Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 25

Téma: Pripojeni notebooku skrz bt na internet pres HW 6915

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    28

    Ahoj vsichni, koupil jsem si nedavno HW6915 a potreboval bych pripojit notebook ASUS pres bt medem v HW6915 na internet, ale jaksi mi to nejde. Mam vse dle meho nazoru nastaveny dobre, mam t-mobile, nastavil jsem si dial-up networking, kdyz jsem pridaval pripojeni, dale jsem nastavil APN pro t-mobile, vytacene cislo *99# a pripojeni se tesne po overovani jmena a hesla (u t-mobilu zadne neni) prerusi s tim, ze spojeni nelze navazat. Zkousel jsem uz vselicos, ale nejde mi to :-( Nemate s tim nekdo zkusenosti ? Na podpore si nevi rady jak v t-mobilu, tak v HP. Za pripadnou pomoc dekuji .-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Nema to cislo byt *99***1# ?

    Mas ve vlastnostech modemu inicializacni prikaz AT+CGDCONT=1,"IP","internet" ?

    Takhle to je alespon u Eurotelu, kdyz se pripojuji pres GPRS z NB. Pravda, ale nepouzivam iPAQ 6515, ale zkusit to muzes.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    28

    Diky za tip. To cislo, jak si napsal, je spravne, ja ho mam ve zkracenem tvaru (to mi rikal operator), nicmene jsem to zkousel a nic :-( Ten inicializacni prikaz tam taky mam a porad stejna chyba,boji se, jestli se nehada neco v notebooku, treba bt nebo takneco, htelo by to nejakyho odbornika ... odpoji se to hned po overovani jmena hesla .. ale dik za snahu :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    28

    Jeste bych rad doplnil, ze notebook je to ASUS a bt tam interni od toshoby V3.03.07(AS), to jen, kdyby mel nekdo stejnou zkusenost a stekny zarizeni ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    46

    Je se pripojuju s hw6915 prez IrDA i USB kolebku. Nejprve prover, ze se pripojis interni aplikaci nap. IE k Internetu a teprve potom testuj pripojeni z NTB. Dale si over, ze na NTB neni program typu Firewall a na zkouseni ho vypni. Na NTB mam ve vlastnostech modemu nastaven inicializacni retezec AT+CGDCONT=1,"IP","internet","0.0.0.0",0,0 a odskrtnuto Wait for dial tone before dialing. Port speed 230400, Copression Enabled, Flow control Hardware. Disconnect a call if idle -- 20 min.
    Taky otestuj, ze se NTB dokaze pripojit k Internetu prez klasicky modem k lince Telekomu / jestli ti tam nehnije nejakej vir Dialer.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    28

    Diky, hned zacnu testovat, jeste bych rad vedel, jak se ti zobrazuje v ntb modem v ipaqu ? Myslim tim nazev .. Treba, kdyz se pripojujes pres usb kolibku nebo irda.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    46

    Ovladac si musis nahrat z CD. Po natazeni se hlasi jako: "HP iPAQ hw6900 Modem" Na CD hledej soubor 6900usb.inf.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    28

    Ahaaa, tak to bude mozna ten problem.. z jakeho presne cd mas na mysli ? to active sync cd nebo jine ? moc cedecek v tom baleni nebylo, jedno od sunnysoftu, jedna navigace a pak ten active sync cd ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    28

    Tak uz se mi podarilo pripojit se pres usb kolibku, ale to bluetooth mi nejak nejde, myslim si, ze to bude bt driverem v pocitaci, zkusim si sehnat aktualni .. diky za help .-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Pro jistotu: Jak nastavit připojení k internetu?

    Pokud dobře chápu požadavek, tak chceš surfovat na noťasu a PDA použít jako modem - je to tak?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    28

    presne tak, v pda mi ie jede no problem, fakt mam dojem, ze je neco s bt ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Tak ted to zkousim taky a nejede to. Chovani po Bluetooth je uplne stejne jak pisete - dojede to k overovani jmena a hesla a nasledne to spadne. V logu spojeni na desktopu je psano tohle:

    Kód:
    08-22-2006 14:19:21.931 - Dialing.
    08-22-2006 14:19:21.947 - Send: ATDT*###<cr>
    08-22-2006 14:19:44.947 - Recv: <cr><lf>CONNECT<cr><lf>
    08-22-2006 14:19:44.947 - Interpreted response: Connect
    08-22-2006 14:19:44.947 - Connection established at 115200bps.
    08-22-2006 14:19:44.947 - Error-control off or unknown.
    08-22-2006 14:19:44.947 - Data compression off or unknown.
    08-22-2006 14:19:50.869 - Hanging up the modem.
    08-22-2006 14:19:50.869 - Hardware hangup by lowering DTR.
    08-22-2006 14:19:51.150 - Detected CD dropped from lowering DTR
    08-22-2006 14:19:52.150 - Timed out waiting for response from modem
    Zkusim nainstalovat ten INF (az ho sezenu a uvidim, jestli to pomuze...

    P.S. Pokud by mi nejaka dobra duse ten instalacni INF z CDcka poslala, budu ji velice zavazan.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    28

    Vcera jsem si nainstaloval nejnovejsi ovadac na toshiba bt do notebooku a stejne ho*no, napsal jsem do toshiby, tak uvidim, co mi reknou, kdyby jste to rozchodil a zjistil, cim to bylo, dejte mi prosim vedet. Diky m. :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Mam sice Della, ale BT stack je taky od Toshiby. Jak jsem se ted dozvedel, s notebooky HP (ktery ma ovladac Widcomm) to funguje...

    Moje (hooodne na vode plovouci) domnenka je ta, ze ten ovladac od Widcommu pouziva pro BT modem vlastni INF, zatimco Toshiba vyuziva standardni modem (viz. Device Manager, kde se nainstaloval jako Standard Modem 33kbps). A s nim si iPAQ nerozumi...

    P.S. Na tom samem notebooku jsem naprosto identicky zkusil BT modem na Qtek 8500 a pripojil se na prvni pokus. V Device manageru je videt, ze pouziva rovnez ovladac Standard Modem 33kbps, nicmene v tomto pripade to funguje bez problemu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    krtek666
    Guest

    Zkuste zadat at prikaz takto:

    AT+CGDCONT="internet.t-mobile.cz"

    internet.t-mobile.cz je pristupovy bod, pokud tedy pouzivate jineho operatora je potreba zadat prislusny bod.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Pripojeni k notebooku pres Wi-Fi
    Od Petrasek_oldd v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 27-06-2007, 06:53
  2. IPAQ 6915 pripojeni pres BT jako modem + MS Vista Premium
    Od rkupka v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 17-06-2007, 23:09
  3. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 14-08-2005, 11:00
  4. Pripojeni PPC na Internet pres kolebku
    Od Robson_ce4you v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 23-09-2002, 23:12