Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 11 z 14 PrvníPrvní ... 910111213 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 151 až 165 z 202

Téma: Naprosto zoufalý příjem signálu - Loox 560

  1. #151
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Staci ztlumit podsvetleni na minimum a procesor prepnout do Power save modu a vydrzi to mnohem dyl jak 2 hodiny...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #152
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    0

    Pri power save by navigácia "sekala" - treba aspoň Standard
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #153
    Starousedlík SMob
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    662

    Otázka výdrže je celem irelevantní pokud tím neběháte po lese. Dvě hodiny na baterii není sice žádná výhra, nicméně kdykoliv sednu do auta PDA putuje do držáku nabíjí se. Za rok, co tohle PDA mám jsem ani jednou nepocítil problémy s nedostatečnou výdrží GPS pouze na baterii.
    Dotaz k uživatelům IGO2006 - jak Vám jde navigace plynule, myšleno co se týká grafiky? U TT6 se to strasne framuje, tak by mě zajímalo, jak je to s IGO.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #154
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    TT5 i TT6 se chova pri Turbo modu i Power Save modu uplne stejne... jen vypocet trasy neni behem 3 vterin ale treba behem 6.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #155
    Starousedlík SMob
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    662

    TT5 mi šel naprosto plynule, TT6 mi v zástavbě i v zatáčkách framuje, seká se - na N560 - při vypnutých POI, na jiných zařízeních v pohodě. Turbo jsem nezkousel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #156
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    34

    tak moje prvni zkusenost s gps a looxem byla takova..vylezu z metra (namesti miru - praha), dojdu na zastavku tramu..vytahnu looxe, zapnu predinstalovany gps navigator, strcim ho zpet do pouzdra a do kapsy..za cca 2 minuty jsem videl, ze mi prijizdi tram, tak zas vyndam looxe z kapsy a koukam..mam signal (asi 5 satelitu - nevsiml jsem si poctu)..lokaci, utc cas atd..
    tak ze jsem ho vypnul a spokojene jel do prace
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #157
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    189

    Tak jsem si trochu naběhl, když jsem kámošce slíbil, že jí komplet N560 nainstaluji a rozchodím-hlavně navigaci ??? No tak jsem to tu všechno nakonec pročetl a dospěl k nějakému konci. Pomocí winfastnavigatoru jsem nastavil NMEA, 9600 a port 8, to je jediná konfugurace, která mi okamžitě !!! funguje, za oknem fix 5 satelitů, TomTom6 bez problémů. Ostatní nastavení ( 57 600 , 4800, jiné porty ) nefunkční. Jinak verze je již zde zmiňovaná 5.1.195 , 17.3.2006, 2.15.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #158
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    222

    "NMEA, 9600 a port 8" jsi snad nemusel zadnym Winfastem nastavovat, to tak bylo nastaveno uz tovarny
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #159
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    19

    Nevím jestli se zeptám zrovna ve správném foru, ale chtěl bych vědět, kde a jak máte umístěnou externí antenu pro LOOX N 560. Se změnou auta se mi navigace začala kousat a vypadává signál. Také bych byl vděčný za radu kde , jakou a za kolik koupit externí anténu.
    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #160
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    189

    Citace Původně odesláno od yndor
    "NMEA, 9600 a port 8" jsi snad nemusel zadnym Winfastem nastavovat, to tak bylo nastaveno uz tovarny
    Tak to se pleteš, nastaven byl SIRF. Mě se to jednou rozběhlo na 4800 ale nebylo to stabilní. Až když jsem to winfastem napevno nastavil tak to začlo fungovat. Než jsem objevil winfast, nešlo to rozchodit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #161
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    222

    Mozna jsou novejsi N560ky nastaveny z tovarny jinak, ale moje byla urcite defaultne v NMEA/9600/8.
    Napriklad TomTom byl jeden z prvnich programu, ktere jsem na N560 instaloval - rozhodne davno pred SirfTechem a pred jakymkoli stelovanim GPS. Kdyby byla GPSka defaultne v sirf-modu, tomtom by se nechytl.

