Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 27

Téma: Odhad času příjezdu

  1. #1
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    548

    iGo s tím má velké problémy, jak jsem si všiml. Zatímco navigace typu TomTom počítá s tím, že na silnicích se nejezdí na hranici rychlostního limitu (protože se občas dává přednost, občas jsou zatáčky, kde to ani 90/130 nejde, tachometr předměřuje apod.) a při počítání času příjezdu toto bere v úvahu a dává proto reálné odhady. Krásně je to vidět na simulaci cesty, kdy třeba při jízdě po dálnici TT počítá s tím, že člověk jede cca 123km/h místo 130.

    iGo oproti tomu při výpočtu uvažuje striktně v mezích "když se může 130, auto jede vždy přesně 130" a nereálné doby příjezdu tomu odpovídají. Dá se někde, např. v registrech, upravit rychlosti, které iiGo při odhadu trasy bere v potaz? Např. město = 35km/hod, okreska 80, dálnice 120?

  2. #2
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    314

    Citace Původně odesláno od tortoise
    iGo s tím má velké problémy, jak jsem si všiml. Zatímco navigace typu TomTom počítá s tím, že na silnicích se nejezdí na hranici rychlostního limitu (protože se občas dává přednost, občas jsou zatáčky, kde to ani 90/130 nejde, tachometr předměřuje apod.) a při počítání času příjezdu toto bere v úvahu a dává proto reálné odhady. Krásně je to vidět na simulaci cesty, kdy třeba při jízdě po dálnici TT počítá s tím, že člověk jede cca 123km/h místo 130.

    iGo oproti tomu při výpočtu uvažuje striktně v mezích "když se může 130, auto jede vždy přesně 130" a nereálné doby příjezdu tomu odpovídají. Dá se někde, např. v registrech, upravit rychlosti, které iiGo při odhadu trasy bere v potaz? Např. město = 35km/hod, okreska 80, dálnice 120?
    a mate posledni verzi??



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    48

    Ano, je to tak. Bohuzel je to celkem problem i pri hledani trasy, tam kde TomTom to vezme dalnici tak iGO to vezme radeji po okresce. Bohuzel, ve vetsine pripadu, na to nema vliv jestli nastavite ekonomicky nebo nejrychlejsi prepocet. iGo s poslednim updatem.

    Prepocet trasy se tu uz na foru probiral (stejne tak spatny odhad dojezdu) a TomTom proste preferuje dalnice a iGo ve vetsine pripadu nejspise posadi primku mezi body a snazi se vest cestu kolem ni.

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    18

    Co sa tyka tej priamky, tak to si nemyslim.. Zalezi dost na type vypoctu, tj. rychla, ekonomicka, najkratsia.. A tiez to zavisi na nastaveniach preferovanych ciest, ak si odskrtnete dialnice, tak to je samozrejme ze to pojde mimo nich..

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    48

    dalnice mam samozrejme zaskrtnuty, ruzny nastaveni muzete menit jak chcete a i tak bude ekonomicka x rychla ve vetsine pripadu stejna ... coz je rozhodne spatne ... staci si vzit igo a tomtoma a porovnat ... ten smajl je trochu mimo :sarcastic: staci si prolest poradne diskuze ...

  6. #6
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    314

    Citace Původně odesláno od z3rg
    dalnice mam samozrejme zaskrtnuty, ruzny nastaveni muzete menit jak chcete a i tak bude ekonomicka x rychla ve vetsine pripadu stejna ... coz je rozhodne spatne ... staci si vzit igo a tomtoma a porovnat ... ten smajl je trochu mimo :sarcastic: staci si prolest poradne diskuze ...
    nesouhlasim, ze trasa bude stejna dejte sem priklad...

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Moje zkušenost na 680 km trase když pominu zastávky tak nutno přičíst k 7 hodinám původně odhadovaného času další 1 až 1,5 hod. tj + 15-20% času jinak CZ - CHorvatsko, bez jediné chyby.



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    48

    Peta: Praha-Kobylisy - Dobris. TomTom vas vezme po magistrale a na jizni spojku a pak na Strakonickou. iGo vzdy centrem, tedy pres Karlak na Strakonickou. Pokud pominu semafory u Barandaku tak po magistrale a jizni spojce by to bylo rychlejsi ... nicmene, jezdim trasu iGo. Kolega z prace ma problem s trasou Malesice - nejaka vesnice u Kladna. TomTom to vezme kolem Ruzyne, kdezto iGo jede spodem, pres E48, coz je asi o 2km kratsi, ale otazka je jestli lepsi.

