Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: QTEK 9000 - jakou romku

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Zdravim,
    brzy se stanu cerstvym majitelem Qtek 9000. Chtel bych tam dat nejakou vykonou romku. docet jsem se ze romky DOPOD jsou docela dobry. Moh by mi nekdo poradit co stahnout z ftp.xda-developers.com? je tam toho mraky a nejsem si zrovna moc jistej co tam naprat..;/ Dale jestli je tu nejaka dobra duse co by se mnou prohodila par mailu na tema software byl bych tomu cloveku neskonale vdecny.. mistrsoft {at} post {dot} cz
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    No tak uvidíte, která bude ta defaultní po koupi zařízení. Podle situace bych ji tam nechal nebo jistě nějak zazálohoval (připadně stáhnul z xda-dev) kvůli záruce

    Jinak doporučuji dvě ROMky - QTek 1.30.77 WWE, která se mi jeví velmi stabilně, nebo údajně lepší Dopod 1.30.111 WWE, která má snad o něco lepší správu RAMky, která se líp uvolňuje, protože RAM je na universalu poměrně slabé místo, škoda, že není 128MB :no:
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Tak prohlizim to ftpko tento adresar Universal/Shipped_Complete_Updates/
    a z toho cislovani jsem fakt divokej.. tak ta 1.30.111 WWE by mohl byt asi tento soubor UNI_QTEK_13077_176_10900_WWE.exe. ale jakej je rozdil mezi tim co ma na konci jeste napsano Ship? (UNI_QTEK_13077_176_10900_WWE_Ship.exe).. Ty Dopod romky jsou tu jen tri soubory z nichz nevim jesi je vubec nejakej ten pravej. Nevite odkud stahnout tu Dopodackou romku? Jak mate v podpisu ty jednotlivy verze. viz.
    QTek 9000 - ROM 1.30.77WWE, Radio 1.09, ExtROM 1.30.9288 @ by XP and me
    Tak tu ROM tu chapu. Pak to radio to se flashuje(instaluje) zvlast?? to neni v te romce? a pak co je to to ExtROM? Sorry za noob dotazy..
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    V pohodě

    ROM - hlavní systém, pokaždé v trochu jiné verzi, ale pro QTek 9000 stále Windows Mobile 5

    Radio - stará se o integrovaný GSM/GPRS/3G modul a další věci

    ExtROM - sada dodatečných aplikací ve speciálním prostoru ROM, která se instaluje automaticky po každém hard-resetu zařízení

    No a když se nyní objeví nějaká nová verze ROMky, dodává se v celém balíku ještě s radiem a extromkou v zapakovaném exe souboru. Ten se dá dekomprimovat třeba v total commanderu. Tím vznikne několik souborů společně s nk.nbf (ROM), Radio_.nbf (radio) a ms.nbf (ExtROM) a pokud chcete naflashovat jenom určité části z balíku, stačí ty nepotřebné nbf soubory smazat.

    Moje sestavení je naprosto klasické, které teďka dodává Eurotel do Qteku 9000, akorát ExtROM, tedy ty dodatečné aplikace jsem editoval, protože ty výchozí nejsou úplně nutné a některé dokonce škodí (jako třeba čeština)

    ad. xda-dev - najeďte do adresáře universal/Shipped_Complete_Updates

    ROM Qtek 1.30.77 -> soubor UNI_QTEK_13077_176_10900_WWE.exe
    ROM Dopod 1.30.111 -> UNI_DOPOD_ASIA_130111_130230_11100_WWE.exe

    Každý balíček má jiné radio, Dopod novější 1.11, Qtek starší 1.09 (to ještě neznamená horší, 1.11 má údajně horší příjem signálu) a jiné složení ExtROM, tu bych doporučil udělat vlastní přes total commander (již se tady řešilo)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Ok diky za odpoved. Uz se tesim jak dojde. Pak budu experimentovat.. Jen budu doufat ze pri flashovani mi nevypadne v baraku proud a bude po qteku..;/
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    0

    s tim vypadkem proudu se zas tak bat nemusis, ja uniho flashoval xkrat a jednou pri flashovani vylitly v baraku pojistky a tim se upgrade proces prerusil. Po nahozeni jsem zacal normalne od zacatku flashovat jako by nic a bez problemu :-)

    Jinak ja pouzivam uz asi dva mesice tu Dopod romku a maximalni spokojenost, takze tu mohu jen doporucit !
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    106

    No prohledaval jsem forum jak to nahrat jak zazalohovat predhchozi verzi pro pripadny navrat a pod ale v prednich forech je hlavne rec o chybach a vsem jinem nez to co potrebuji....muzete nekdo dat odkazek a nebo poradit jak rozume to tam naprat? a co je dobre pred tim zajistit? budu vdecny...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    no jestej sem to nedelal.. ale potah jsem si flashovaci osubor viz vyse ftp xda.. to je normalni exe.. tak predpokladam ze pripojim zarizeni pres synchronizacni kabel.. odpalim na pc stazene exe a budu cekat.. nekde sem cet nejakej navod primo nevi mjesi na ce4you nebo smartmania.. me by spis zajimalo jakym zpusobem vyeditovat ten soubor ms.nbf..

    Jo kdyz si stahnes ten soubor treba UNI_DOPOD_ASIA_130111_130230_11100_WWE.exe a rozbalis ho tak tam mimo jine i najdes readme.doc kde je to vse popsano.. takze pokud vladnes anglictine tak no problem..
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Qtek 9000
    Od Georgerr_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 18-07-2007, 15:13
  2. Tak Qtek 9100 nebo Qtek 9000? Rozmyslete si to..
    Od Miloš Strouhal v sekci Off topic diskuze
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 09-08-2006, 15:54
  3. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 13-04-2006, 23:02
  4. Jakou Romku mám použít
    Od Vladimír Dlouhý v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 16-02-2005, 11:23
  5. jakou romku si vybrat
    Od Zey_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 41
    Poslední příspěvek: 27-07-2004, 11:24