Původně odesláno od
Synek
Zdravím, tak mám N560 3 týdny a musím říct, že ta GPS mi spíš připopíná parodii na GPS. Jsem z toho docela votrávenej. Nejhorší je, že signál chytá jak se jí zachce. Někdy se připojím na 4 i 5 satelitů jen tak z okna (většinou večer nebo během dopoledne) a například odpoledne můžu stát na silnici uprostřed pole, široko daleko nic a nefixne se ani za hodinu. A není neobvyklé, že i když se třeba chytne, tak mi určí polohu někde mimo silnici. Běžná věc je že ráno jedu do práce přes celou Prahu a chytne se 3x za cestu asi tak na 2 minuty. Zkoušel už jsem všechna možná nastavení v NMEA protokolu i SN, ale myslím, že to nemá žádný vliv na příjem signálu samotné GPSky, ale pouze to ovlivní tok dat pro programy, které ty NMEA zprávy zpracovávají. Jinak umístěnou jí mám za předním sklem v držáku, a běžně mám v TT5 1-2 dílky, málokdy se stane že jsou 4. Fakt už nevím, co víc vyzkoušet. Nejhorší je, že když pustím navigaci jen tak na zkoušku, tak to jakžtakž funguje, ale taky se mi už stalo, že jsem jel někam po Praze a chtěl jsem se nechat navigovat jen podle GPS a myslel jsem, že celé PDAčko vyletí oknem. Nepřesné určení polohy, každou chvíli ztráta signálu. Prostě podle mě je LOOX N560 na seriózní navigaci po větším městě naprosto nevhodný. Jako PDA je dobrý, ale jako navigace je to moc drahá hračka bez užitné hodnoty. Možná někde mezi vesnicema, ale do města určitě NE. Pokud má někdo jinou zkušenost, rád se přesvědčím na vlastní oči.