    To je to co mi na iGo "trochu" vadi - rad bych radeji videl vetsi preferenci dalnic, tak jak to ma TomTom.

    vic diskuze treba tady http://www.ce4you.cz/forums/view_top...133&dd=0&fi=10

  9. #9
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    548

    Citace Původně odesláno od z3rg
    Ano, je to tak. Bohuzel je to celkem problem i pri hledani trasy, tam kde TomTom to vezme dalnici tak iGO to vezme radeji po okresce.
    To jste mě nikdo nepochopil. Já neřeším, že iGo volí jinou cestu, ale to, že iGo naprosto tupě předpokládá, že na dálnici jedu v průměru 130 a na okresce 90, což je nesmysl z mnoha důvodů, které jsem uváděl. Občas se stojí, občas se zpomaluje do zatáčky, navíc 90 dle GPS bývá 95 tacho, zkrátka normální člověk tak nejezdí. Zatímco TT správně očekává, že průměrná rychlost na komunikaci, kde je maximální povolená X, nebude X, ale něco jako 0,9*X apod.

  10. #10
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    314

    Citace Původně odesláno od tortoise
    Citace Původně odesláno od z3rg
    Ano, je to tak. Bohuzel je to celkem problem i pri hledani trasy, tam kde TomTom to vezme dalnici tak iGO to vezme radeji po okresce.
    To jste mě nikdo nepochopil. Já neřeším, že iGo volí jinou cestu, ale to, že iGo naprosto tupě předpokládá, že na dálnici jedu v průměru 130 a na okresce 90, což je nesmysl z mnoha důvodů, které jsem uváděl. Občas se stojí, občas se zpomaluje do zatáčky, navíc 90 dle GPS bývá 95 tacho, zkrátka normální člověk tak nejezdí. Zatímco TT správně očekává, že průměrná rychlost na komunikaci, kde je maximální povolená X, nebude X, ale něco jako 0,9*X apod.
    Igo toto ale neocekava co jsem zkousel tak vychazi prumer na trasu cca 65-70 km za hodinu

  11. #11
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    548

    Dle mé zkušenosti očekává. Když si dá člověk simulaci v reálném čase (při kliku na tlačítko simulace držet levou HW klávesu), je to vidět, dokonce jsem zažil i okresky, kde to iGo v simulaci "hnalo" 130.

  12. #12
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    314

    Citace Původně odesláno od tortoise
    Dle mé zkušenosti očekává. Když si dá člověk simulaci v reálném čase (při kliku na tlačítko simulace držet levou HW klávesu), je to vidět, dokonce jsem zažil i okresky, kde to iGo v simulaci "hnalo" 130.
    naplujte si trasu a spocitejte prumer a uvidime co Vam vyleze...



  13. #13
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    824

    Jenomze tady (podle mne nejde o prumer). Jde o to, ze cas pocita dle mapy typem z celkove trasy 100 km je treba 50 km pres mesto (50) a 50 km po silnici (90). Z toho ti vyjde taky prumerna rychlost 70, ale to nikdy v realnem case nedocilis (pokud budes dodrzovat predpisy).
    Kdezto TT to pocita asi realneji 50 km rychlost cca 40 a 50 km rychlost cca 80 (cisla si cucam z prstu)
    U TT pokud jedu bez zastavek a neni nejaky problem na silnici, tak jsem vestsinou v cili o neco drive, ale v radu minut (5-10, zalezi na delce trasy a samozrejme na terenu)

  14. #14
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    314

    Citace Původně odesláno od MilanSu
    Jenomze tady (podle mne nejde o prumer). Jde o to, ze cas pocita dle mapy typem z celkove trasy 100 km je treba 50 km pres mesto (50) a 50 km po silnici (90). Z toho ti vyjde taky prumerna rychlost 70, ale to nikdy v realnem case nedocilis (pokud budes dodrzovat predpisy).
    Kdezto TT to pocita asi realneji 50 km rychlost cca 40 a 50 km rychlost cca 80 (cisla si cucam z prstu)
    U TT pokud jedu bez zastavek a neni nejaky problem na silnici, tak jsem vestsinou v cili o neco drive, ale v radu minut (5-10, zalezi na delce trasy a samozrejme na terenu)
    me casy sedi co vim tak igo nebere udaje takto ciste z map tedy krome upozorneni prekroceni rychlosti

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    34

    Mne tak isto casy sedia, rozdiel je cca 10 min. a menej na trase 600km.

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. posun času
    Od Carpenter_ce4you v sekci HD2
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 16-12-2010, 18:41
  2. Odpočet času
    Od yasmeene2 v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 07-10-2010, 12:08
  3. Synchronizace času
    Od amos.zamba_ce4you v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 06-06-2009, 11:33
  4. IGO 8 a nesynchronizace času s GPS
    Od bomber666 v sekci iGO
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 24-05-2008, 18:49