Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 10 z 11 PrvníPrvní ... 891011 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 136 až 150 z 164

Téma: Folie a jak ji bezpecne nasadit?

  1. #136
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    278

    Pomaly aj ja mozm menit folu na svojom Aceri
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #137
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Citace Původně odesláno od PedroKV
    nebyla nějaká fotka, která by srovnala displej s matnou a s lesklou fólií?
    Clovece, tak bohaty vazne nejsem, abych mel dve stejna PDAcka a dve rozdilne folie...
    Nemluve o nejakem solidnim fotaku, ktery to dokaze vyfotit...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #138
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Dneska mi přišla fólie od ADPO a je to teda něco úžasného. Nasazování mi trvalo asi hodinu, jelikož jsem fólii neustále myl od prachu, otisků prstů a od vláken z dodávaného hadříku. Ona totiž jedna strana trochu lepí, a když se vám to nepovede nasadit napoprvé, tak je to něco hroznýho - nesmíte se toho ani dotknout, ani to otřít, musíte tu vodu odfoukat (zato když se vám to napoprvé povede, tak to mají dost komfortně vymyšlené - obě strany jsou kryté další fólií a bez jediného kousku prachu). Přes to všechno se mi nakonec skutečně podařilo nasadit fólii bez prachu, ovšem nedosedá na okrajích, a ač jsem z prostředka vytlačil všechny bubliny, tak těch na krajích se nedokážu zbavit. Při barevné obrazovce to vidět není, ale na vypnuté to vadí. Krom toho se znatelně zhoršila citlivost dotykové vrstvy. Druhdy tak nádherně citlivý display n50 se proměnil v Looxe 600, což mi při práci i při hraní neskutečně vadí - je tohle všechno u tak drahé fólie (250,-) normální?

    EDIT: Ale musím uznat, že obraz je s fólií úplně stejný jako bez ní - tj. výborně ostrý a jasný.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #139
    Nováček
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    17

    Citace Původně odesláno od windmaster
    Používám již 7 měsíců jedinou folii od Sunnysoftu a osvědčil se mi následující postup při její instalaci.
    Folii jemně vymáchám v misce s několika deci vlažné vody, s kapičkou jaru na nádobí. V lázni ji nechám a vyčistím display, pokud je to vůbec nutné, papírovým kapesníkem částečně lehce zvlhčeným týmž roztokem nebo lihem (lepší je izopropylalkohol). Zbylých chloupků a jiných mechanických nečistot se zbavím vyfoukáním balonkem-používá se na objektivy, nebo i štětečkem.
    Po 10-15 minutách vyjmu za růžek folii pinzetou a nechám okapat, nesmí ale vyschnout. Ještě vlhkou a vláčnou ji pokládám na display a to tak, že začínám na jednom konci, aby si postupně sama lehala. Folií se dá po display volně pohybovat, takže je snadné ji pohodlně vystředit, pokud je větší, sama zajede pod okraje krycího rámečku.
    Umytá folie je jako nová, jenom musíme po usazení alespoň 20 minut počkat než vyschne, nedoporučuji vzhledem ke zvýšené vlhkosti raději ani PDA zapínat. Pozor jenom na přebytek jaru, ve větším množství by mohl folii k display pořádně přilepit.
    Výsledek je vynikající, takto snadno položená folie je naprosto bez bublin a není třeba ji vyhlazovat.
    Dík moc. Mám fólii od Branda a při splnění tohoto postupu je výsledek naprosto vynikající Žádné bubliny, žádný prach... a to vše na druhý pokus (poprvé to nebylo úplně vystředěné).

    Doporučuji všem. Není třeba se bát trochu té vody (taky jsem měl strach).

    Ještě jednou dík ) )
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #140
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    No vody je treba se trochu bat.. ja se svym Looxem 420 jsem parkrat lepil a jednou mi prestala reagovat dotykova vrstva.. a to i kdyz jsem folii sundal.. pomohlo to pres noc nechat na teple vyschnout.. ale i potom cca 14 dni obcas, kdyz jsem prisel ze zimy, prestalo zase treba na pul hodiny fungovat.. Po 14 dnech v pohode..
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #141
    Nováček
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    3

