Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 22

Téma: Vitesse Limite

  1. #1

    lmt lmt je offline
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    26

    Mohli by ste mi povedat aka presna moze byt tato aplikacia???Ide o meranie rychlosti cez GPS...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    537

    jj je to aplikace na sledovani rychlosti auta a po prekroceni maximalni povolene rychlosti,nebo rychlosti predem navolene,se bud ozve zvukovy signal,svetelne upozorneni,nebo oboji!Umi to jak merit rychlost a upozornovat na vyse zminene,tak i zobrazovat pocet satelitu,ktere jsou viditelne,kompas,atd....Aplikace je psana tak,aby sla bez problemu ovladat jednim prstem
    Připojené obrázky Připojené obrázky  
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    lmt lmt je offline
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    26

    Ja viem co to je, ale chcem vediet ake to je presné???
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    1,254

    Tady... Ale je to francouzsky .
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    lmt lmt je offline
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    26

    no anglicky a nemecky viem ale ku francuzstine som sa este nedostal,aspon recou
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Bude to presnejsi nez tachometr...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    lmt lmt je offline
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    26

    Na displeji svieti bud 3D alebo 2D ked mam malo satelitov je tam 2D a vtedy si myslim ze je meranie nepresne pri prekonavani vyskovych rozdielov..Teda aspon dufam ze pri 3D sa meria rychlost medzi 2 bodmi v 3D suradniciach, vtedy by to malo byt dostatocne presne.....
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    163

    Citace Původně odesláno od lmt
    no anglicky a nemecky viem ale ku francuzstine som sa este nedostal,aspon recou
    Anglictina k dispozici zde
    Nemcina tady
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,207

    Po přečtení článku na Palmserveru jsem program nainstaloval, ale kouše se. Normálně používám GPSSpeedSentry, ale i u něj mám problémy. Ten vyžaduje předem zapnutou GPS a aktivní BT, potom funguje normálně až do doby, kdy se např. vzdálím na více než je dosah BT. Potvora neumí znovu navázat spojení s GPS, nepomůže ani vypnutí a nové zapnutí programu, musím dát SR. Chtěl jsem vyzkoušet VitesseLimite, ale i při nastavení portu a rychlosti připojení k GPS nevidí žádné satelity a po chvíli zatuhne. Je to problém jen mého MDAII a nainstalovaného softu, nebo je to podobné na jiných cihlách?

    EDIT: Tak jsem to nerozběhal, ale po prohlédnutí se vracím ke SpeedSentry, umí totéž a lze podle mého názoru lépe přizpůsobit, nehledě na to, že jsem si ho zaplatil :-). Ovládá se jedním prstem, má denní/noční režim, lze nastavit vlastní zvuky upozornění (např. jen různá pípnutí), má možnost individuálního nastavení až 6-ti sledovaných rychlostí - je to přesné, mám proto o cca 8% vyšší nastavené rychlosti, bych se vešel do tolerance atd.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    1,254

    Tak na Dellu x51v se nekouše ani jeden. Většinu těch nastavení, co máš jako přednost u GPS Speeds Entry, má VitesseLimite taky, bohužel má natvrdo přiřazené rychlosti podle zemí a nedají se ani přidávat země...
    Zajímavá vychytávka je soubor s radarama, ovšem chtělo by to používat třeba POI pro TomTom a nevytvářet odlišný formát...

    EDIT: Tak sorry, nekouše se, pokud je jenom puštěný a nechci po něm, aby něco ukazoval... Jinak spolehlivě vytuhne celé PDAčko.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,207

    Já nepsal, že jsou to přednosti SpeedSentry, já psal že umí totéž a vyjmenoval jsem to , ale vážně, pokud jsi to na svém zařízení rozběhal, tak asi stojí za pokus kontaktovat libora_m, který je na POI.CZ správcem POI radarů a zeptat se, jak moc je složitý převod *.ov2 do XML. Libor má zde na c4y na starosti např. navigaci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    485

    Citace Původně odesláno od Jarouš
    ...má možnost individuálního nastavení až 6-ti sledovaných rychlostí
    ad GPS Speed Sentry - Je nutné ty rychlosti za jízdy vždy ručně přepínat, nebo je tam i nějaká automatika, že když se přiblížím další rychlosti, tak bude brát, že se změnil limit? Díky za informaci (pokud to neumí a ani žádný jiný soft téhle kategorie, tak si asi takový zkusím napsat, přepínání simulací fuzzy regulátoru, jediný problém pro mě je zatím ta komunikace s GPS :-))

