Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: GPSDash2 - padani aplikace a vydrz qtek8310 - prekvapeni !:)

  1. #1

    vpx vpx je offline
    Nováček
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    0

    Ahoj, vcera jsem testoval GPSDash2 v terenu, k tomu take vydrz. Po testovani na kole, kdy jsem s vydrzi nebyl moc spokojen, jsem ucinil zasadni objev

    Vcera v Krkonosich: vypnuti GSM modulu (flightmode). Nastavil jsem logovani a zamknul telefon. V GPSDash2 mam podsviceni vypnute, takze po chvili mi samozrejme podsviceni zhasne. Sem tam jsem do GPSdashe kouknul a zase telefon schoval. Za 6h nepretrziteho logovani a spojeni s GPS, mi Qtek sezral pouze 15% baterky, z toho mi vyhazi, ze na plnou baterku vydrzi teoreticky 40 hodin, zalezi samozrejme na pouzivani. Kazdopadne si myslim, ze je to dostacujici. Zda se tedy, ze nejvice vytluce baterku opravdu GSM modul, protoze vetsinou tam, kde chci kouuknout na mapu, je signal mizerny.

    Padani GPSdash2:
    zda se, ze uz mi nepada GPSdash, nekolikrat se mi stalo, ze gpsdash spadnul na chybu a data se prestala loogvat. Vypada to, ze na vine je mapova cast gpsdash. Vypnul jsem "automatically select map" v nastaveni map view a gpsdash me od te doby nespadl, zatim

    Dotaz ke GPSdah2:
    - jde nejak nastavit, aby kdyz stojim na miste, se negenerovaly nesmysly, jako ze jdu 1.5 km/h na sever, pak 0.6 na jih atd. Je to pry dano citlivosti SirfIII a zbavit se toho asi nejde. Jenomze VITO activetrace si s tim asi poradit umi, protoze kdyz stojim na miste, tak opravdu ukazuje 0.0 km/h. Ve vysledku totiz potom GPSdash2 ukaze nesmylnou velikost celeho tracku. Ujdu treba 10km, ale on ukaze klidne 18, protoze kdyz jsem na miste, stale se generuje vyse uvedeny falesny traffic (jako bych pobihal na miste)
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    0

    jak si mám zkalibrovat mapu co si nahraju do Qteka 8310 do GPSdashe ? Díky za radu
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    vpx vpx je offline
    Nováček
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    0

    jednoduchy.....
    kdyztak muzes pres osobni zpravy, ale je to takhle:
    - nahrat bmp nebo JPG do mapmanageru gpsdashe (na PC)
    - tam jiz muzes nastavit kalibracni body (v menu)
    - kalibracni body jsou: vis xovou a yovou souradnici na tve graficke mape a k tomu zadas udaj zemske sirky a delky
    odkud zjistit: ?
    1) bud budes chodit po terenu a az budes na nejaky krizovatce, napises nebo si to ulozis a doma pak dodelas v mapmanageru
    2) pomoci google earth - kalibroval jsem takto staleitni mapu do norska a byla naprosto presna
    3) pomoci mapy cz
    - do gpsdashe se kalibracni body zadavaji primo ve stupnich, takze treba udaje z mpy.cz je potreba prepocitat
    - delam 5 kalibracnich bodu
    - nakonec v menu mapmanageru "Save for devices" a on udela celou slozku malych bitmapek a k tomu *.mcx soubor, ktery obsahuje kalibracni data
    - *.mcx soubor je jednoduchy xml, proto mapy kalibruji rovnou v textovem editoru a souradnice odecitam treba ve photoshopu (rychlejsi nez v mapmanageru gpsdashe)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    0

    super dík,vypadá to jasně a stručně :yes: Jen ještě kontrolní dotaz,když budu mít mapu v Qteku a otevřenou v GPSdash,tak přímo ty body v terénu někde na tůře tam zadat nemůžu jo,abych ji nakalibroval ? :?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    1,057

    ...jde nejak nastavit, aby kdyz stojim na miste, se negenerovaly nesmysly...
    neresi prave tohle nejakym zpusobem "STATIC NAVIGATION", ktera se da zapnout a vypnout na SirfIII? melo by to byt tak, ze SN zapnuta zasekne sipku, pokud rychlost klesne pod asi 4km/h...pravda je, ze by pak clovek musel po tech horach behat...ale trebas jde posunout ten limit, nebo?..
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    485

    Citace Původně odesláno od Bohumil Stejskal
    Jen ještě kontrolní dotaz,když budu mít mapu v Qteku a otevřenou v GPSdash,tak přímo ty body v terénu někde na tůře tam zadat nemůžu jo,abych ji nakalibroval ? :?
    Jde to samozřejmě zadat i v terénu přímo v GPSDash2
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    vpx vpx je offline
    Nováček
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    0

    tak to zase neumim ja
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    0

    jůůů a jak se to teda udělá přímo v GPSdashi,já sem to v menu nepochopil,jak na to,ňákej návod pls ? :?:
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9

    vpx vpx je offline
    Nováček
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    0

    vcera jsem znovu cely gpsdash prohledl a zda se mi, ze to tam neni, takze by me taky moc zajimalo, jak se to udela primo v gpsdash
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    0

    já to chci taky vědět,tak info sem : .................................
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    485

    VP & Bohumil Stejskal:

    Buď používáme každý jinou aplikaci (která má jen shodou okolností naprosto stejný název ), nebo se neumíte dívat :sarcastic:

    Pro jistotu mluvím o GPSDash2 verze 2.23.
    Kliknu na záložku Map, dám pravé myšítko (tap and hold), v popup menu vyberu References a dám Add, nebo Update
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    0

    je to možné,že se neumím dívat,ale problém bude spíš v rozdílu pro Tornádo a Wizard :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    485

    Citace Původně odesláno od Bohumil Stejskal
    je to možné,že se neumím dívat,ale problém bude spíš v rozdílu pro Tornádo a Wizard :yes:
    Hm, tak ten smartphone jsem nepostřehl, takže přeci jen asi odlišné aplikace ops:
    Ta záložkka Map tam je a popup vyvolat nejde? Můžeš kdyžtak postnout screenshot pro porovnání verzí, celkem by mě to zajímalo?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    57

    da sa to jedine editaciu mcx.suboru.

    t.j. urcim si doma aspon dva kalib body, dam do nich aspon priblizne hodnoty.. ( GOOGLE maps) a v terene to z editujem spravnymi..
    pozor na format....
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15

    vpx vpx je offline
    Nováček
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    0

    Tou editaci souboru to uz delam taky, je to asi nejrychlejsi a hlavne je to mobilni, kdyz uz zjistite na miste, ze je ta mapa jaksi "mimo"
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 27-11-2008, 18:02
  2. GPSdash2
    Od Martin Říha v sekci Ostatní raritní navigace
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 11-07-2007, 16:32
  3. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 02-05-2007, 22:27
  4. Problém v GPSDash2 a waypoints poradí nškdo ?
    Od Honzal_ce4you v sekci Ostatní raritní navigace
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 24-10-2006, 08:09
  5. Aplikace "torrents" pro Qtek8310......existuje ???
    Od Jarda Lukas v sekci Zbývající SMP
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 30-01-2006, 13:33