Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 26 z 26

Téma: Jak přistupovat ke GPS datům z více programů

  1. #16
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    On taky ne kazdy port, ktery lze v tom GPS panelu zvolit je volny...
    Proto doporucuji pouziti toho Device Manageru...

    Problem toho driveru akorat je, ze ti nezacne posilat data drive, nez na nej pripojis dva GPS programy... Teda aspon tak to dela mne... ops:
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SMob
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    1,031

    Ha, máš pravdu, otestoval jsem to a je to tak. Takže tady byl zakopanej pes :O
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    No, a pritom tady v komentarich Phillipe Majerus pise, ze mu to funguje i s jednou aplikaci... :?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Obyvatel SMob
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    400

    A co treba tento SW - Port Splitter v1.0? Melo by to byt free a I pro wm5. Ale nezkousel jsem ho.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    To by mohlo chodit, vypada to stejne jako GPSGate...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,207

    Citace Původně odesláno od Ivo Pokorný
    A co treba tento SW - Port Splitter v1.0? Melo by to byt free a I pro wm5. Ale nezkousel jsem ho.
    Já ho vyzkoušel , instalace a konfigurace zcela bez problémů, u GPSGate je konfigurace někdy trochu problém (možná je více problém mezi židlí a PDA) … nicméně, dle mého subjektivního testování v kombinaci SmartMaps a SpeedSentry to prostě někde něco nestíhá, zejména u SpeedSentry, kde mám zapnutou zvukovou signalizaci výpadku a znovu nalezení satelitů to občas pípá, tzn. spojení vypadává. Je to stejné jako u GPSGate, u kterého také dochází k výpadkům. Testoval jsem zatím staticky, musí ještě otestovat za jízdy. Programy přepínám pomocí HW tlačítek. Nicméně, Port Splitter je na mém MDAII a BT338 funkční, je free … díky za doporučení :yes:, už je součástí archivu programů.

    Poznámka: Zajímavé je, že např. SmartMaps uvádí 7 satelitů, SpeedSentry udává při současném provozu obou programů jen 6 kousků a hlásí HDOP kolem 1.3, pokud vypnu SmartMaps, SpeedSentry posílí na 7 kousků a HDOP klesne na 1.1, jo a k výpadkům již logicky nedochází …
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Njo, ono totiz tohle "zdvojeni" jednoho COM portu (nebo jak to nazvat) neni zadna trivoska... Takze to proste obcas zahapruje...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    485

    Tomu říkám výzva, že bych si pro GPSAuto jako vedlejšák napsal i replikátor portů? Netušíte někdo, jak otevřít neexistující port (zapisovat do něj už by neměl být problém, jen teda nevím, jak s bufferem, aby to aplikace stíhala číst)?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,207

    Citace Původně odesláno od beecher
    Njo, ono totiz tohle "zdvojeni" jednoho COM portu (nebo jak to nazvat) neni zadna trivoska... Takze to proste obcas zahapruje...
    ad 1) Trivoska není něco na způsob tří vozků (kočích) ze Slovenska, že jo?? … ale od slova triviální … já jen že mám někdy problém u příspěvků
    bez těch nabodeníček pochopit slangový výraz, co tím autor míní

    ad 2) Já to popsal právě z toho důvodu, že užití virtuálního portu není zcela bez chyb a že člověk musí počítat s tím, že je tam určité omezení

    ad 3) Má někdo ze zkušenějších poznatek o tom, jaký vliv má baud-rate té které GPS na chod programu s virtuálním portem? Má význam např. při 38400 u BT338 to nějak dělit na oba porty? Já se v tom nevyznám, jsem jen uživatel, proto se ptám, zda by toto nějak nevyřešilo občasné výpadky, tzn. na vstupním portu ponechám 38400, ale v programech nastavím např. na COM5 19200 a na virtuálním COM0 rovněž 19200? Ale to je asi blbost, že jo. Podstatné je asi nastavit správný údaj na vstupním portu a program si sám řídí přepínaní toku dat … Zkušenější, vyjádřete se, díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    1. Da. Kdyby to melo byt spravne slovensky, tak by to boli traja vozkovia, teda co si na ty hodiny slovenstiny pamatuji...
    3. Podle mne nema... Njo, mozna vetsi zatez na PDA pri vyssim baudrate, ale to asi nebude az zase takova katastrofa... Ja pouzivam ten WM5 pre-portovavac a tam to honim v 57000 bez problemu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    466

    Me ten Port Splitter pracuje OK, ale ma jednu vlastnost, alespon myslim, ze to dela on.
    iPaq se mi prestal sam zhasinat/vypinat po nastavene dobe necinnosti. Mam COM1 rozdeleny do COM0 a COM7. Nevypina se i kdyz na portu COM1 neni zadny pohyb dat.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12

Podobná témata

  1. Datum vydání WM6.5 ??
    Od JackalJackal_ce4you v sekci Windows Mobile a Windows CE
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 02-09-2009, 22:29
  2. odstraneni programu z PPC pri ukonceni aplikace-programu
    Od lb_ce4you v sekci Programování
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 19-01-2006, 15:33
  3. Datum a čas v liště
    Od NUNY_ce4you v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 26-01-2004, 11:49