Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: blokovani signalu GPS?..

  1. #1
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    1,057

    dobry den,

    pri vyletech na Sumave jsem s sebou tahal temer vsude GPSku, jenze kdyz sem si chtel zjistit polohu, tak jsem se dockal trochu prekvapeni...pri vyletech na Pramen vltavy, nebo na Polednik a dalsi "videl" navigacni SW (BeeLine GPS, SmartMaps) jen satelity (klidne i 10), ale nedokazal nic zamerit (bohuzel nemam foto ), vypadalo to trochu, jakoby signal neco bblokovalo...clovek si rekne, chvilkova chybka, ale po nekolika kilometrech (jezerni slat, horska kvilda) bylo zase vsecko bez problemu (bez resetu GPS, nebo PDA)...setkal se prosim nekdo s podobnou "chybou"??? jde tohle nejak resit? diky

    kuba
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    365

    A nebyl jsi v nějakém ďolíku nebo hustém porostu?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    1,057

    ani ne, cesta samozrejme vedla lesem, ale tam se satelity chytavaji normalne...spis me proste zarazelo, ze GPS vidi deset satelitu, signal z nich je celkem silnej (BeeLine), ale nezameri ani jeden...GPS nemam moc dlouho, takze je to mozna normalni, ale proto se ptam, abych se to dozvedel
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    365

    toto se mi občas stává taky,ale spíš pokud GPS zapnu někde v hustém porostu,hůř se chytá.pokud vyběhnu na místečko kde je přece jen trošku výhled na oblohu,tak se chytí a pak už i na tom místě pracuje normálně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    824

    Presne jak pise KARM, kdyz to testuji treba doma, na okne chytne az za dlouhou dobu, ale vybehnu na balkon, chytne se a soupnu ji na okno a jede v pohode
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    1,057

    no mozna to bude ono, nakonec se taky rozjela i tam, kde pred tim nefakcila, jen bylo potreba se zastavit a dlouho cekat, ale viditelnost na tech mistech byla (pro me) velmi dobra, na kopcich a fakt dlouho nic...pak trebas nekde v lese hnedka 6-7 satelitu...obcas to je znacne nevypocitatelne, kde bude dobrej signal...nemel by nekdo prosim este radu, jak tuhle GPS (NOKIA LD-3W) nastavit pro co nejpresnejsi a nejlepci urocvani polohy? mam vypnutou SN, pak se da jeste zapnout nejaky zpresnovani, ale presne nevim, co vlastne zapnout...diiiky
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    365

    Přímo tuhle GPS nemám,ale ono toho moc co zapnout na zpřesňování nebude.Ale myslím,že pokud nepotřebuješ navádět nukleární mezikontinentální střelu tak standartní přesnost je dostačující
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    1,057

    no existuje jakesi zpresneni, ktere umi SirfIII cip...nevim, jak se to moc jmenuje, ale existuje to
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    365

    Jediné zpřesnění o kterém vím, oproti např Sirf2 je vyšší citlivost a schopnost zpracovat odražené signály,o ničem jiném co by se zaplo a byla přesnější poloha nevím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    1,254

    Dneska jsem jel ze Slaného do Mělníka, TomTom spokojeně ukazoval odbočení cca po 9 km, a z ničeho nic začal bláznit, velel zabočit okamžitě doprava, za chvíli zase doleva, ukazoval, že jsem mimo silnici... Zastavil jsem, restartoval GPSku i PDAčko a nic, pořád stejný. Tak jsem jel dál a asi po 2 km se chytnul a začal zase ukazovat normálně. Na tom by asi nebylo nic divného, jenže přesně to samé udělal při zpáteční cestě po 6 hodinách v úplně stejném úseku... Bylo to kolem nadjezdu nad D8.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    40

    me to taky chytne nekdy i nekolik satelitu, ale polohu nezameri. tvari se to, ze kdyz to je pod urcitou uroven, signal je nepouzitelny, takze to nic nechytne..
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12

    ipf ipf je offline
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    2,145

    Citace Původně odesláno od Docent
    Dneska jsem jel ze Slaného do Mělníka.. TomTom ... z ničeho nic začal bláznit, velel zabočit okamžitě doprava, za chvíli zase doleva, ukazoval, že jsem mimo silnici .... přesně to samé udělal při zpáteční cestě.. v úplně stejném úseku...
    Problém není v GPS, ale v chybě v mapovém podkladu. Je třeba si uvědomit princip fungování navigace - GPS spočítá polohu a ta je následně promítnuta do mapového podkladu, a to do míst, kudy vede zákres silnice. Pokud existuje odchylka od zákresu silnice s polohou GPS, program tuto zkoriguje, čili umístí šipku pozice na silnici. Problém nastane v okamžiku, kdy je chyba v zákresu komunikace v mapovém podkladu. V té chvíli program "zešílí" a snaží se umístit pozici GPS na nejbližší volnou komunikaci a po ní se snaží napojit na původní trasu. Tyto chyby se nejčastěji objevují u nových obchvatů, nájezdů či podjezdů.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    10

    Minulý týden jsem byl v Liberci. Až na parkoviště pod Ještědem mě TT navedl přesně s 8-9 satelity. Když jsem pak nahoře na Ještědu zapnul PDA a chtěl zjistit polohu, nedělo se nic. Žádnej signál. Po dvaceti minutách jsem to vzdal a Looxe vypnul. Ten vysílač má asi takovej výkon, že ruší všechno ostatní, včetně GPS signálu. Na zpáteční cestě zas vše normálně fungovalo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    1,057

    no existuje jakesi zpresneni, ktere umi SirfIII cip...nevim, jak se to moc jmenuje, ale existuje to
    tak uz sem to nasel, melo by se to jmenovat WAAS/EGNOS (tedy u nas jen EGNOS)...jde to u Nokie zapnout??? teda jestli je to vubec k necemu, u nas asi nebudou ty vysilace...diiiky

    kuba
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Blokování zpráv ze sítě
    Od detskekonto v sekci P7xx
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 11-09-2009, 14:55
  2. Blokovani Operatora
    Od Valheru_ce4you v sekci Palm
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 27-12-2007, 11:46
  3. Blokovani Varia
    Od Rosie v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-10-2006, 18:44
  4. Blokování displeje
    Od szoustal_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 13-07-2006, 05:43
  5. Program na blokování spouštění AS ?
    Od JanHavlicek_ce4you v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 26-10-2005, 18:14