Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Výběr z VGA zařízení Dell - Fujitsu-Siemens - Acer

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    187

    Protože jsem hovado, upadlo mi PDA na dlaždice a rozbil se displej! Když jsem slyšel, co bude stát oprava, udělalo se mi špatně. Takže si radši koupím nové. S mým, nyní v křemíkovém nebi odpočívajícím, Looxem 710 jsem byl spokojen, ale chtěl bych teď něco s VGA. Zároveň bych nerad šel níž s frekvencí procesoru (416 MHz), neboť při běžícím WAD s několika virtual pages a asi 5 today pluginy se Loox dost zapotil. V užším výběru jsou tato zařízení:

    F-S Loox 718 - výhodou je, že mám ze starého Looxe de facto náhradní baterii, kolébku, kabel a nabíječku

    F-S N560 nebo C550 - údajně kompatibilní zdířka na datový kabel (i kolébka?)

    Dell Axim x50v - údajně to nejlepší PDA na trhu, úžasný grafický chiip a navíc snad možnost 3x během dvou let nechat Dell upadnout na dlaždice (nemám to v plánu, ale co kdyby...) a Dell vám pošle PDA nové - je to pravda? Nenašel jsem zatím kamenný obchod v Praze...

    Acer N31* - VGA, nižší cena

    Mám trochu strach z WM5 a proto prosím uživatelé, kteří přešli z WM2003 na WM5 o sdělení dojmů. Budou mi fungovat všechny aplikace, které běželi pod 2003 i na WM5? Je u aplikací problém s VGA rozlišením? A nakonec prosím ty, kteří měli možnost vidět alespoň 2 z výše jmenovaných zařízení na živo, aby mi sdělili subjektivní dojem o tom (nej)lepším displeji.

    Díky a držte mi pěsti, ať teď ten víkend bez PDA přežiju
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Dell prodává pouze přes internet.
    Pokud jsi takový šikula, tak pro tebe bude pravý právě Dell a jeho CompleteCare. :yes:
    Pokud jim zavoláš, dá se "ukecat" nějaká sleva, popř. se obrať na kolegu Prochaine (zde s fóra), ten to taky dovede.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    1,369

    to to s tim Dellem funguje opravdu jako např. s Koss Porta pro? Stačí Doručit zbytky a oni daj nojej ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    CompleteCare chrání Váš AXIM na cestách nebo při používání po celém světě a zajišťuje, podle potřeby, opravu nebo výměnu Aximu při náhodném poškození způsobeném např.ádem, politím, elektrickým rázem, extrémními teplotami.

    Ale vždyť se tu o tom psalo mnohokrát.:sarcastic: :?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Par poznamek:
    1. Nejlepsi neni X50v, ten je uz staresina , ale X51v...
    2. Nejlepsi display? Tot otazka, ja kdyz jsem videl FSC 560 a jeho "malost" displaye jeste s priserne hrubymi cernymi okraji (staci se podivat zde, tak to spise vypada na 3.3" viditelne plochy... Pravda, barevnost ma lepsi, ale techle 3.3" je podle mne uz fakt malo. Ja Della pouzivam hlavne na praci, nedelam z toho fotodatabanku, takze mne jsou nejake barvy sumafuk...
    3. Prechod na WM5 nebyl bezbolestny, ale to je uz dost historie, ktera se tady propirala uz hodnekrat. Otazkou je, jake aplikace z WM2K3 myslis. Vsechny normalne a spravne napsane aplikace pod WM5 chodi (a ty, ktere jsou neustale vyvijene, jsou uz davno na WM5 pripraveny), prasacky napsane vetsinou chodit nebudou...
    4. Pokud by ses rozhodl pro Della, tak jeste doporucuji kontaktovat uzivatele Doce, ten ma taky nejake kontakty na Dell.cz.
    5. A CompletCare ta vymena funguje pouze po zaplacenou dobu a to pouze 3x. Je to v podstate pojisteni zarizeni proti vlastni nesikovnosti...
    6. Uvazovat dnes o novem zarizeni, ktere nema WM5, je IMHO trochu zcestne...
    7. Ad Acer: musis byt hodne nenarocny uzivatel...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    1,099

    Bez ohľadu na to,že mám Looxa,skôr by som doporučil tú 718,prechod by bol bezbolestný,náhradné diely použiješ a prechod na VGA je zážitok.Spústu ľudí ma odsúdi,že doporučujem tzv. starú platformu,ale zakiaľ príde rozumnejšia(možno) forma WM užiješ si s ním až-až.A nebite ma prosím:O
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Njn, majitele FSC Loox 718/720 stale budou omlouvat neschopnost FSC pripravit upgrade, tim, ze vzdyt oni to vlastne ani nechteli. Staci si projit rok stare diskuze k upgradum na WM5...

