Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 3 z 18 PrvníPrvní 1234513 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 262

Téma: Dynavix 1.6

  1. #31
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    314

    Citace Původně odesláno od Džank
    Co používáte pro získávání TMC informací? Mám BT 338.
    NO ja prave uvazuju o zakoupeni NL-212R viz zde

    ot: nevite jestli je stejny konektoru u IPAQ 38er Serie a hx4700?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    148

    Já právě uvažuju o NAVIGON NL-319 L, který funguje na stejném principu.

    Máte někdo už konkrétní zkušenosti s TMC ? Dokáže Dynavix nabídnout alternativní cestu, nebo jen upozorní na kolonu/objížďku/nehodu ale žádnou trasu nepřepočítá ?

    Pro TELEMATIX :
    1. U 3D pohledu by to opravdu chtělo nabídnout i názvy obcí a ulic - nejlépe s možností zapnutí/vypnutí
    2. Stálo by za to, nabídnout uživatelům externí program pro editaci POI ( něco jako PoiEdit ), který by v PC umožňoval přiřazovat POI vlastní info/ikony/... a umožnil editovat i POI přednastavené ( viz. např. převzetí ARALu firmou OMV )

    Pak by to byl suveréně nejlepší navigační SW na trhu.



    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    289

    Citace Původně odesláno od HIGHTOWER
    Zjistil jsem dost nemylý problém, při navigaci mi program v dolní liště ukáže, že trasa má 53,8 Km do cíle a při zpuštění simulace to nahoře již ukazuje správně 67,2 Km - viz. obrázek :sarcastic: Dělá to i někomu jinému??????

    Na prvnim obrazku se nachazite mimo silnicni sit - proto je zobrazen kompas se smerem k cili a vzdusna vzdalenost k cili.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    289

    Citace Původně odesláno od Pavlos_2004
    Já právě uvažuju o NAVIGON NL-319 L, který funguje na stejném principu.

    Máte někdo už konkrétní zkušenosti s TMC ? Dokáže Dynavix nabídnout alternativní cestu, nebo jen upozorní na kolonu/objížďku/nehodu ale žádnou trasu nepřepočítá ?

    Pro TELEMATIX :
    1. U 3D pohledu by to opravdu chtělo nabídnout i názvy obcí a ulic - nejlépe s možností zapnutí/vypnutí
    2. Stálo by za to, nabídnout uživatelům externí program pro editaci POI ( něco jako PoiEdit ), který by v PC umožňoval přiřazovat POI vlastní info/ikony/... a umožnil editovat i POI přednastavené ( viz. např. převzetí ARALu firmou OMV )

    Pak by to byl suveréně nejlepší navigační SW na trhu.


    Dynavix trasu prepocita (pokud mu to nezakazete volbou v menu).

    Nazvy obci v 3D i lepsi prace s externimi POI (definice ikonek atd.) jsou v planu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    289

    Citace Původně odesláno od DaBa
    Tak jsem vzdalenost zmensil asi na 20cm a zatim slape bez vypadku. Pred tim jsem mel Looxe a s tim to slo asi na 3m.
    Muzete prosim napsat, by i pri teto mensi vzdalenosti byly problemy s vypadky GPS/TMC zarizeni.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    289

    Citace Původně odesláno od kopacek
    Já jsem kvůli TMC přešel na Navilock BT313T.
    Ale již mám bohužel první náznaky problému. Provozuji totiž DNVX na té nechvalně známé kombinaci - hx4700 a WM2003. Večer jsem projel dalších cca 50 km a dvakrát se mně objevil problém, který jsem znával z verze Dynavixu 1.0 - ztrátu komunikace s GPSkou. Úplně se vypnulo BT a již nedošlo ke znovupřipojení, jednou dokonce program skončil s hláškou o nedostatku paměti! A to se mně u předchozích verzí nestalo minimálně půl roku. Novou GPSku již přitom přes čtrnáct dnů používám denně s TomTomem, zde se ale neobjevil vůbec žádný problém.
    Navíc je moje sestava provozovatelná pouze tehdy, pokud mám v nastavení GPSky volbu "auto" a pro příjem RDS-TMC volbu "Používám kombinovanou GPSku s RDS-TMC". Přitom Telematix v PDF o dynamické navigaci doporučuje, abychom nastavovali porty "natvrdo", že to zlepší efektivitu systému. Pokud ale nastavím porty natvrdo (u hx4700 COM8), tak Dynavix nenajde ani GPSku a ani nezačne přijímat TMC informace!
    Takže mám obavy, že brzy bude muset přijít 1.6.1... Rozhodně na hx4700 s WM2003 dochází k úplné ztrátě komunikace s GPSkou a ukončení programu kvůli nedostaktu paměti (před spuštěním programu je ale 40MB volných a to v předchozích verzích vždy stačilo, pracuji pouze s mapou ČR, výběr silnic v trasách bez omezení).
    To je velice neprijemne! Budeme zkouset tuhle nechvalne znamou kombinaci - bohuzel zatim u nas vse fungovalo ok.

    Co se tyce nastaveni portu, pak auto je v poradku, jen prvni nalezeni GPS muze byt hodne pomale, proto je doporuceno nastavit port rucne. Pokud pouzivate Navilock BT313T, pak jste doporucene nastaveni je port GPS na COM8, a u TMC ponechat volbu "pouzivam kombinovane zarizeni". Nastaveni COM8 u TMC neni vhodne, jestlize mate jedno zarizeni...

