Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: SMTP server připojení GPRS Eurotel

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2002
    Příspěvků
    158

    Zdravím,

    předávám mnou zjištěnou informaci, že při připojení GPRS u Eurotelu nelze používat SMTP server "smtp.iol.cz", ale

    NOVÝ " smtp.etmail.cz"

    Zdar všem.

    Zdeněk
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2002
    Příspěvků
    70

    Přidávám zajímavý problém. Na svém iPAQu 3870 s WM2003 nemohu použít smtp.etmail.cz. Pokud ho použiju, pošta se neodešle a dostanu hlášku ve smyslu ať zkontroluji, zda jsem připojen k internetu, případně ať zkontroluji nastavení učtu.
    Přitom smtp.iol.cz mi bez problémů funguje. Jediné, co změním v nastavení účtu je smtp server na smtp.etmail.cz.
    Ve Windows XP mi smtp.etmail.cz funguje bez problémů...
    Na lince Eurotelu kromě návštěvy datového specialisty nic neporadili.
    Setkal se s tím někdo?
    Samozřejmě používám připojení přes Eurotel Data Nonstop.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Citace Původně odesláno od VIta56
    Přidávám zajímavý problém. Na svém iPAQu 3870 s WM2003 nemohu použít smtp.etmail.cz. Pokud ho použiju, pošta se neodešle a dostanu hlášku ve smyslu ať zkontroluji, zda jsem připojen k internetu, případně ať zkontroluji nastavení učtu.
    Přitom smtp.iol.cz mi bez problémů funguje. Jediné, co změním v nastavení účtu je smtp server na smtp.etmail.cz.
    Ve Windows XP mi smtp.etmail.cz funguje bez problémů...
    Na lince Eurotelu kromě návštěvy datového specialisty nic neporadili.
    Setkal se s tím někdo?
    Samozřejmě používám připojení přes Eurotel Data Nonstop.
    To je zvlastni... osobne bych zkusil nejaky terminal, pripojit se na smtp server, a rucne zkusit poslat email... Nebo alespon nPOP, ten by mohl mit logovani chyb podrobnejsi - ten SMTP server by mel podat presnou informaci o tom, co se mu nelibi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    81

    Pouzivam smtp.etmail.cz a jede mi to bez problemu.

    Jinak existuje nejaky jiny emailovy klient pro WM2003_
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    153

    Citace Původně odesláno od Hynchenzo
    Pouzivam smtp.etmail.cz a jede mi to bez problemu.

    Jinak existuje nejaky jiny emailovy klient pro WM2003_
    ja pouzivam pro me vhodnejsi uz zminovany nPOP

    Martin S.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Citace Původně odesláno od Hynchenzo
    Pouzivam smtp.etmail.cz a jede mi to bez problemu.
    ... u mne take smtp.etmail.cz funguje OK.

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2002
    Příspěvků
    223

    Eurotel DataPhone a smtp.iol.cz naprosto bez problemu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2002
    Příspěvků
    70

    Díky za zkušenosti.. Předpokládám, že všichni výše zmínění máte WM2003? Nebo PPC2002? Jinak zkusím nPOP a podívám se do logu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2002
    Příspěvků
    70

    "Zajímavý problém" znovu. Trochu jsem laboroval a zde jsou výsledky: smtp.etmail.cz mohu použít na poštovních účtech u Contactelu, Tiscali a Post. U Atlasu a Telecomu výše uvedený smtp server nefunguje. U všech účtů bez problémů funguje smtp.iol.cz.
    Používam iPAQ 3870, WM2003, Inbox a Eurotel Data Nonstop...
    Tak teď tomu už nerozumím vůbec.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Citace Původně odesláno od VIta56
    "Zajímavý problém" znovu. Trochu jsem laboroval a zde jsou výsledky: smtp.etmail.cz mohu použít na poštovních účtech u Contactelu, Tiscali a Post. U Atlasu a Telecomu výše uvedený smtp server nefunguje. U všech účtů bez problémů funguje smtp.iol.cz.
    Používam iPAQ 3870, WM2003, Inbox a Eurotel Data Nonstop...
    Tak teď tomu už nerozumím vůbec.
    To zase nechapu ja - pod pojmem postovni ucet Contactelu je pop3.contactel.cz a smtp.etmail.cz? No to je hodne zvlastni, protoze pokud je mi znamo, tak v pripade odesilani posty na tom, odkud postu stahujete, nema vubec zadny vliv...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2002
    Příspěvků
    70

