Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 18 PrvníPrvní 123412 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 262

Téma: Dynavix 1.6

  1. #16
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    314

    Koukam ze je v pdf zminka o Navilock NL-212R

    pro telematix: zkouseli jste uz Navilock NL-212R ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    466

    Prvních 60 km s 1.6 - 3D je neznatelně lepší, ale do TT je stále co dohánět... Nicméně, alespoň pro mě to nedůležitější - RDS-TMC běží! Po spuštění program velmi rychle načte všechna dopravní hlášení, ve kterých lze listovat (setříděno logicky dle vzdálenosti od aktuální pozice) i nechat si je zobrazit na mapě. Pak již nezbývá než nechat těmito hlášeními "ovlivňovat" průběh trasy. Zatím jsem se nedostal do místa, kde by musel program reagovat, tak jsem zvědavý na první zkušenosti.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    105

    Citace Původně odesláno od Peta
    Koukam ze je v pdf zminka o Navilock NL-212R

    pro telematix: zkouseli jste uz Navilock NL-212R ?
    Tu bue mit Telematix asi chybu NL-212R je dle stránek výrobce jen RDS-TMC přijímač bez GPS a nemá spolupracovat s navigacemi ... píší.... takže by bylo dobré vyjádření Telematixu

    D ále je zajímavé že tento RDS-TMC není uveden mezi vyzkoušenými zařízeníu na webu .....
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Nováček
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    14

    jj,ja taky asi 50 km a prozatim velka pochvala Telematixu-zas o neco prehlednejsi,RDS-TMC bezi svizne na nase pomery,vzhled se take zlepsil.Jen tak dal
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Nováček
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    0

    Co používáte pro získávání TMC informací? Mám BT 338.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    466

    Já jsem kvůli TMC přešel na Navilock BT313T.
    Ale již mám bohužel první náznaky problému. Provozuji totiž DNVX na té nechvalně známé kombinaci - hx4700 a WM2003. Večer jsem projel dalších cca 50 km a dvakrát se mně objevil problém, který jsem znával z verze Dynavixu 1.0 - ztrátu komunikace s GPSkou. Úplně se vypnulo BT a již nedošlo ke znovupřipojení, jednou dokonce program skončil s hláškou o nedostatku paměti! A to se mně u předchozích verzí nestalo minimálně půl roku. Novou GPSku již přitom přes čtrnáct dnů používám denně s TomTomem, zde se ale neobjevil vůbec žádný problém.
    Navíc je moje sestava provozovatelná pouze tehdy, pokud mám v nastavení GPSky volbu "auto" a pro příjem RDS-TMC volbu "Používám kombinovanou GPSku s RDS-TMC". Přitom Telematix v PDF o dynamické navigaci doporučuje, abychom nastavovali porty "natvrdo", že to zlepší efektivitu systému. Pokud ale nastavím porty natvrdo (u hx4700 COM8), tak Dynavix nenajde ani GPSku a ani nezačne přijímat TMC informace!
    Takže mám obavy, že brzy bude muset přijít 1.6.1... Rozhodně na hx4700 s WM2003 dochází k úplné ztrátě komunikace s GPSkou a ukončení programu kvůli nedostaktu paměti (před spuštěním programu je ale 40MB volných a to v předchozích verzích vždy stačilo, pracuji pouze s mapou ČR, výběr silnic v trasách bez omezení).
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2003
    Příspěvků
    155

    Zdar Vítku, to co píšeš je alarmující informace a nechce se tomu ani věřit, kdyby jsi to nepsal Ty , ale někdo jiný, tak bych tomu snad ani nevěřil. Máš ještě Looxe? Pokud ano mužeš tuto kombinaci otestovat? Opatruj se a bacha, 1.7. 06 je za dveřmi a s ním bodový systém.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    78

    Mam Qtek9000 s WM5 a BT313T a mam podobny problem. Po nejakem case prestane PDA komunikovat s GPS. Stava se to zhruba po 5 minutach, kdy zacne znova vyhledavat rozhlasove stanice. Nekdy spadne cely Dynavix, nekdy ne.
    Jeste jsem zjistil, ze v nastaveni TMC to pise, ze bylo nalezeno 53 dopravnich udalosti, ale v prehledu TMC zprav mi to vypise pouze 6 udalosti.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    466

    Ahoj Pavle, bohužel to tak je. Již jsem psal na support Telematixu, uvidíme, jak odpoví. Na Looxovi už to nemůžu zjistit. - Předal jsem jej kolegovi ve firmě a ten používá výhradně TT.
    Myslím ale, že není důvod k panice. - Já mám prostě tu smůlu, že mám tu nepříjemnou kombinaci hx4700 a WM2003. Takže je téměř určité, že na ostatních strojích bude vše O.K. (Alespoň v to pevně doufám!). Přeji pěkný večer, ráno odjiždím po mnoha letech na dovču, tak doufám, že 1.6 řádně prověříte.
    EDIT: tak i DaBa má bohužel stejný problém. Je tedy možné, že ztráta komunikace nastane při příjmu dat RDS-TMC. No to by bylo opravdu špatné...
    Počet přijatých dopravních hlášení (které se zobrazují při nastavování RDS-TMC) je i u mně vždy o dost větší, než počet hlášení, které se zobrazují v přehledu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Nováček
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    14

