Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 53

Téma: Mio c710 - Vase zkusenosti

  1. #16
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    466

    Ahoj, podle diskuze na www.gpspassion.com lze zpřístupnit obsah Mia C710 přes bluetooth. Vetšině uživatelů se to podařilo následujícím způsobem:
    - zapnout BT na Miu
    - nechat na PC najít Mio, provést spárování, na Miu nechat jako adresář pro sdílení standartní přednastavenou volbu (celé Mio)
    - na PC dát prozkoumat Mio, měly by se zobrazit složky včetně všech dat na Miu
    Podle ohlasů přispěvatelů ale existuje určitá kombinace verze Windows a / nebo typu BT donglu, při které se to nepodaří, vždy je ale na vině strana PC (po neúspěšném pokusu na jednom počítači stačilo přenést totéž Mio na jiný počítač).
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    466

    Potvrzuji úspěšné použití i-go Eastern Europe na Miu C710 i tzv. Letního upgradu (upgrade proběhl zcela bez problémů). Mio i i-go pořízeno v běžném internetovém obchodě.
    V Miu přibydou nové mapy (to pokrytí je opravdu neskutečné!) a naštěstí i další český hlas - Zuzana, který je na rozdíl od původního použitelný.
    Po prvních stech kilometrech navigace jsem z Miem velmi spokojený.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    314

    Citace Původně odesláno od kopacek
    V Miu přibydou nové mapy (to pokrytí je opravdu neskutečné!) a naštěstí i další český hlas - Zuzana, který je na rozdíl od původního použitelný.
    Po prvních stech kilometrech navigace jsem z Miem velmi spokojený.
    muzes napsat jak ti chodi tmc na miu zajimalo by me zda je tam prehled udalostim jak na ne mio upozornuje jsou videt v mape nebo ne, jeste jsem s tim nejel:-)

    jen je skoda ze neni 4" a VGA, pri pohledu na hx4700 me to stve


    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    466

    Z velikosti displeje a rozliseni jsem mel taky strach, ale vlastni provoz rozptylil jakekoliv pochybnosti. Citelnost je skvela a pri vzdalenosti v aute u okna stejne nejsou rozdily patrne.
    TMC na Miu funguje. Zobrazeni vsech udalosti je za strankou informaci o GPS signalu. Udalosti lze setridit podle vyznamu (nejdrive jsou vazne udalosti, ktere zpusobuji uplnou uzavirku slinice) nebo podle vzdalenosti od aktualni pozice nebo od pozice na mape. Klepnutim na udalost se zobrazi na mape, nacitaji se velmi rychle (je potreba si ale pohrat s umistenim anteny, nejlepe "pricucla" na skle) a pocet udalosti je podstatne vetsi, nez vidim ve stejnem okamziku v Dynavixu. Napr. vcera vecer (patek) bylo prijato skoro 200 udalosti. Na mape jsou videt vsechny dopravni udalosti a to i pri dost velkem meritku.
    Zatim jsem nemel na trase zadnou dopravni udalost, takze cekam, jak se bude program chovat. Nastaven mam automaticky prepocet trasy podle aktualnich dopravnich informaci, podle mio-tech.be by mel program opticky i akusticky informovat o vyskytu dopravni udalosti.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    488

    Nerad vám kazím radost z nové hračky,ale TMC není vše spásné.Sami se přesvědčíte až nějaká situace vznikne.Když jsem jel v Itálii na dálnici,tak jsem zůstal zablokován v tunelu spolu s ostatníma autama.V tu chvíli mi bylo TMC docela na prd:no: .Nic s tím neuděláte.A myslím si že těch dopravních informací pro potřeby řidiče je skoro moc.No ale někdo má rád kvantitu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    466

    Samozřejmě, nic není stoprocentní a hlavně: konečné řešení je pouze ta zubatá.
    Je pořeba brát v potaz hlavně to, kolik který stát investuje do sběru TMC dat. A proto jsem speciálně v ČR velmi opatrný a TMC beru zatím pouze jako nezávaznou zprávu (stále je nejlepší zdroj informací vysílačka a informace od řidičů z protisměru!). U nás totiž převažuje (a obávám se, že to vzhledem k vytunelované státní kase bude i v budoucnu) "ruční" sběr dat, tedy informace poskytují na centrálu zodpovědné složky (Správa Silnic a Dálnic, Policie,...), tedy někdo musí vzít telefon a někam zavolat, tam to někdo musí převést do počítače... Jediný stát, kde jsem s TMC velmi spokojený, je Německo, kde díky poněkud rozdílné ekonomické situaci bylo investováno mnoho peněz do automatických systémů. Na dálnicích, hlavních silnicích a ve všech větších městech jsou instalovány automatické systémy, které přímo předávají data. A to u nás bude běh na hodně dlouhou trať, ale alespoň se už začalo...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    466

