Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 30 12311 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 439

Téma: GPSAuto

  1. #1
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    485

    Na základě této diskuze k prográmkům na měření rychlosti vozidla pomocí GPS a upozorňování na překročení povolené rychlosti (GPS Speed Sentry, Vitesse Limite, ...) jsem začal psát vlastní utilitu pro stejný účel. Mým cílem je naimplementovat tam např.:
    - automatické sofistikované přepínání limitu rychlosti (bez nutnosti měnit rychlost manuálně)
    - zotavovat se z odpojení GPS (ztráta signálu, rozpojení bluetooth, ...)
    - kromě měření rychlosti měřit i celkovou ujetou vzdálenost a umožnit jí evidovat i po jednotlivých etapách (s případným logováním do souboru a zotavením se po restartu PDA apod.)
    - landscape verzi
    - možná RealVGA verzi


    ...


    Screenshoty:





    Download:
    GPSAuto CS 1.0 (česká verze) (180 KiB)
    ZIP rozbalte a adresář GPSAuto zkopírujte kamkoliv na PDA, poté spusťte GPSAuto_CS.exe.


    __________________________________________________ ____________

    GPSAuto English version:
    http://gpsauto.nepsin.com
    __________________________________________________ ____________


    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,207

    Nainstalováno a nakonfigurováno zcela bez problémů. Otestováno zatím bez auta, tzn. zamáváno prudce GPS, reaguje, zítra se pokusím otesotvat přímo v autě. Oceňuji zejména to, že se jedná o zcela jednoúčelovou aplikaci, nepotřebuji kompas, nadmořskou výšku, množství záznamů a grafů atd. Za zvlášť fikané považuji nastavování limitů bez klávesnice :-).
    Doporučuji zvážit možnost přepínání denního a nočního režimu přímo na Today a dále možnost přidání tlačítka "Connect GPS" rovněž na Today. Testoval jsem vypnutí GPS a po chvíli opětovné zapnutí, program po odpojení nezatuhne, ale musím jít do Systému a zadat Connect, program normálně pokračuje (SpeedSentry tradičně vytuhne). Rovněž ukončení na Today by se hodilo. Jedná se tudíž o návrh zařazení tří nových tlačitek, možná v liště u horní hrany??? Trochu se přimlouvám i za možnost nastavení vlastních barev v některé z dalších verzí, tedy pokud to nebude moc složité.

    Ale zatím moc chválím nápad i provedení, těším se na otestování automatiky přepínání ...

    PS: GPSAuto je trochu zavádějící k nějaké GPS automatice, možná GPSCarSpeed nebo tak nějak, ale to není v této chvíli podstatné...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    0

    Šloda nepodpory realVGA.
    Jinak se mi nepřipojí k GPS i když vše nastavím jak má být.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    485

    Díky za první reakce

    Jarouš:
    - Nastavení všech barviček i denní a noční režim nebude problém, jen se to bude muset nasypat do INI
    - Tlačítka na Today - s tím zkušenost ještě nemám, kdyby se ti chtělo, zkus nakreslit orientační grafický návrh, jak si to představuješ - jde ti o to, aby aplikace byla jen na pozadí a informovala zvukem, a přitom jsi byl pořád na Today a mohl jí ovládat?
    - O názvu jsem usilovně přemýšlel - Auto je sice trochu zavádějící, ale konkrétně pro vozidlo mi to přijde univerzálnější než Car (minimálně Němcům se to bude líbit ), a kromě speed limitu (nebo speed sentre) tam chci pak udělat měření pár dalších blbostí (ty, které oceňuješ, že tam zatím nejsou ), které se taky budou vztahovat k autu (přemýšlel jsem třeba tu akceleraci, a teoreticky i měření odstředivé síly v zatáčkách, i když to asi bude hodně nepřesné)
    - Co se týče odpojení GPS, dodělal bych tam asi tichý reconnect (tj. bude se periodicky zkoušet připojovat na port, v případě neúspěchu se neozobrazí žádná chyba, v případě úspěchu automaticky naskočí zase obrazovka sledování rychlosti)

    Bobanovicz:
    - RealVGA snad časem, budu to totiž muset dělat jako samostatná okna, takže zatím to nemá smysl dělat dvakrát, když to teprve vyvíjím, stejně tak mě tlačí podpora landscape, tu budu muset udělat každopádně
    - Můžeš mi prosím na SZ poslat informaci, jak se připojueš k GPS (bluetooth, ...), a nastavení z jiného programu, které ti funguje (třeba GPSdash2, jeho nastavením port/rate jsem se inspiroval)? Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,207

    Tlačítka na Today - špatně popsáno, myšleno přímo na obrazovce programu, prostě ho potřebuju přepínat (den a noc) a zavírat přímo na hlavní obrazovce .

