Nevíte někdo co je na tom pravdy? Slyšel jsem od naší zákaznice, že prý dle nového zákona jež vstoupí za pár dnů v platnost již není možné mít držák s PDA či navigací (Tom Tom Go 910) na čelním skle automobilu.. :? :no:
Nevíte někdo co je na tom pravdy? Slyšel jsem od naší zákaznice, že prý dle nového zákona jež vstoupí za pár dnů v platnost již není možné mít držák s PDA či navigací (Tom Tom Go 910) na čelním skle automobilu.. :? :no:
Tak tenhle zákon je už nějakou dobu v platnosti. Na čelním skle nesmí být zádný předmět co by řidiči bránil ve výhledu z vozidla. Teoreticky byste neměli mít ani na zpětném vnitřním zrcátku pověšený voňavý stromeček..![]()
Ano, je to pravda - bohužel, cca týden zpátky to řešili jako velkou zprávu na Nově- přesně ve spojitosti s těmihle držáky na PDA navigaci.
To je na nic, protože navigace ve středovém panelu je mnohem nebezpečnější než na skle, neb koukat dolů se nevyplácí![]()
Pokud se jedna o all-in-one navigace ala TomTom GO zabudovanou na plubce tak sikovne, ze to nikdo nepozna (zadne kabely atd), vzdycky muzu tvrdit, ze to bylo soucasti dodavky...
S husim brkem a PDAckem bych tohle moc neriskoval...
ano, vyhláška říká, že v zorném poli řidiče nesmí nic být, jenže je k diskuzi, pojem zorné pole řidiče ( někdo tvrdí, že je ve vyhlášce přesně definován, nevím nehledal jsem )
jinak, chápu, že policie bude postihovat neandrtálce, kteří si PDA s navigací dají na prostředek skla a tím pádem zakryjí svůj přímý výhled - ale je otázkou, co budou říkat na držák v dolní části skla, kde je i poměrně logicky umístitelný a viditelný ( maximálně mi zakryje díru, ale to už bude můj problém a mé peněženky )
BTW - TT a další navigační zařízení by měli mít schválení pro používání v Čr? nebo již díky EU toto schvalování odpadá?
a pokud ho mají, tak by součástí návodu mělo být i místo k umístění ve vozidle, neb pak v případě problémů, by byla i teoretická šance na uplatnění náhrady vzniklé škody po prodejci, respektive výrobci?!
Jo tak to nevim, zkusim po tom zapatrat. Kazdopadne prave 910ky se zacinaj docela dost slusne prodavat, a u kazde sady je obsazen prave drzak pro uchyceni na celni sklo automobilu..
Ja nekde zaslechl ze vyhled ridice je urcen plochou kde stiraji sterace.
To nezní nelogicky...když třeba prší, tak tam, kde nestírají, vidíš stejně kulový... Jenže u mě pak zbyde snad jenom místo nahoře na straně spolujezdcePůvodně odesláno od wisp
:
Jinak já používám schránku, kterou má Octavia II na palubní desce - hx4700 naležato, dosáhne tam kabel nabíjení a je tam dost místa i pro GPS modul....
Pokud si dobře pamatuji na tu "reportáž", měli PDA v prostřed skla a kameru tak šikovně, že zakrývala pravou krajnici tak 100m před váma, takže nebyl vidět chodec. Nevím kolik z nás by si takto blbě své pda dalo, já jej mám co nejníže (felicie) ale i tak dost vysoko, aby zakrylo pravou přední hranu deklu motoru. Na Fiatu to šlo vyřešit lépe, ale i tak podle naší vyhlášky ( i staré) nesmí být nic ve výhledu (ani stará dálniční známka) natožpak stromeček na zrcátku, nebo PDA.
Reportáž ukázala problém, ALE citelně jej přehnali... začíná to připomínat kampaň proti majitelům legálně držených zbraní :?
proboha, lidi, premyslejte, vyhlaska s v tomto ohledu nezmenila a mate pocit, ze policie pokutuje dnes stromecky, ci PDA? bohuzel ne, ale v mnoha pripadech by MELA!
a co NOVY se tyka, tak se divim, ze ji jeste nikdo nezaloval za sireni poplasne zpravy - neb to by si za tu jejich cernou kroniku ( zpravy ) zcela zaslouzili
Novu ani zažalovat nemohou! Není to šíření poplašné zprávy ale konstatování (i když přehánění) skutečnosti..Původně odesláno od dort
![]()
kdo se chce na tu reportáž podívat, tak může zde
no ono to nemelo byt smerovano k teto reportazi, ale spise obecne, byt tato byla hodne za vlasy pritazenaPůvodně odesláno od atomion
, ale jinak mas pravdu
Já mám MDA na husím krku na skle, opřené o palubku v landscape, a když zvednu sedadlo na max. výšku (stisk 1 tlačítka) - tak vidím obrysy celé kapoty. Kdyby se strážcům zákona něco nelíbilo - ať si sedne a řekne mi, kam nevidí :-)
no aby neměřil metr padesát![]()