    Potvrzuji možnost procházet obsah Mia přes bluetooth z počítače. Spojení s PC je otázkou pár vteřin, je vidět obsah celého Mia. Lze nahrávat další hlasy (přidal jsem si slovenský), při přenosu mapy z SD i-go karty do Mia to ale pochopitelně nahlásí, že je mapa uzamčená.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    59

    Citace Původně odesláno od kopacek
    Potvrzuji možnost procházet obsah Mia přes bluetooth z počítače. Spojení s PC je otázkou pár vteřin, je vidět obsah celého Mia. Lze nahrávat další hlasy (přidal jsem si slovenský), při přenosu mapy z SD i-go karty do Mia to ale pochopitelně nahlásí, že je mapa uzamčená.
    dle mych neoverenych informaci nestaci nahrat mapy do Mia, ale je treba mit original mapy pro C710 na SD a provest instalaci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    466

    Mapy do Mia = mapy do iGO, jsou to zcela stejné soubory. Chtěl jsem si jen zkopírovat mapy z koupené SD karty (iGO Eastern Europe) do Mia, abych nemusel SD kartu používat, ale nestačí zkopírovat jen ty mapy. Mio nahlásí, že mapy jsou zamčené. Musí k tomu ještě mít nějaký odemykací kód, který je na originální SD kartě a určitě nebude jednoduše zjistitelný. Ale nepokračuji v pátrání, prostě budu mít SD kartu s mapami Východní Evropy trvale v Miu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    59

    Citace Původně odesláno od kopacek
    Mapy do Mia = mapy do iGO, jsou to zcela stejné soubory. Chtěl jsem si jen zkopírovat mapy z koupené SD karty (iGO Eastern Europe) do Mia, abych nemusel SD kartu používat, ale nestačí zkopírovat jen ty mapy. Mio nahlásí, že mapy jsou zamčené. Musí k tomu ještě mít nějaký odemykací kód, který je na originální SD kartě a určitě nebude jednoduše zjistitelný. Ale nepokračuji v pátrání, prostě budu mít SD kartu s mapami Východní Evropy trvale v Miu.
    Samo mapy jsou stejný. No na tý kartě by měl být i program CopyMap.exe kterým by to mělo jít nainstalovat na zařízení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    6

    Je toto zariadenie plnohodnotne PDA? Dakujem
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    466

    Není, je to "pouze" plnohodnotné PND, tedy navigační zařízení. Plus pár drobností, které jsou tam "do počtu" (prohlížeč fotografií, přehrávač MP3, kalkulačka, Hands-free).
    Ovšem jako navigační zařízení je to velmi dobré...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    466

    Citace Původně odesláno od unmasked
    Samo mapy jsou stejný. No na tý kartě by měl být i program CopyMap.exe kterým by to mělo jít nainstalovat na zařízení.
    Tak já na originální iGO SD kartě program CopyMap nemám (alespoň jej nevidím ani ve čtečce karet na PC ani na PDA). Nejde spíše o software typu "léčící pilulka"?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    6

    CopyMap je program umístěný na instalačním DVD, přiloženým k Mio C710.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    466

    Díky za nakopnutí, program jsem našel i úspěšně rozchodil (vyžaduje spouštění z bat souboru s parametry).
    Provedl jsem následující:
    1. nejdříve jsem pomocí čtečky překopíroval celou iGO kartu na PC
    2. pak jsem prostřednictvím CopyMap překopíroval mapy do Mia
    Přenos proběhl v pořádku (CopyMap nahlásil "Transfer O.K."), ale výsledek je bohužel zcela stejný, jako když mapy nakopíruji přes Bluetooth (až na rychlost přenosu): Při spuštění MioMap nahlásí, že některé mapy jsou zamčené a že mám kontaktovat mio-tech.be... (
    Co dělám špatně? Mám ale obavu, že iGO to má chráněné a že jejich mapy jdou (legálně) otevřít pouze pokud jsou umístěné na orginální SD kartě...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. HTC S740 vase oblibene programky
    Od xpeldax v sekci Zbývající SMP
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 07-11-2009, 15:46
  2. IGO 8.3 na MIO C710 - Nabídka Start
    Od base.jan v sekci iGO
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 25-01-2009, 10:49
  3. Mio C710 RDS-TMC
    Od blue_line v sekci Mio
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 24-07-2006, 16:58