Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Chyba v české podpoře HW klávesnice zařízení Qtek 9000 (Eurotel)

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Koupil jsem u Eurotelu zařízení QTEK 9000 obsahují v Extended ROM mj. lokalizaci Sunnysoft 9.1 PRO - build 9.1.5.1247. Lokalizace je provedena docela dobře. Stačí odstranit několik malých chybiček, na které upozornil v jednom z předchozích vláken Miloš Strouhal.

    Problém je však v použití češtiny na HW klávesnici QTEKu. Zapnout ji lze, klávesnice správně začne psát české znaky místo číslic, ale pak to přichází (alespoň u mě):

    Po stisku klávesy FN (za účelem psaní číslic) klávesnice správně napíše číslo, avšak následně zůstane přepnuta do režimu CAPS LOCK a tento stav nelze vrátit z HW klávesnice. Je nutné otevřít okno se SW klávesnicí a stylusem kliknout na CAPS či SHIFT. Prakticky to nelze provádět po napsání každého písmena s diakritikou.

    Konzultoval jsem tuto záležitost s panem Prchalem ze Sunnysoftu, který o chybě věděl a doporučil mi nainstalovat novou verzi, staženou z jejich webu. Zkusil jsem to a zjistil, že chyba nebyla odstraněna, navíc se její dopady rozšířily i na stisk klávesy SHIFT... :-(

    V současné době zůstává HW klávesnice s češtinou nepoužitelná. Jediným východiskem je rezignovat na normální funkcionalitu a začít ji používat oklikou, prostřednictvím „domačkávání“ diakritických znamének klávesou „SYM“, což mě osobně nevyhovuje a přijde trochu „málo“ na to, že mám lokalizované zařízení.

    Rád bych touto cestou požádal autory lokalizace, zda by ovladač klávesnice dali do pořádku a poskytli nápravu nejlépe formou patche, neboť standardní lokalizaci obsaženou v extended ROM nelze odinstalovat jinak, než HR a přerušením customizace zařízení.

    Pro informaci:

    Qtek 9000
    ROM verze: 1.30.77 WWE
    Rádio verze: 1.09.00
    Extended ROM verze: 1.30.9287
    AKU2

    Lokalizace IW 9.1 PRO v extendedROM – build 9.1.5.1247

    Předem moc díky,

    Tomáš
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    0

    Přidávám se, mám na stejném zařízení naprosto shodné problémy.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    ...vůbec nic? nikdo?

    V mezidobí jsem zkusil i poslední verzi mezinárodní podpory klávesnicí InterKey od Paragonu a ta bohužel nepodporuje HW klávesnici QTEKu 9000 vůbec. Ani její verze Portable, která je primárně určená pro externí připojitelné klávesnice :-(

    Tomáš
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    244

    Dobrý den,

    pracujeme na odstranění uvedených neduhů, pokud se nevyskytnou problémy tak by mělo být řešení k dispozici v příštím týdnu.

    Omlouvám se za pozdní reakce, od příštího týdne by se měla situace zlepšit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    0

    Ještě bych měl jeden problém - na softwarové klávesnici, pokud mačkám CapsLock, tak jako by jen přeblikne, písmena na klávesnici se na mžik změní na velká, a pak opět zpátky. Nejde tedy v podstatě aktivovat. :no:
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    244

    Dobrý den,
    řešení je k dispozici, více informací najdete zde
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Systém zadávání znaků:
    funkční klávesa CTRL:
    - velká písmena
    - horní řada: diakritické znaky
    =============
    Nechápu jak zadat funkční klávesu CTRL
    Jak zadat otazník při aktivované CZ HW klávesnici
    Jak potvrdit při psaní z HW klávesnice vyskakující slovo ze slovníku

    Díky za radu
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    244

    Citace Původně odesláno od karlic
    Systém zadávání znaků:
    funkční klávesa CTRL:
    - velká písmena
    - horní řada: diakritické znaky
    =============
    Nechápu jak zadat funkční klávesu CTRL
    Jak zadat otazník při aktivované CZ HW klávesnici
    Jak potvrdit při psaní z HW klávesnice vyskakující slovo ze slovníku

    Díky za radu
    Otazník:
    FN + K - > zobrazí se "!" a potom funkční klávesou SYM překlikat na "?"
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    0

