Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 7 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 97

Téma: Mio - problém s GPS

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    0

    MIO A701: Dobry den, problem s Be on road(Mio A701) jsem vyresil tak, ze jsem stahnul GPStweak a prepnul GPS ze SIRF na NMEA. A pak se mi konecne rozbehly vsechny GPS programy vcetne TOMTOMA, kterej pred tim za boha nesel. Ovsem, uzil jsem si to jen do doby, kdy jsem nainstaloval batterypack pro nebo tak nejak a Mio A701 se mi uz nerozbehlo. Musel jsem tedy udelat HARD RESET :-(. Coz bych prezil, jelikoz instalace programu zabere jen par hodin. JENZE! GPSka mi od te doby nejak nefunguje. Zkousel jsem ji znovu otevrit v GPStweak, menit ruzne konfigurace, ale nic nepomaha. Ruzne gps programy jen zamrzaji, nebo GPSku vubec nevidi. A dalsi vec: nejde mi na zarizeni nainstalovat TOMTOM. Jakmile odkliknu tech par veci na zacatku instalace, tak ve chvili kdy by se melo spustit kopirovani na Mio tak to spadne. Zkousel jsem to i na vice pocitacich v ruznych verzich Activesync. Takze problem musi bejt v Miu. A tresnicka na konec: Ephemerní soubor nejde stahnout. Ani pres Activesync, ani pres GPRS. No proste jsem v pr... PROSIM pomozte mi nekdo! Budu velice zavazan. p.s. existuje nejaky reset GPS chipu nebo neco takoveho? Vazne uz nevim co mam delat. Diky VSEM za RADY!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    838

    1) Co mate za zarizeni?
    2) TomTom ma obecne problem s instalaci na zarizeni s WM5. TT to vyresil tak, ze par zarizeni vyhlasil "TT compatible" a od ostatnich dava ruce pryc. Takze kdyz mu nekdo zavola na HotLine TT, tak misto odpovedi dostane otazku "A je vase zarizeni na kompatibilitu liste? Ne? Tak to mate smulu."
    Dokonce v dobe kdy slo zobrazit informace o produktu TT5 (ted tam skace pouze info o Go910) tak se tam psalo, ze TT5 je nekompatibilni s YAKUMO, Siemens, Acer atd.
    Ovsem co vim, tak nekde na webu existuje popis jak oklikou nainstalovat legalni TT5 na WM5.

    Bohuzel tady je MIO v nevine, ikdyz na nekterych WM5 PDA to jde.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    1. No nevim, TT 5.21 se mi podarilo nainstalovat a rozchodit na kazdem zarizeni. Staci stahnout update a nainstalovat. Tzn. stahnout update ze stranek TomTomu a nainstalovat pouze jej a pres ctecku karet nainstalovat mapy.
    2. Problem je spise v tom, ze SiRF protokol podporuje velmi malo aplikaci (napr. TomTom urcite ne a podle vseho ani be-on-road).
    3. Reset GPS chipu asi nepujde, ale to rozchozeni komunikace s GPSkou je nejake divne. To by nemelo delat...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    838

    Citace Původně odesláno od beecher
    1. No nevim, TT 5.21 se mi podarilo nainstalovat a rozchodit na kazdem zarizeni. Staci stahnout update a nainstalovat. Tzn. stahnout update ze stranek TomTomu a nainstalovat pouze jej a pres ctecku karet nainstalovat mapy.
    2. Problem je spise v tom, ze SiRF protokol podporuje velmi malo aplikaci (napr. TomTom urcite ne a podle vseho ani be-on-road).
    3. Reset GPS chipu asi nepujde, ale to rozchozeni komunikace s GPSkou je nejake divne. To by nemelo delat...
    Dovolim si reagovat:
    Re 1) Bohuzel tomu tak je. I nektere Siemensy maji problemy. Bohuzel i s 5.21
    Re 2) Me SiRF protokol take nikde nefungoval.
    Re 3) V nejakem softiku je opravdu FACTORY RESET, ja ho nasel na gpspassion.com. Taky jsem si kdysi hral s GPS na Delte X az GPS prestala uplne fungovat. Diky tomu SW jsem to pak vyresetoval.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    114

    Takze dovolim si reagovat tiez a to celkovo, ako Beecher vravi- tomtom som tiez nainstaloval na vsetky zariadenia ktore som dostal do ruk a pravdu ma nacelnik , podporovane zariadenia na tomtom su TU a samozrejme je tam aj MIO A701, sirf III podporuje napriklad iGO, problem s GPS na MIU jednoznacne riesi nowy firmvare R46, ale mozem povedat ze problem s gps na miu bol iba v tom ze trvalo dlhsie kym ju nasiel...a ako citam tak mas nejaky obecny problem vobec s instalaciou na tvojom zariadeni, doporucujem ti spravit este raz HR, a daj si tam novy firmware..zdar
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    1

    Chcem sa spíťať Stehan kde sa dá stiahnuť nowy firmvare na Mio A701. Mam podobný problém GPS. Na domovskej stránke Mia som nenašiel žiadnu podporu.