    Dotaz pro majitele BT 313T: při jaké vzdálenosti je schopno vaše BT být bezchybně spojeno s PDA?Moje PDA již po 50ti cm ukazuje velmi slabý signál a po 1-2m se odpoji.Vámi udávaný problém nemám,pokud nepřekročím tuto vzdálenost.
    Na reklamaci mi odepsali: "Bohuzel stejnym zpusobem se chovaji vsechny BlueTooth GPS Navilock s urcitymi typy PDA.Osobne jsem to pozoroval u PDA Acer, kde v zavislosti na tom, jak je PDA natoceno smerem k GPS, je skutecne vzdalenost 2m v nekterych polohach PDA maximum, kdy je jeste mozne prijimat signal.Ovsem pokud se tyka pripojeni na BT rozhrani PC nebo notebooku (pres USB - BT dongle), pak je mozne se stejnou GPS prenaset signal i ve vzdalenosti pres 8 metru.(Ani to mi nejede jak píšou)
    Problem je tedy v cittlivosti bluetooth prijmu samotneho PDA"
    Máte ten samý problém se vzdáleností a příjmem bluetooth od Navilock?(nebyla by to i možná příčina problémů?-slabý signál BT)Díky za odpověď
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    466

    Já mám BT313T umístěno ve vrchní části kufru kombíku (na bočním skle), PDA pak v držáku na palubní desce. Mezi oběmi zařízeními je tak přímá viditelnost, vzdálenost max. 2 metry. Pochopitelně jsem při instalaci do auta kontroloval sílu signálu přes BT Manager v PDA a ten hlásí ideální signál, přesně veprostřed mezi hodnotami příliš silný a příliš slabý.
    Takže toto rozhodně není problém. Podotýkám navíc, že již přes dva týdny provozuji denně BT313T s TomTomem a nedošlo k jedinému problému, navíc jsem ujel s touto GPSkou asi 100 km s Dynavixem 1.5 a rovněž nedošlo k žádnému přerušení komunikace.
    Opravdu to tipuji na problém se současným příjmem GPS a TMC dat (i u mě k tomu dojde po asi cca 5 minutách chodu programu). Asi se to bude objevovat při nějakých kombinacích hardwaru. Je to první verze (s RDS-TMC), takže se to může stát, snad to brzy odhalí a spraví.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Nováček
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    14

    Potřebuji jen vědět jestli se mnou "nevoraj"(na reklamaci),ještě kdyby se někdo jiný ozval se zkušenostmi.Před tím jsem měl ASUS BT-100 a šel až do 10m.Díky moc
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    78

    Tak jsem vzdalenost zmensil asi na 20cm a zatim slape bez vypadku. Pred tim jsem mel Looxe a s tim to slo asi na 3m.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Nováček
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    19

    Zjistil jsem dost nemylý problém, při navigaci mi program v dolní liště ukáže, že trasa má 53,8 Km do cíle a při zpuštění simulace to nahoře již ukazuje správně 67,2 Km - viz. obrázek :sarcastic: Dělá to i někomu jinému??????

    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    547

    No, nainstaloval jsem, proběhlo to bez problémů, dokonce šel Dynavix i spustit, chvála. I když uvidím, co udělá TMC, BT-313T/TMC má dorazit odpoledne. Telematix uvádí i možnost Navilock NL-212R, no pokud to od nich není překlep, bude mě to mrzet, neb to byl můj kůň na doplnění stávající sestavy, než jsem zjistil, že tento ze zásady nekoresponduje s navigacemi. Uvidím, snad nebudu mít problémy jako např. kopacek.
    Zatím, co jsem zjistil:
    - dodělání prstových dialogů – super, byť mě schází možnost volby zda to chci nebo ne (pokud to tam je, je to schováno tak důkladně, že jsem to nenašel)
    - 3D pohled je výrazně přehlednější. Na rozdíl od mnohých jiných mě absence názvů nevadí, považuji to takto za přehlednější (pokud je potřebuji, mám na jednom PDA tlačítku definovanou volbu přepínání 2D/3D, takže můžu vesele přepínat bezpečně i za jízdy)
    - úprava algoritmu hlasové navigace, v simulačním režimu jsem vyzkusil pár křiklavých případů – úspěšnost cca 40 % a to ještě za cenu, že Dynavix v těchto nejistých případech pro jistotu mlčí (což je možná lepší než přímá dezinformace). Takže to i nadále bude nejisté a jen na hlasovou navigaci se nebude moci jezdit.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 18 PrvníPrvní 123412 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Dynavix
    Od m1m v sekci Dynavix Mobile
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 06-02-2009, 17:30
  2. Co by měl mít Dynavix 8 ?
    Od Pavlos_2004 v sekci Dynavix Mobile
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 14-06-2007, 18:34
  3. MDA III + Dynavix 1.6 -
    Od EmiK_ce4you v sekci Dynavix Mobile
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 12-12-2006, 09:06
  4. Dynavix 1.5
    Od kopacek v sekci Dynavix Mobile
    Reakcí: 183
    Poslední příspěvek: 29-06-2006, 13:28