    Měl bych ještě jednu připomínku k funkčnosti klávesnice - při aktivované klávesnici "czech qwertY" nejde jednoduše napsat lomítko. Dále mi není moc příjemné, že jsou speciální znaky na klávesnici rozmístěny zcela v nesouladu s popiskami na originální klávesnici. Je k tomu nějaký důvod, nebo se jedná jen o zbytečnou "inovativnost"? Mám dojem, že jsem kdysi viděl něco jako editor klávesnice pro IW - existuje něco takového, nebo alespoň popis formátu definičního souboru, abych si mohl vytvořit vlastní rozložení HW klávesnice?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    244

    Citace Původně odesláno od ron.jeremy
    Měl bych ještě jednu připomínku k funkčnosti klávesnice - při aktivované klávesnici "czech qwertY" nejde jednoduše napsat lomítko. Dále mi není moc příjemné, že jsou speciální znaky na klávesnici rozmístěny zcela v nesouladu s popiskami na originální klávesnici. Je k tomu nějaký důvod, nebo se jedná jen o zbytečnou "inovativnost"? Mám dojem, že jsem kdysi viděl něco jako editor klávesnice pro IW - existuje něco takového, nebo alespoň popis formátu definičního souboru, abych si mohl vytvořit vlastní rozložení HW klávesnice?
    Dobrý den,
    sto lidí sto chutí, sto lidí sto názorů na optimální rozložení kláves...jistě pochopíte, že uspokojit požadavky všech uživatelů je nemožné.
    Základní layout klávesnice maximálně vychází z klasické stolní klávesnice, samozřejmě s nutností určitých kompromisů.
    "Lomítko" napíšete přes shift stejně jako na stolní klávesnici.
    Jinak samozřejmě generátor klávesnice existuje, je k dispozici zde
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od zidane
    Dobrý den,
    sto lidí sto chutí, sto lidí sto názorů na optimální rozložení kláves...jistě pochopíte, že uspokojit požadavky všech uživatelů je nemožné.
    Chápu, nicméně právě u těchto znaků jsem nepochopil důvod, proč jsou rozloženy tak, jak jsou rozloženy. Ale to nevadí, pokud budu schopen si vytvořit vlastní rozložení hardwarové klávesnice sám, je to ta nejlepší možnost. :yes:
    Citace Původně odesláno od zidane
    "Lomítko" napíšete přes shift stejně jako na stolní klávesnici.
    Eh... Trochu se obávám, že si nerozumíme - měl jsem na mysli hardwarovou klávesnici Qtek 9000 s aktivovaným rozložením "CZ Czech (qwertY)". Ať jsem zkoušel, jak jsem zkoušel, shift + jakákoliv klávesa prostě lomítko nenapíše, ba ani FN + cokoliv.
    Citace Původně odesláno od zidane
    Jinak samozřejmě generátor klávesnice existuje, je k dispozici zde
    Bohužel, ať na uvedeném linku koukám jakkoliv, hledám ve stránce, slovo "generátor" se na něm ani v náznaku nevyskytuje. Pokud zadám vyhledávání, jsou mi vráceny 2 odkazy - no schválně podívejte:

    http://www.sunnysoft.cz/search.php?string=gener%E1tor

    Oba vedou jaksi nikam.

    Existuje nějaký jiný, funkční odkaz, pomocí kterého lze generátor stáhnout? A to nejdůležitější - umožňuje i změnu rozložení hardwarové klávesnice? Softwarová má pro mě na Qteku již poměrně malý význam...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    244

    Dobrý den,
    moje chyba, že jsem si znovu nepřečetl Váš původní příspěvek, kde uvádíte specifikaci Vašeho zařízení. Protože v tomto případě je můj předchozí příspěvěk chybný.
    Pokud se bavíme o hardwarové klávesnici tak neplatí co jsem psal o rozložení a také není k dispozici žádný generátor pro definici vlastního rozložení, to se všechno týká softwarových klávesnic Sunnysoft.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Tak Qtek 9100 nebo Qtek 9000? Rozmyslete si to..
    Od Miloš Strouhal v sekci Off topic diskuze
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 09-08-2006, 16:54
  2. Chyby v lokalizaci zařízení Qtek 9000
    Od Miloš Strouhal v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 05-05-2006, 22:36
  3. Qtek 9000 , Eurotel, 3G, GSM a signal
    Od aaischa v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 08-02-2006, 22:22
  4. Chyba v české lokalizaci
    Od Fredy_ce4you v sekci Acer
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 21-08-2005, 11:11