    Citace Původně odesláno od Pavel Koza
    Citace Původně odesláno od VIta56
    "Zajímavý problém" znovu. Trochu jsem laboroval a zde jsou výsledky: smtp.etmail.cz mohu použít na poštovních účtech u Contactelu, Tiscali a Post. U Atlasu a Telecomu výše uvedený smtp server nefunguje. U všech účtů bez problémů funguje smtp.iol.cz.
    Používam iPAQ 3870, WM2003, Inbox a Eurotel Data Nonstop...
    Tak teď tomu už nerozumím vůbec.
    To zase nechapu ja - pod pojmem postovni ucet Contactelu je pop3.contactel.cz a smtp.etmail.cz? No to je hodne zvlastni, protoze pokud je mi znamo, tak v pripade odesilani posty na tom, odkud postu stahujete, nema vubec zadny vliv...
    Ano, přesně tak to myslím. A do teď jsem si myslel to samé, co Vy. Nicméně se to chová, tak jak jsem to popsal. Mám v Inboxu nadefinovano 5 účtů, viz výše. U tří, když změním smtp.iol.cz na smtp.etmail.cz, tak to chodí u dvou ne. Zkoušel jsem to několikrát se stejnými výsledky. Asi nechám bádání a budu používat smtp.iol.cz jako dosud.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2002
    Příspěvků
    226

    pristup k smtp serveru, je preci vetsinou povolen pouze z tech IP, pridelovynych poskytovatelem....tzn...sem pripojen pres centrum, muzu pouzivat smtp.centrum.cz . . . . .
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    3

    Pročetl jsem všechny příspěvky s problémy s odesíláním pošty přes SMTP. Běžně používám Palm T3 VersaMail - odesílání pošty přes GPRS Eurotel smtp.etmail.cz běhá na 100%. Teď rozcházím iPaq 4150, odesílání pošty při stejném nastavení prostě nefunguje. A nechodí mi ani odesílání přes vlastní SMTP server s ověřením, ke kterému se připojuji přes Wifi. Funkčnost SMTP serveru ověřena z notebooku. Na iPaqu mi nechodí ani Terminal Services. Stahování pošty a browsení chodí bez problémů. Neví někdo, kde je zakopaný pes?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2002
    Příspěvků
    70

    Líčil jsem tady své problémy s použitím smtp serveru etmail.cz. Problém je vyřešen. Pomohlo smazání a znovu nadefinování účtů, u kterých tento server nechtěl fungovat. :-)) Jsou věci mezi nebem a zemí...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1

    Pozdrav

    při připojení GPRS u Eurotelu - Data Nonstop mi funguje z mnoha vyzkozušených smtp. od různých poskytovatelú pouze smtp.etmail.cz ( i Quick, ten snad je dnes taky Telecom ) tak se to chová i na WinXP na PC s Pent4 2800.
    Jsem jen laický uživatel , ale po několika dnech zoufaleckého překonfugorovávání software a hledání proč? mám pocit ,že možná záleží i na typu mobilu.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Odesílání e-mailů přes WiFi a SMTP server - jak na to?
    Od atomion_ce4you v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 05-03-2007, 17:03
  2. SMTP server
    Od Seifert v sekci Co se jinam nevešlo
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 18-02-2004, 13:28
  3. GPRS a připojení přes Eurotel
    Od Romanos_ce4you v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 20-09-2003, 13:43