    Ďakujem
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    114

    momentalne : TU
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Oct 2003
    Příspěvků
    13

    Citace Původně odesláno od stehan
    momentalne : TU
    Kde najdu stručnej návod jak dostat tento firmvare na Mio A701 ? Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Kdyz to rozbalis, mas tam help.txt. Sice v holandstine, ale vcelku srozumitelny.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Oct 2003
    Příspěvků
    13

    Citace Původně odesláno od Surgical
    Kdyz to rozbalis, mas tam help.txt. Sice v holandstine, ale vcelku srozumitelny.
    Dík za odpověď. Pocopil jsem to takto:
    1 - ten bin soubor na SD
    2 - potom se stisknutým tlačítkem hlasitosti RESET
    a dál už tápu.

    Je tam potom nějaká zrada ? Jak to dlouho celé trvá ? Můžu poprosit trochu podrobněji, nebo po těch dvou krocích už mě to povede ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    LET OP: OP EIGEN RISICO UITPROBEREN !!!!!
    1. Kopieer WINCEIMG.BIN naar de root van je SD kaart (los op de sd kaart dus)
    2. Plaats de SD kaart in je pda
    3. Druk op volume omhoog + nagivatieknop omlaag en reset (als dit niet werk gewoon een aantal keer blijven proberen)
    De PDA start nu in de bootloader op
    4. Kies optie 0; FlashROM Upgrade, daarna optie 6; Total img By SD/MMC
    (5). Als tijdens het opstarten het systeem blijft hangen bij de versie aanduiding moet er een harde reset uitgevoerd worden; Volumeknop omlaag + groene toets + reset.
    En nu een tijdje geduld hebben totdat het proces klaar is
    DarkShadow

    Umyslne jsem ponechal original zneni pro lepsi vlamstinare. Ale chapu to takhle:

    Upozorneni: vse delate na vlastni triko.
    1. Zkopirovat WINCEIMG.BIN do rootu SD karty (nejlepe prazdne/smazane)
    2. Zasunout SD kartu do PDA
    3.Soucasne stisknout ovladac hlasitosti a tlacitko navigace(GPS) a provest reset(pichnout cihlu) a podrzet, dokud neco nezacne delat display (predpokladam blikani).
    Po pusteni vseho PDA nabootuje v bootloaderu.
    4. Vybrat moznost 0, FlashROM Upgrade, pote moznost 6 Total img By SD/MMC.
    5. Po dokonceni operace muze PDA zustat "viset" v zavislosti na verzi, je potreba udelat hardreset - soucasne stisknout ovladac hlasitosti, zelene sluchatko a provest reset (pichnout cihlu).
    Zbyva jen doufat, ze nyni je cely proces zcela jasny.
    TemnyStin


    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Oct 2003
    Příspěvků
    13

    Díkec, přesně toto jsem potřeboval.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    0

    POZOR! MIO ROM update!!!
    pro start do rom MENU stisknout pri startu VOLUME UP a JOYSTICK UP... NE GPS and VOLUME DOWN... to udela HARD RESET!
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    0

    Provedl jsem update. Mio konecne chodi jak ma! GPS nastaveni se zmenilo z com2 4600 na com2 57600.... dyztak pouzijte gps autodetect... JE TO BOMBA.. konec trapeni!
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    142

    Mohl by mi prosím někdo malinko vysvětlit souvislost nebo rozdíl mezi ROM update R 46 a AKU 2.0 ?
    Přijde se po ROM update u přístroje o záruku nebo ne. Pokud ano , bylo by řešení tam nahrát původní ROM R 45 ? A popřípadě kde se dá stáhnout? Nebo je zbytečný tam v případě reklamace cpát původní ROM protože to stejně servis pozná?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 7 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 23-04-2010, 10:26
  2. Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 24-02-2007, 12:31