    A ještě jeden OT - neexistuje pro TomTom nějaký plugin tohoto typu? Protože pokud mi zabere port na GPS tahle aplikace, tak už asi žádnou jinou používající GPS nemůžu použít, že? (Vygooglil jsem ale jakýsi soft GpsGate, který by to mohl umět (vytvoří další virtuální porty), používáte někdo?)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,207

    Atomatiku to nemá. Nastavení viz obrázek, tzn. možnost nastavení 6-ti limitů a na vedlejším obrázku je náhled na obrazovku, v horní části lze ručně přepínat počet satelitů, rychlost, kompas atd., na spodní části jsou zobrazené limity, aktuálně zapnutý je červený, pokud překročíš rychlost, zčervená i velké číslo rychlosti na obrazovce, překročení hranice aktuálního limitu má nastavitelný zvuk (v mém případě beeb-beeb pouštní kukačky a furt kuká, parchant jeden), na trvání překročení limitu jsi zvukem upozorňován (ťuk, ťuk...). Parádní by byla automatika přepnutí na vyšší limit, ale asi to není to pravé ořechové, nastavený limit 90 pro pomalou jízdu při koloně spadne na 50, když se kolona rozjede, bude to kukat neoprávněně ... víš, jak to myslím, že jo?

    PS: Virtuální port užívám, přepínám SmartMaps a GPS SpeedSentry, bez toho to na MDAII nejede, někde se to zde již řešilo.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00155790_GPSSS_p3vV.jpg 
Zobrazení: 57 
Velikost: 41.9 KB 
ID: 4938  
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    BTW Neco jako je GPSGate maji WM5 primo v sobe (pokud vyrobce pokazil ROMku, tak je to nutne zpristupnit), je to ovladaci panel GPS. Jinak taky existuje freeware alternativa k GPSGate a to GPSProxy.

    http://czaxim.wordpress.com/2006/05/...dows-mobile-5/
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    485

    Citace Původně odesláno od Jarouš
    Parádní by byla automatika přepnutí na vyšší limit, ale asi to není to pravé ořechové, nastavený limit 90 pro pomalou jízdu při koloně spadne na 50, když se kolona rozjede, bude to kukat neoprávněně ... víš, jak to myslím, že jo?
    Jasně, nebude to ideální, ale pro moje účely by i jednoduchá automatika byla super:
    - Většinou jezdím po městě (50), po obchvatě (70) nebo po okreskách (90). Zcela výjimečně je někde jiné omezení rychlosti, ale to bych nutně na tu chvíli nenastavoval a přežil i zbytečné pípání. Moje idea je taková, že když se (viz fuzzy regulace) po nějakou delší dobu bude rychlost silně blížit jiné hranici, tak dojde k přepnutí (indikováno by to mohlo být třeba progressbarem u další rychlosti), takže při výjezdu z města to po chvíli z 50 přeskočí na 90. Do hry by možná mohla vstoupit i nějaká dynamika (když budu akcelerovat rychle, tak se regulátor dřív rozhoupe k přepnutí), a samozřejmě by byla i možnost rychlost zamknout pevně, aby právě při popojíždění v kolonách apod. to zbytečně furt nepřepínalo. Těmto parametrům (fuzzy množinám) by se daly customizovat váhy a tak si to v případě zájmu vyladit (možná i automatické učení? Nebo spíš nějaký učící mód, kdy budeš moci stylusem simulovat jízdu autem a říkat, jaký rychlostní limit by sis představoval ).

    Jinak našel jsem nějaký open source projekt PocketGpsLib, zkusím, co s tím půjde, a případně si nějakou utilitku zkusím napsat (a uvolním asi taky jako GNU, dávat 15 USD za GPS Speed Sentre je fakt nehoráznost ;-))


    Beecher: Díky za info!
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. 1.7.2006 - Bodový systém - Vitesse limite
    Od Bohumil Stejskal_ce4you v sekci Zbývající SMP
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 29-06-2006, 08:47