    Pokud muzete zkusit snizit vzdalenost mezi PDA a GPS/TMC, jako DaBa, pak zkuste a napiste, jak to dopadlo.

    ad fungovani s TT, pak to muze byt zpusobeno tim, ze TT pouziva pouze GPS cast, tudiz nemusi zapisovat do COM portu ridici instrukce pro TMC zarizeni. Je mozne, ze pri zapisu se projevi vice pripadna nestabilita bluetooth spojeni...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    289

    Citace Původně odesláno od HIGHTOWER
    A jedna věc: Telemaxis říkal, že je lepší si zareg. email pro odběr novinek, tam že to člověk zjistí dřív než tady. Ale mail mi o tom, že již to je k dispozici nepřišel, takže to tedy ještě není opravdu ono? :-D
    Posledni cast testu pred zverejnenim probiha uz s pristupnym aktualizacnim souborem na webu. Mohou se objevit problemy (jak nekteri zjistili) a proto jeste neni odeslan mail. Po otestovani, ktere obvykle trva <15min by mel dorazit mail o zverejneni...

    Tj. pred mailem to nemusi dopadnout "na poprve", ale presto uz to je ono.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    148

    Citace Původně odesláno od Telematix Software
    Nazvy obci v 3D i lepsi prace s externimi POI (definice ikonek atd.) jsou v planu.
    To je výborná zpráva.

    V jakém časovém horizontu ?
    1 měsíce či spíše 3 měsíců ?
    Jako update DM 2005 nebo jako součást DM 2006 ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    289

    Citace Původně odesláno od kopacek
    Počet přijatých dopravních hlášení (které se zobrazují při nastavování RDS-TMC) je i u mně vždy o dost větší, než počet hlášení, které se zobrazují v přehledu.
    Tento pocet obsahuje i duplicitni zpravy, nektere udalosti se skladaji z vice casti/zprav apod. Je tedy ciste orientacni - slouzi hlavne k detekcim potizi pri prijmu TMC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    289

    Citace Původně odesláno od Pavlos_2004
    Citace Původně odesláno od Telematix Software
    Nazvy obci v 3D i lepsi prace s externimi POI (definice ikonek atd.) jsou v planu.
    To je výborná zpráva.

    V jakém časovém horizontu ?
    1 měsíce či spíše 3 měsíců ?
    Jako update DM 2005 nebo jako součást DM 2006 ?
    Obavam se, ze tato funkcnost bude soucasti nove verze, tj. ne jako update DM 2005. Mozna bude rozhodnuto jinak a jako update to bude, kazdopadne ale casovy horizont je blizsky datu vydani nove verze.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    16

    Nikde jsem se nedocetl, zda v 1.6 je aktualizace map CR, jak to bylo v diskuzi zmineno. Prosim o info?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    314

    Citace Původně odesláno od Mudrunka
    Telematix uvádí i možnost Navilock NL-212R, no pokud to od nich není překlep, bude mě to mrzet, neb to byl můj kůň na doplnění stávající sestavy, než jsem zjistil, že tento ze zásady nekoresponduje s navigacemi.
    Mudrunko muzes to trosku rozepsat??
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    289

    Citace Původně odesláno od paja_1
    Nikde jsem se nedocetl, zda v 1.6 je aktualizace map CR, jak to bylo v diskuzi zmineno. Prosim o info?
    Update na verzi 1.6 neobsahuje update dat, ale pouze update programu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    16

    To vim, ale psali jste, ze pro nove zakazniky budou v 1.6 nove mapy CR. To plati? Pokud ne, kdy bude aktualizace map?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    547

    to Peta:
    No, spíš by měl Telematix chlapsky říci, zda se jedná o jejich omyl, nebo zda jsou opravdu tak dobří, že se jim zdařilo to, co jiným nikoliv.
    Když jsem se připravoval na TMC/RDS (ve hře byl Dynavix a Navigon, pokud by to, spolu se solidními mapami, zprovoznil v CZ), tak jsem sháněl informace s cílem minimalizovat náklady. Či-li jsem si chtěl ponechat svého starého Nemerixe (nyní nevím, co s ním) a TMC řešit samostatným přijímačem, nejlépe v CompactFkash slotu. Jako jedinou variantu (kabely odmítám) jsem právě našel Navilock NL-212R. V té době to vypadalo, že Dynavix se v této oblasti „nepochlapí“, tak jsem psal na Navigon, zda je tento přijímač možný. Odpověděli, že přijímač TMC musí odpovídat protokolu MNEA… a ještě jednomu, už si nepamatuji jakému. Ze stránek, tuším, výrobce jsem si stáhnul povídání k přijímači (bohužel toto povídání nepřežilo poslední debordelizaci mého počítače), kde jsem zjistil, že zařízení neslouží ke spolupráci s navigacemi, nýbrž k samostatným výpisům dopravních informací (vidím v tom obdobu „Výpisu událostí Live“ u Dynavixu), navíc pochybuji o tom, že tyto výpisy budou v nejlepší řeči na světě,, tedy v češtině. Takže já to vyřešil nákupem BT-313T RDS/ TMC. Pěkné, až na ty peníze….
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 18 PrvníPrvní 1234513 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Dynavix
    Od m1m v sekci Dynavix Mobile
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 06-02-2009, 17:30
  2. Co by měl mít Dynavix 8 ?
    Od Pavlos_2004 v sekci Dynavix Mobile
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 14-06-2007, 18:34
  3. MDA III + Dynavix 1.6 -
    Od EmiK_ce4you v sekci Dynavix Mobile
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 12-12-2006, 09:06
  4. Dynavix 1.5
    Od kopacek v sekci Dynavix Mobile
    Reakcí: 183
    Poslední příspěvek: 29-06-2006, 13:28