    Tak a po pochvalách trochu připomínek. Font číslic je zřetelný a jednoznačný, tučný, ale ta jednička je příšerná , nemáme k dispozici něco pohlednějšího?

    Na obrazovce se zobrazuje čas. Pokud tam musí být, je potřeba zařadit do programu možnost zobrazení místního času. Zobrazuje se UTC čas, potřebujeme možnost zobrazení času pro naše pásmo, tzn. + 1 hodinu a vypínat a zapínat letní čas, tzn. + 2 hodiny pro dnešek. SpeedSentry tuto možnost má, resp. zobrazuje UTC a místní čas.

    K barvám. Možná není nutné zařazovat možnost volby barev pro všechna pole obrazovky programu. Dávám k úvaze možnost jedné barvy celé plochy pro den (např. 10% šedé) a pole oddělit silnější linkou, pro noční režim přepnout do černé a oddělovací linky a texty v 10% šedé, ať to v noci neřve.

    Fajn vychytávkou by byla možnost nastavení nevypínání podsvícení při běhu programu.

    Je neděle, ale já mám dnes pracovní den a nevím, zda se dostanu ke slíbenému otestování v autě, uvidíme....

    EDIT: Doporučuji přidat možnost volby vlastních zvuků a dále u zvuku upozornění stále překročené rychlosti dát možnost po cca 5-ti opakováních toto upozorňování vypnout. Nejlépe zatržítekm, tzn. nemám aktivní zatržítko, pípá to celou dobu překračování rychlosti, zatržítko je aktivní, upozorní to 5x a potom šlus...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    485

    Citace Původně odesláno od Jarouš
    Tlačítka na Today - špatně popsáno, myšleno přímo na obrazovce programu, prostě ho potřebuju přepínat (den a noc) a zavírat přímo na hlavní obrazovce .
    Aha, no hlavní obrazovka je ta System, je tam velké Exit právě pro tenhle účel, a protože jsou to TabPages, tak se dá mezi nimi přepínat např. hardwarovými kurzorovými tlačítky (doleva, doprava) - tohle byl můj záměr, když mám PDA v autě v držáku, tak nemám problém palec hmatem umístit na kurzor, kliknout doleva, a pak už tapnout na obrovské tlačítko Exit. Pokud by to takhle vyhovovalo i tobě, tak bych to zdůraznil v nějaké nápovědě a jinak neřešil. Přepínání denního a nočního režimu a vypnutí/zapnutí zvuku bych už udělal ikonky asi přímo na stránce Speed limit, ale ty systémové věci (odpojení GPS, ukončení programu, nastavení, ...) jsem chtěl mít radši mimo. I když disconnect bych tam dát mohl, už teď to funguje tak, že při disconnectu se zobrazí stránka System, při úspěšném connectu to zase samo skočí na Speed limit, takže tím by člověk ani nemusel přepínat stránky, kdyby chtěl aplikaci vypnout, tak dá disconnect a exit.
    Citace Původně odesláno od Jarouš
    Tak a po pochvalách trochu připomínek. Font číslic je zřetelný a jednoznačný, tučný, ale ta jednička je příšerná , nemáme k dispozici něco pohlednějšího?
    Zatím tam všude používám normální vykreslovaný systémový font, a na výběr je pouze Tahoma (ta je tam teď) a pak Courier New. Takže ho můžu zkusit na tu rychlost, případně by se pak dal udělat obrázkový font, nicméně tohle bych viděl v to-do někde na posledním místě, dokud poznáš, že to jednička je, tak OK (a časem si určitě zvykneš )
    Citace Původně odesláno od Jarouš
    Na obrazovce se zobrazuje čas. Pokud tam musí být, je potřeba zařadit do programu možnost zobrazení místního času. Zobrazuje se UTC čas, potřebujeme možnost zobrazení času pro naše pásmo, tzn. + 1 hodinu a vypínat a zapínat letní čas, tzn. + 2 hodiny pro dnešek. SpeedSentry tuto možnost má, resp. zobrazuje UTC a místní čas.
    Jj, s tou korekcí počítám. Čas tam zobrazovat chci, jednak je to přesný čas z GPS, a hlavně je ta záložka Speed limit koncipovaná jako fullscreen, takže schová horní panel s hodinami a tímpádem by je uživatel neviděl (tohle je ještě otázka, zda tu záložku vůbec mít jako fullscreen, nebo ne).
    Citace Původně odesláno od Jarouš
    K barvám. Možná není nutné zařazovat možnost volby barev pro všechna pole obrazovky programu. Dávám k úvaze možnost jedné barvy celé plochy pro den (např. 10% šedé) a pole oddělit silnější linkou, pro noční režim přepnout do černé a oddělovací linky a texty v 10% šedé, ať to v noci neřve.
    Asi to fakt nemá smysl hrotit, udělám dvě nastavení pro denní/noční které bude akceptovat dost lidí a hotovo.
    Citace Původně odesláno od Jarouš
    Fajn vychytávkou by byla možnost nastavení nevypínání podsvícení při běhu programu.
    Díky za tip, na to bych zapomněl (i když při první cestě autem by mi to určitě došlo ), to budu muset udělat každopádně
    Citace Původně odesláno od Jarouš
    ...ale já mám dnes pracovní den...
    Tak to jsme na tom stejně :?. Žádný spěch, já taky nevím, kdy se k vývoji zase dostanu, takže si budu zatím v klidu psát to-do
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    1,254