    Jinak interni GPS pouzivam denne a mnohem vic se mi osvedcilo prepnout rychlost portu na 57600 - viz
    http://www.ce4you.cz/forums/view_top...662&dd=0&fi=85.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #162
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    2

    Citace Původně odesláno od tortoise
    Stala se mi zajimava vec. Dosly mi baterky (na 0%). Pristroj se nekolikrat restartoval (na to mu baterky stacily), kupodivu neprovedl HR, ale prestala jit GPS. Zjistil jsem, ze se sama prenastavila zpet do tovarniho defaultu (9600, ignorace polohy s presnosti nizsi nez 15m apod.).
    Zkousim to ted tak a je to stale stejne nahodne. Nekdy se chytne do 4 minut, jindy mam treba 8 satelitu se silou signalu 20-29 (dle GPSDash), cekam 7-10 minut a pak to proste vzdam.
    Dejte sem prosim vedet, zda servis neco vyresil.
    Je mi líto, ale pomoci s tímto dotazem nedokáži. Měl bych ale jiný dotaz. Ten bych ale raději napsal do majlu. Můžete mi zaslat Váš e-mail? Díky
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #163
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od yndor
    Tak ja sem taky placnu svuj osvedcenej postup - ted jsem ho zrovna nekomu sepisoval, treba se bude hodit i ostatnim:

    Strucne: GGA 1, GLL 2, GSA 3, GSV 3, RMC 1, VTG 1, MSS 1, baudrate 57600

    Podrobne:
    1) spustit SirfTech
    2) otevrit port: "Comm" v dolnim menu, vybrat port a rychlost GPSky (puvodne COM8, 9600), klepnout na horni "Open", pak na "Ok" vpravo nahore
    3) prepnout GPS z NMEA do SiRF modu: "NMEA" dole, "Switch to SiRF" a "Ok"
    4) zavrit port a znovu otevrit uz v SiRF modu: "Comm" dole, "Close", znovu "Open" a "Ok"
    5) prepnout GPS zpatky do NMEA s novymi hodnotami: dole "SiRF", pak dole vybrat zalozku "Switch to NMEA Protocol", nastavit GGA 1, GLL 2, GSA 3, GSV 3, RMC 1, VTG 1, MSS 1, baudrate 57600, stisknout "Set" a "Ok"
    6) zavrit port: dole "Comm", pak "Close" a "Ok"
    7) "Exit"
    Tak som rozšíril rady majiteľov N560 .
    Fixy s nastavení z výroby samozrejme neboli žiadne.
    Tak som uplatnil vyššie uvedený postup a GPS sa rozbeho.
    Narazil som len na jednu nezrovnalosť. A to hodnoty GSA a GSV som nemohol nastaviť na 3, lebo som túto hodnotu v rozbalovacom menu nastavenia ani nemal. Tak som použil hodnotu 5. Ide to aj s týmto nastavením. Ale čo som nastavil to teda neviem.
    Vedel by mi niekto vysvetliť čo znamenajú jednotlivé skratky GGA, GLL, GSA, GSV, RMC, VTG a MSS a aký vplyv má zmena hodnoty tohot nastavenia na chovanie GPS?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #164
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    80

    Tuším že je to nějak takhle:

    GGA - zeměpisná délka a šířka, geodetická výška, čas určení souřadnic
    GSA, aktivní satelity a DOP (Dilution Of Precision)
    GSV (Satellites in View) - Informace o družicích
    RMC (Recommended Minimum Navigation Information) - Minimální doporučená informace pro navigaci
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #165
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    6

    zdravím, jak to tak sleduji, tak gps v n560 stále spíše pro kutili, než pro uživatele, docela škoda, protože vga a usb host mě lákaly hodně, takhle nezbývá než sáhnout asi po asusu, tam gps alespoň funguje :?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 11 z 14 PrvníPrvní ... 910111213 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Zoufalý příjem signálu - že by stopa?
    Od tortoise v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 20-02-2009, 06:39
  2. Naprosto perfektni prijem signalu - Loox N560 GPS
    Od yndor v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 41
    Poslední příspěvek: 21-04-2008, 13:29
  3. FS Loox 520 - problem s prijmem signalu
    Od pellsi v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 16-03-2007, 20:23
  4. Zlepšení GPS signálu u LOOX serie N 500
    Od Pepa7 v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 44
    Poslední příspěvek: 13-08-2006, 19:47
  5. Příjem GPS signálu v Břežanském údolí v Praze
    Od Sochor Vaclav4 v sekci Příslušenství pro navigaci
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 30-09-2005, 18:05