Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 26

Téma: Jak přistupovat ke GPS datům z více programů

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    177

    Už jsem tu někde četl, že si někdo spustil TomToma na navigaci a zároveň OziExplorer pro zaznamenávání trasy. Jak je to možné nastavit? Vždy když zapnu jeden program a na něj druhý tak se oba odpojí. Mám BT GPS i-Tec 339.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Ve WM5 je na to primo Ovladaci panel, pro starsi OS je potreba pouzit aplikace jako GPSProxy (free) nebo GPSGate.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    177

    Stáhl jsem si GPSProxy a nakonfiguroval pro GPS porty COM0 a COM7, jenže když se pak chci připojit přes Oziho, vůbec nereaguje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Rek bych, ze na Looxu budes muset mit nastaven COM8 jako vstupni port a nejaky jiny (asi COM9?) jako vystupni... Pak na ten vystupni je treba napojit GPS SW.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    177

    Ne, tím to nebude, vždy se připojuji přes COM6 a ostatně ani COM8 nejede. To nastavení virtuáních COM portů v GPSProxy je jaksi divné - pouze tlačítka Add a Remove, když zmáčknu Add poprvé, objeví se sám COM7, když podruhé, objeví se COM0 a když potřetí, tak to hodí hlášku že už nejsou žádné volné.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    177

    Tak už jsem to trochu pochopil, jak to funguje, teď mám ovšem jiný problém. Příjem z COM6 směruji na virtuální COM0, který si umím z aplikace chytnout, jenže nemůžu ho použít v další aplikaci. Nevíte někdo, jak nastavit GPSProxy aby směrovalo COM6 do obou virtuálních portů, tedy COM0 a COM7?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    1,031

    Rozchodil jste někdo sdílení BT GPS pod WM5 na hx4700? Buď jsem úplně tupej, nebo mi to nefunguje ... :?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    124

    Zajimalo by mne trochu jiny propojeni. Jedno BT zarizeni GPS a dve PDA. Pri pokusu s iPaqem a SE910i se podarilo spojeni vzdy jen jednoho, jako s dratem. BT GPS ale vysila data "do okoli", neslo by odchytavat je bez "pevneho" BT pripojeni? Diky za info.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Vzhledem k tomu, ze spojeni s GPS instancuje PDAcko, tak asi tezko, protoze pri pokusu o pripojeni druheho zarizeni se prvni spojeni prerusi...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    177

    Mohl by mi někdo přesně napsat, jak nastavit GPSProxy pro přístup k GPS datům z různých programů?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Hm, tak jak se tak probiram tim kodem, tak mam obavy, ze mystifikuji, ze GPSProxy umi podporovat pripojeni vice aplikaci na jeden virtualni COM port...
    Tudiz na <WM5 zarizenich bude nutne pouzit GPSGate...
    Sorry... ops:

    Ale jiz jsem zadal pozadavek na GPSProxy, jestli by ta podpora pripojeni vice GPS aplikaci na jeden virtualni COM port nemohla byt zahrnuta, tak uvidime...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    177

    Tak teď už nic nechápu - co teda přesně děla GPSProxy? Funguje teda na WM2003SE, když ne na WM5? A nebo jediná cesta je pořídit si GPSGate?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    GPSProxy funguje v dane podobe pouze ve vyznamu slova "proxy", tzn. prevadi vstup z jednoho COM portu na druhy (nejaky virtualni, ktery v ni vytvorime) + umoznuje logovani daneho vstupu a pripadny prevod na Garmini protokol.
    Takze bohuzel zbyva GPSGate...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SMob
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    1,031

    Díky Tobě beechere jsem se do toho ještě jednou zavrtal a už mi to chodí. Něco je prohnilého v TomTomovi, protože ne s každým portem to běželo. Ostatní aplikace nemají problém s žádným volným portem, ale já to zrovna musel zkoušet na TT :?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Datum vydání WM6.5 ??
    Od JackalJackal_ce4you v sekci Windows Mobile a Windows CE
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 02-09-2009, 22:29
  2. odstraneni programu z PPC pri ukonceni aplikace-programu
    Od lb_ce4you v sekci Programování
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 19-01-2006, 15:33
  3. Datum a čas v liště
    Od NUNY_ce4you v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 26-01-2004, 11:49