Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 17 z 18 PrvníPrvní ... 715161718 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 241 až 255 z 262

Téma: Dynavix 1.6

  1. #241
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    88

    >jeste nedoslo ke zmene zapisu predmetu podnikani

    Omlouvám se, nenapadlo mne, že jste postupovali takto, neb nemám zkušenosti s pražskými soudy.

    Živn. listy už máte, což je patrné zde:
    http://salvia2.gurkol.net/sagasu/rzp.cgi?firma=dynavix

    Na C550ce jsem zaznamenal také problémy s HW tlačítky - po stisku se vyvolá nejen akce namapovaná dynavixem, ale také akce namapovaná systémem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #242
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    547

    Citace Původně odesláno od Telematix Software
    Zarizeni nam nakonec dorazilo bohuzel az 29.8. Zarizeni jsme vyzkouseli a bohuzel je s nim skutecne problem, protoze neni kompatibilni s ostatnimi vyrobky, prestoze by dle nam dostupnych informaci byt melo. Vyzkouseli jsme predtim radu zarizeni od stejneho vyrobce s protokolem GNS, ktera byla na trhu fyzicky k dispozici, a nic nenasvedcovalo tomu, ze toto zarizeni neni s ostatnimi zarizenimi stejneho vyrobce kompatibilni. Za chybu se omlouvame a s vyrobcem se snazime zarizeni pro Dynavix zpristupnit.
    Děkuji Telematixu or Dynavixu, a.s., že se nakonec "pochlapil" a přiznal barvu, byť pro něj nepříjemnou.
    Nyní, aby se se změnou názvu "pochlapil" i v přístupu k řešení připomínek uživatelů, ale i v přístupu ke stávajících uživatelům a tím zůročil nespornou konkurenční výhodu zavedením RDS/TMC.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #243
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    547

    Chyba Dynavixu v oblasti využití RDS/TMC, a to přímo fatální

    V poslední době narůstají připomínky k TMC v ČR, a to směrem k aktuálnosti a kompletnosti (viz. např. toto vlákno), ale i jinde, např. www.mobilmania.cz. Výčitky jdou i směrem, že navigace signalizují problém neprůjezdnosti i tam, kde se ve skutečnosti nic významného neděje (mohu potvrdit, že pokud na to člověk přijde, značně to naštve). Na rozdíl od mnoha jiných jsem ale přesvědčen, že kompletní dynamický systém dopravních informací na 100 % zabezpečit nelze, tedy určitá chybovost tam prostě být musí. No ale pokud problémy s aktuálností a kompletností „násobí“ navigační soft, i přes své „průkopnictví“, považuji za zbytečné a smutné. Nemám na mysli vlastní práci s TMC informacemi, tato oblast je zatím u Dynavixu nulová, ale o základ zpracování daných informací. A zde jsem objevil fatální chybu !
    O co jde, např.?
    1. Sobota 16.9. t.r. dopoledne silnice R10
    2. Stav: poměrně velké množství „rozpracovaných“ bran elektronického mýta s omezením odstavného pruhu a rychlosti bez výrazného vlivu na provoz
    3. Byť jde o stav téměř po celé délce R10 na několika místech zaznamenáno jako TMC informace „omezení“, viz. Obr1.
    Jistě se dá spekulovat, co znamená slovo „omezení“, těžko však něco jako „uzavřeno, neprůjezdná komunikace, kolona apod.“, tedy něco, co je nutno objet
    4. Dynavix danou informaci vyhodnotí jako „zákaz vjezdu“ (Obr2) nebo něco obdobného, svým významem shodného, a objede to. Zbytečně, provoz na dálnici fičí bez jakýchkoliv problémů (přímo se to dá nazvat jako „dálniční fičák“)

    A jako vrchol jsem pak objevil, sice v simulačním provozu (ale ten by se snad od reálu lišit neměl) úplnou „zrůdnost“. Kombinaci zákazu vjezdu a zúžení vozovky, opět v návaznosti na TMC informaci „omezení“ – Obr3 (obrázek ze seznamu událostí mám, ale již ho sem dávat nechci).
    No, čím skončit? Považuji to za programátorskou lajdáckost spojenou s trestuhodným neúčinným testováním. A je to škoda, protože to znevažuje, jinak pro navigaci, velmi potřebnou oblast a nahrává to skalním příznivcům konkurenčních softů, které zřejmě na zapracování TMC do navigace, na rozdíl od Telematixu, nemají.
    Připojené obrázky Připojené obrázky
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #244
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    466

    Plně se podepisuji pod Mudrunkovi zkušenosti, kombinace současné "kvality" RDS-TMC informací a "nulté" verze zpracování těchto informací v Dynavixu 1.6 vede uživatele k velké obezřetnosti. Rozhodně je třeba stále sledovat rozhlasové stanice s dopravními informacemi a (pokud možno) CB stanici.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #245
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    289

    Upravili jsme aby "omezeni" bylo tridy "lane restriction" a ne dle normy tridy "closures". Dale bych toto pricetl take horsim posilanym datum, nebot existuji specialni zpravy pro tuto situaci, ktere se mely pouzit misto teto obecne, ktera je navic vagne definovana...

    Bohuzel standard TMC je svoji podstatou navrzen k pouziti pro zobrazovani, proto odhadnuti vyznamu nekterych udalosti je komplikovane a stale pracujeme na jeho zlepseni.

