Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Obsažení grafického akcelerátoru

  1. #1
    Ada_CZ_ce4you
    Guest

    Ahoj,

    Obecně jsou VGA displeje náročnější na procesor, a proto si nejsem jist, zda je koupě VGA rentabilní. Existuje nějaká možnost v případě potřeby (z důvodu výkonu) nastavit nižší rozlišení,popřípadě spustit na VGA (480x640) zařízení aplikaci koncipovanou na rozlišení 240x320?

    V zásadě mě zajímá důležitost grafických akcelerátorů u VGA zařízení. Do jaké míry jsou implementovány z důvodů kompenzace ztrát ve výkonnosti při přechodu na vyšší rozlišení.

    A prosím také o stručný seznam modelů s grafickými akcelerátory. (Dell Axim x50) ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    1,057

    dobry den,

    na VGA zarizeni se QVGA rozliseni zapnout neda (fyzicky je tam proste 2x vice bodu), vykon to zase az tak moc neovlivni (je to poznat, ale zase je to mnohem jemnejsi a zalezi taky na vykonu CPU a to je u VGA vetsinou vysoke (krom Acer )), vsechny aplikace se na VGA defaultne spousti v rezimu QVGA...aplikace, co zna VGA je potom jemnejsi, ci jinak vyuzije dvojnasobneho rozliseni (mensi font apod.)...CPU v PDA jsou staveny tak (v porovnani s PC), ze je to vlastne super cipset zaroven s procesorem (vsecko v jednom), takze tam je jakoby grafika primo na cipu...zvlast grafiku maji (co ja znam) jen ten Dell, Toshiba (830(W)) a uz nevim, jaky dal...no a dulezitost? na toshibe se filmy prehravaly bez problemu v jakemkoli rozliseni (klidne plny PAL), oproti tomu onen acer neprehraje malem ani QVGA rozliseni (trochu kecam, ale skoro...)...

    kuba
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Ada_CZ_ce4you
    Guest

    Ahoj děkuji za reakci.

    "na VGA zarizeni se QVGA rozliseni zapnout neda" ; "vsechny aplikace se na VGA defaultne spousti v rezimu QVGA"

    tyto výroky si trochu protiřečí. Tedy je mi jasné, že ten displej má fyzicky více bodů a že nemůžou některé body jen tak zhasnout..., myslel sem to tak že by zkrátka třeba 4 body u VGA zobrazily 1 pixel QVGA... A tedy jestli dobře chápu, je možné spustit aplikaci v QVGA módu?

    Příklad jako extrém, emulace z PSX - pokud bych neměl možnost hrát v rozlišení 240*320, velmi bych ztrácel na výkonu -- plynulosti...

    Za to VGA rozlišení má pro mě jasné výhody, zejména práce s tabulkami nebo web browsing.

    *Co se týče grafických čipů, vzhledem k tomu, že je potřeba aplikaci konkrétně na daný akcelerátor naprogramovat, zatím neshledávám za relevantní...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    1,057

    mno ono to tak vlastne funguje...to, co neumi VGA se roztahne (pridaji se ty tri body)...u her se to zpomaleni neprojevi QVGA na VGA...kdyz je hra ci program napsany na VGA, tak je samozrejme narocnejsi...na Axima je trebas napsany TCMP, da se tam sledovat, jak to jede s a bez akcelerace...na tabulky je pak asi ale nej real vga rezim...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    760

    No jen poupravím, že roztáhlé QVGA na VGA je taky náročné-stroj tak jako tak vypočítává vyšší počet bodů, takže QVGA aplikace půjdou podle mě rychleji, pokud budou v menším okně.
    Nicméně, k zobrazení QVGA programů-budou rozpixelované trochu většinou, ale pokud si pomocí nějakého prográmku spustíte mod "realVGA", tak se programy, co vga nepodporují obvykle zobrazí v malém okně.
    S grafickými akcelerátory, je fakt že ten u dellu plně využívá ze známějších aplikací asi tak 20programů tipuju, ale pokud sledujete filmy, tak vám je v plné kvalitě dell s čipem zvládne přehrát na 200Mhz
    Grafickej čip má třebas i ipag 4700, 3d čip má zatím snad jen dell x50/51v a tuším etě něco v zahraničí má stejnej... ale nechce se mi spekulovat, tak a to neručim
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    1,369

    Jenom takové malé doplnění
    Citace Původně odesláno od kubisz
    dobry den,

    na VGA zarizeni se QVGA rozliseni zapnout neda (fyzicky je tam proste 2x vice bodu)

    kuba
    VGA má 4x více bodů než QWGA (Qurter WGA)
    stačí roznásobit 640x480 a 320x240
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Ada_CZ_ce4you
    Guest

    Děkuji za odpovědi... Určitě mi pomohou při výběru PPC...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    1,057

    jojo, dvakrat vice sem myslel jako v jedne rovine...ten akcelerator ma jeste ta toshiba, je tam ATI s 16 MB RAM...grafickej cip je myslim integrovanej i v te 47xx, ale hadat se nebudu
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    760

    Ale vždyť říkám že v hx4700 je, ati imageon, ani se hádat nemůžeš
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    16MB ATIna? Kde?

    Oba, jak hx4700 tak Toshiba e800 maji ATI Imageon 2MB...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    1,057

    no ja mel tu 830w a tam to psalo, ze je tam 16 RAM na te grafice a ze je to ATI...ale uz ji nemam ale nekde se tu pohybuje, tudle ji nekdo prodaval, tak at se zucastni
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    12

    Já mám tu Toshibu od Kubisze a o 16MB na grafice jsem tam nikdy nečetl. Vlastně jsem tam nikdy neobjevil ani to, že to má na grafice 2MB. Ale prý jo
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Pokud je tam ATI Imageon, tak ten se v te dobe v jine nez 2MB verzi nevyrabel...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    1,057

    mno bylo to nekde v start-settings-a nejakej applet od toshiby About...ale mozna sem se sek, ajaj... ops:
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Zvýšení výkonu grafického čipu
    Od Geoffrey_ce4you v sekci Touch HD
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 19-02-2009, 10:46
  2. Ovladače grafického chipu na HTC Kaiser (TyTN II)
    Od Marian Veselý v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 20-07-2008, 17:42