    Ach jo... :sarcastic:
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    1,099

    OT: beecher si vecny rejpal:sarcastic:
    ach jo:? co ma spolocne tvoja poznamka k otazke dotazovatela,ked uz moderatori zapraskavaju diskusiu nic hovoriacami prispevkami
    ach joo
    nechaj si to na zraz do blavy,tam sa mozeme pri becherovke dohadovat o koncepciach,viziach,lapsusoch,ci moznych rieseniach
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    187

    Díky za plodné příspěvky, i za ty ostatní

    Budou bez problémů fungovat WA+WAD, Pocket+ContactBreeze, AcrobatReader, MobiPocketReader, NoviiRemote, IDOS, SPB Sudoku + nějaké další hry?

    V případě, že bude s VGA nebo WM5 nějaký problém, dá se softwarově zapnout QVGA či existuje softwarový emulátor WM2003 pro WM5?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Vsechny programy, ktere pises na Dellu i s WM5 bez problemu funguji.

    Skutecne QVGA se neda zapnout a softwarovy emulator neexistuje, nac taky...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    187

    Díky za všem za pomoc, nakonec jsem včera koupil Looxe C550. Pár počátečních postřehů: Kolébka ze staré 710 nejde použít, 550 je totiž o něco hranatější a v kolébce nelze zasunout až na dno. Datový konektor je skutečně shodný a plně kompatibilní, stejně tak nabíječka. Problém bude pouze ve chvíli, kdy je Loox C550 v kolébce a je třeba ho nabít. Když sundáte ze staré nabíječky (Loox 710) tu redukci, je konektor příliš tlustý a do zdířky se prostě nevejde. 550 je trochu užší, takže v mém pouzdře na 710 trochu lítá. Baterie odlišná, tudíž bohužel nezaměnitelná s tou ze 710. Přechod z QVGA na VGA je zážitek! Černé okraje, o kterých se tu zmiňuje beecher, jsou sice možná širší než třeba na jeho Aximu (z fotky jsem naměřil rozdíl 1,5 mm á každá strana), ale oproti 710 subjektivně žádný běžným okem pozorovatelný rozdíl. SR trvá o něco déle než na WM2003. Jdu testovat programy.

    PS:Není někde na ce4you článek o WM5 a přechodu QVGA na VGA? Mám par lama dotazů. Našel jsem jenom velmi krátkou stať o nových programech ve WM5. Ale možná jsem jen málo hledal, že?

    Odpovím si sám - ano, málo jsi hledal ops: O VGA je diskuze zde
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    187

    Takže mi zatím funguje vše, kromě Clickgamers Mahjong Dragon a DiGyS Billiard Master. Spousta programů nepodporuje VGA, děsím se vyzkoušet realVGA. U žádného programu mi to nepodporování nevadí tak, jako u AdobeAcrobat Readeru a MobiPocketu. Existuje čtečka knih na VGA (*.pdf a *.pdb)?

    EDIT: MobiPocket 5.2 i AdobeAcrobat Reader 2.0 podporují VGA i realVGA, je jen třeba stáhnout správnou verzi instalátoru nebo CABu
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Reakcí: 30
    Poslední příspěvek: 29-09-2011, 12:12
  2. Fujitsu Siemens Loox N520 - zaseklé zařízení
    Od Pavlos_2004 v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 10-12-2008, 09:20
  3. Autonabíječka fujitsu siemens
    Od marejak v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 21-03-2007, 23:18
  4. Fujitsu-Siemens LOOX
    Od RaDon_ce4you v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 26-08-2002, 15:49