    Dovolte mi přispět také svou troškou do mlýna. Protože jsem nenašel čas zajet si někam koupit folii, nakonec jsem se rozhodl, že si ji zkusím vyrobit sám. Jako výchozí materiál jsem použil obal ze staré odborové průkazky (je to taková ta polotvrdá matně průhledná kapsička na průkazky, šalinkarty ap.), kterou jsem našel během úklidu v šuplíku, podotýkám, že nepoškrabanou , tuto jsem zastřihl na rozměr displaye + jsem přidal cca 2 mm po stranách. Takto připravenou folii jsem zasunul pod rámeček předem očištěného displaye. Celá operace byla otázkou cca 10 min. včetně stříhání.Výsledkem jsem byl velmi pozitivně překvapen, žádné bubliny, žádné smetí, stylus po folii pěkně klouže, žádné odlesky a příjemný mat. Touchscreen funguje stejně jako bez folie, vše pěkně čitelné, svítivost displaye o něco málo menší (spíše je vidět malinké rozostření, dané matnou a lehce šupinkatou strukturou materiálu), dle mého názoru není na závadu. Náklady cca 5 Kč (pokud bych si obal na průkazku kupoval nový). Ještě jsem zvědavý, jak bude náchylný k poškrabání. Zatím první dojem je pozitivnější než s klasickou nalepovací folií
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #142
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Mas kliku. U spousty strojku pri pokusu zasunout folii pod ramecek dochazi ke znefunkcneni dotykove vrstvy...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #143
    Nováček
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    3

    mám Ipaq rx3715, opravdu jsem nezaznamenal žádný problém, u tohoto přístroje je docela pěkná vůle pod rámečkem, folie zajela pod rámeček úplně sama...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #144
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Coz o vsech zarizenich zdaleka neplati.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #145
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Prostě a jasně: je u toho potřeba také používat mozek, nejlépe vlastní.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #146
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    0

    Folie na displej, finalni reseni !:yes:

    Caues, musim se pochlubit, dnes jsem se byl podivat v nejmenovane firme, kde mi na otazku zda maji folie na Acer N30 odpovedeli : nemame, a nic jineho mi nebyli schopni nabidnout (zastrizeni pry nedoporucuji). Nechteji zakaznika, nevadi. :O

    Nastval jsem se a zasel do papirnictvi, koupil jsem prusvitnou folii (typ prusvitna folie pro vazbu), vystrihl jsem pozadovany rozmer (konkretne u acer n30 55x73 mm), zastrcil pod okraj a svete div se, folie sedi a funguje jak ma :yes: Naklady za 2 folie 5 Kc. Stylus jezdi jak ma, PDA jde ovladat prstem, proste vse je OK:yes:

    Zaroven me to trosku nastvalo, jak nas ti vyrobci pekne mydlej

    PS: Pokud se vam stalo, ze po zasunuti prestal fungovat dotyk. displej, nic se nedeje, folii trosku zmensete a vse bude OK
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #147
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    No nevim, radsi si priplacim tech 250 za profi reseni. Urcite vydrzi mnohem dele a zadny problem se zasekavanim displaye nemam.. Prilepi se ta folie z papirnictvi elektrostaticky na display? Protoze jestli ne, tak prach a necistoty, ktere se tam casem stejne dostanou, poskrabou pri tapani display mozna i hur nez kdyby tam zadna folie nebyla.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #148
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    0

    Folie z papirnictvi se na displej pricucne (at uz elektrostaticky ci jinak a nehne se, drzi na miste. Samotneho me to prekvapilo.
    Moje zena jakozto hardcore paranka karet a aqualines nepoznala rozdil, dnes se me ptala, jestli uz tam ta nova folie je nebo ne
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #149
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    0

    Chtel bych se zeptat... Nalepil jsem si na displej elektrostatickou folii, ale zustalo mi pod ni par chloupku. Funkcne mi tam nevadi, ale rikam si, jestli neni mozne, aby se v tom miste treba do displeje casem "vyryla" dirka nebo nevytvoril skrabanec. Kdyz po tech chloupcich prejedu stylusem, tak je ani necitim. Predpokladam tedy ze tam nevadi, ale ptam se spis kvuli jistote nebo jestli nema nekdo podobnou zkusenost...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #150
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    66

    Zdravim.100%jistotu budeš mít ,když tam ty chloupky nebudu .Ostatní zjistíš až jednou folii sundáš,třeba po roce.Já osobně bych ji sundal,vyčistil a znovu ˝nalepil˝.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 10 z 11 PrvníPrvní ... 891011 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 22-11-2007, 17:40
  2. Folie
    Od olmic v sekci Zbývající zařízení E-TEN
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 21-09-2007, 23:06
  3. Folie z "obycejne" folie
    Od sotik v sekci Obecné problémy
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 03-11-2005, 05:56
  4. Folie
    Od KOdlik_ce4you v sekci Jaké si vybrat / koupit příslušenství?
    Reakcí: 25
    Poslední příspěvek: 18-06-2004, 22:48