    Dekujeme za upozorneni na vzniklou situaci
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #246
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    88

    Upravili, takže si můžu stáhnout update?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #247
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    289

    Bohuzel. Tato oprava bude zverejnena az v baliku s dalsimi upravami.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #248
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    547

    To Telematix:
    K odpovědi Milanovi Kvasnicovi. Píšete ještě o upgrade k verzi 1.6, nebo už o verzi 7?

    K odpovědi na mou připomínku. A za 14 dnů až se tam objeví další „ptákovinka“ se bude opět konat oprava, tentokrát s odkazem na verzi 8?
    V některých dřívějších příspěvcích jsem psal o tom, že my, uživatelé, neznáme „citlivost“ řešení dopravních situací. Nestálo by za úvahu jít směrem, že uživatelé by si sami určovali v nastavení programu řešení v různých situacích (pochopitelně s nějakým přednastaveným konfiguračním souborem)? Podle mého názory by bylo jednou pro vždy vymalováno. A dále, jako nutné minimum, nestálo by za to se inspirovat např. u Navigonu? A přidat k tomu něco navíc? Např. vizuální případně i hlasové upozornění na blížící se problém + další již dříve popsané?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #249
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    289

    Mela by vyjit jeste jedna verze 1.7 pred/soucasne s verzi 7. TMC ve verzi 7 bude zpracovano samozrejme lepe, mj. uzivatel bude moci zaradit/vyradit jednotlive udalosti z prepocitavani trasy...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #250
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    547

    Řekl bych, krok správným směrem. Jenom aby nebyl jediný....
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #251
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    195

    Citace Původně odesláno od Telematix Software
    Bohuzel. Tato oprava bude zverejnena az v baliku s dalsimi upravami.
    Osobně bych se přimlouval za update na způsob Windows Update, jakmile zjistíte nějakou chybu a napíšete na ni opravu, aby se dala stáhnout samostatně a ne čekat až na další velký celkový update celé verze
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #252
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    4

    Vlastním MIO 180 s navigací Dynavix 1,6 a jsem začátečník. Mohl by mi někdo poradit s RDS-TMC jakým způsobem vybudovat d.navigaci ( kabel nemůžu sehnat a rádio v autě mám ) prosím dík.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #253
    Nováček
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    15

    Citace Původně odesláno od kopacek
    To Mudrunka: právě řeším dovoz Y-adaptéru od Navilocku, nikdo to v ČR nemá nejenom skladem, ale ani v nabídce, tak snad se mně podaří někoho "ukecat". Chtěl jsem to objednat přímo od Navilocku, ale ty mě "slušně" odpověděli, ať si to seženu u distributorů.
    Podařilo se někomu tento anténní adaptér sehnat? Chci koupit 313, přivést jí napájení, hodit do kaslíku spolujezdce a zapomenout na ni. Tahat ještě někde drátovou anténu rozhodně nechci. Předpokládám že kabel se skládá ze dvou konektorů samec/samice a je vyvedená přes kondenzátor odbočka zakončená jackem? Může mi někdo potvrdit jestli mám pravdu? Pokud ano tak se vejdu do 100,- Kč a pár minut pájení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #254
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    547

    Ano, daný adaptér si pořídil na e-obchodu Navigonu kopacek a co psal je spokojený, až na cenu.
    Také tu na webu kdesi, poměrně nedávno, byla informace o poskládání tohoto adaptéru z různých redukcí anténních vstupů autorádia s cenou dílů kolem 100 Kč a „že to jede jako víno“. Udělal jsem si něco takového do služebáku, výsledek nevalný. V místě dobrého signálu to bylo dobré, ale jinak červená ikonka TMC a značně nevalný poslech autorádia. Např. Praha – Brno zelená ikonka zhasla na Chodově a až do Brna se nerozsvítila a rádio se z 50-ti trasy téměř nedalo poslouchat. Takže jsem to vyhodil, nechal ten ošklivý provizorní drát jako TMC anténu, TMC informace mám zhruba na 80 % trasy a rádio hraje na 100 %.
    Ve svém jsem to řešil nalepovací anténou. Mám ji na předním skle schovanou pod šedým pruhem a jsem téměř spokojen. Náklad, pokud se pamatuji něco kolem 300 Kč.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #255
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    466

    Ano, Y-adaptér jsem nakonec koupil od německého Navigonu. Je to vlastně rozdvojka pro přívod anténního signálu, konektory se dají objednat v provedení Fakra nebo Iso, výstupem pro 313-ku je pak jack. Cena byla drastická, ale výsledek je dokonalý. - Pokud srovnám s Mudrunkovou cestou Praha - Brno, tak celou dobu je trojúhelník zelený a rádio hraje taky perfektně. Y-adaptér má v sobě nějakou "elektroniku", která řeší i to, že mám aktivní anténu se zesilovačem a tudiž pod napětím. Asi to určitě půjde udělat vlastními protředky, ale bude to chtít laborovat, aby to neutlumilo signál pro rádio a ve výsledku nebylo horší, než ten otřesný drát s přícuckama.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 17 z 18 PrvníPrvní ... 715161718 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Dynavix
    Od m1m v sekci Dynavix Mobile
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 06-02-2009, 18:30
  2. Co by měl mít Dynavix 8 ?
    Od Pavlos_2004 v sekci Dynavix Mobile
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 14-06-2007, 19:34
  3. MDA III + Dynavix 1.6 -
    Od EmiK_ce4you v sekci Dynavix Mobile
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 12-12-2006, 10:06
  4. Dynavix 1.5
    Od kopacek v sekci Dynavix Mobile
    Reakcí: 183
    Poslední příspěvek: 29-06-2006, 14:28