takže díky moc. Hlava přestává bolet :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. HTC Touch Diamond - Ukončení aplikace telefon?
    Od pepa3334 v sekci Touch Diamond
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 27-10-2008, 18:00
  2. Ukončení programů
    Od Vitezslav2_ce4you v sekci Touch Diamond
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 04-09-2008, 13:06
  3. E-Ten X500+-ukončení programů
    Od J.svoboda v sekci Zbývající zařízení E-TEN
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 06-01-2008, 13:53
  4. Tlačítko na ukončení hovoru
    Od t-fuse v sekci Mio
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 16-11-2007, 07:57
  5. Ukončení připojení k internetu
    Od paveluh_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 01-10-2004, 13:28