    Ukazovalo mně to 11 satelitů, což se mně moc nezdá, protože GPSku jsem měl na parapetu u okna (a Speed Sentry jich ukazovalo 5, což se mně zdá pravděpodobnější).
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    485

    Citace Původně odesláno od Docent
    Ukazovalo mně to 11 satelitů, což se mně moc nezdá, protože GPSku jsem měl na parapetu u okna (a Speed Sentry jich ukazovalo 5, což se mně zdá pravděpodobnější).
    Mně to taky ukazuje 10, 11, nevím, co to přesně je. Zřejmě se jedná o celkový počet vs. satelity v přímé viditelnosti (in view) vs. satelity použité pro výpočet, fakt nevím, mrknu se pak do té knihovny která hodnota se přesně parsuje (nebo na MSDN jsem viděl pěkný example i s grafickým zobrazením satelitů, kdyžtak bych to vzal z toho).
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    485

    Nová verze 02.07.2006
    Některé připomínky jsem implementoval v nové verzi, podrobnosti a nový link ke stažení viz úvodní příspěvek.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,207

    Parádní zlepšení. Čas je OK… máš pravdu, asi si na ty příšerný jedničky budu muset zvyknout. Na mém MDAII ale nefunguje rušení Suspend módu. Neuvažuješ užití piktogramů/ikon do spodních tří oken? Reprák/škrtnutý reprák, slunce/měsíc a něco pro přechod do základní obrazovky? Jo a co přidat nějaké zvuky při ztrátě satelitů a jejich opětovné nalezení - klasicky tunel nebo široký podjezd. Má to SpeedSentry, v Praze u Bulhara při nájezdu ze Seifrtky mi to pípá, to samé při průjezdu Husákovým tichem …
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    485

    Tak jsem to vzal konečně do auta (ten šílený zvuk při překročení limitu musím změnit, vždycky se hrozně leknu! ) a zjistil, že v km/h to neukazuje úplně přesně, např. na tachometru jsem měl 70, utilita ukazovala 60 (z TomToma přitom vím, že tacho mi ukazuje v této rychlosti velmi přesně).

    Nakonec jsem taky zjistil problém, borec v té GPS knihovně sice u rychlosti hrdě píše "mp/h" (km/h jsem proto získával vynásobením 1,609344 ), ale přitom se ve skutečnosti jedná o "knots" (mp/h se z toho dají dostat vynásobením 1,1515 a km/h vynásobením 1,852, což už odpovídá i mému měření v autě)

    Takže v úvodním příspěvku je verze #3 s opraveným výpočtem km/h a mp/h a obměněnými zvuky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    242

    Podpora pro WM5 Smartphone někdy bude?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    128

    Program jsem vyzkoušel - dobrý. Jen jsem měl verzi 2 a divil se špatné rychlosti.
    Co bych navrhoval?
    - Satelitů mě to ukazovalo 8 a přitom GPS jěště žádný
    - Když mám jet 50 a pojedu 55 pokutu nedostanu > takže normálně jezdím podle tachometru 60 (ten další rozdíl 5 km/h je dán nepřesností mého tachometru) > proto bych navrhoval možnost posunutí nastavení upozornění o 1-10 km/h, aby to míň otravovalo
    - Mě by se líbila i informace o nadmořské výšce
    - Údaje o pozici jen volitelně, normálně je to informace naprd
    - Kdyby se dali použít údaje z POI o radarech a upozorňovalo to na ně!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    273

    - Když mám jet 50 a pojedu 55 pokutu nedostanu

    to by byla pravda,pokud by ten zákon nepřipravovali a neschvalovali ti,kdo to dělali...:$:
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    1,254

    Tak jdu zkusit tu další verzi, rychlost to ukazovalo opravdu špatně (mám ji ale nastavenou v km, ne v miles), na tachometru 70 a program ukazoval 45...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 30 12311 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. TomTom 6 a GPSauto
    Od sevenheaven v sekci TomTom
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 15-05-2007, 12:16