Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 21

Téma: 250MB ortofoto JPG mapa a nacteni + kalibrace v Ozi

  1. #1

    pf_ pf_ je offline
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4

    Zdravim Ozi usery - je nejaka cesta jak nakalibrovat 250MB ortofoto JPG obrazek a udelat z toho mapu? OziExplorer pro PC takhle velkej obrazek nenacte (spadne to hned na zacatku). Chtel sem to nakalibrovat vcelku - je nejaka cesta? Diky moc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    466

    otazka je, proc to kalibrovat takhle velike. POkud se to rozdeli, funkcnost zustane, akorat to:

    a/ alespon püjde rozbehat
    b/ bude to sviznejsi
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    pf_ pf_ je offline
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4

    no ja si prave myslel, ze format OZF je udelanej interne tak sikovne, ze to tam stejne je "interne" po kouskach a ozi si to podle indexu dotahuje rychle jak potrebuje at je ta mapa velka jak chce - na rychlost to podle me vliv mit nebude - spis bych chtel mit tu mapu proste vcelku jako jednu mapu a ne ve 20 sektorech - problem je jen v tom pripravnym procesu, na kerej soucasna vypocetni technika koukam nema, no nic...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    49

    jedina moznost a to mam vyzkouseno je format ecw, ale ted si nejsem jisty jestli ecw podporuje OziCe
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    pf_ pf_ je offline
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4

    Padluke: co je ECW format a jak to resi moji situaci? neni ECW uz primo format vysledny mapy? muj problem je ze ani nenatahnu prvotni obrazek (JPG 250MB) do zadnyho programu, kterej by to preved na neco jinyho... muzu poprosit o upresneni? diky moc
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    124

    Ja mel podobny problem s nascanovanym Broumovskem 1:25T. Melo to 300Mb v TIFu(a stalo to 600Kc).
    Musel jsem ke kamosovi, na vykonny stroj a obycejnym WinXP prohlizecem jsme to zmensili na 33Mb JPG. Pak uz orezat zbytecnosti a zkalibrovat(to uz ale delam mesic). Ceho mapu to mas?
    Sorry, ted jsem si vsimnul, ze ty mas OrtoFoto, takze beru zpet.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od Aaaik
    Ja mel podobny problem s nascanovanym Broumovskem 1:25T. Melo to 300Mb v TIFu(a stalo to 600Kc).
    Musel jsem ke kamosovi, na vykonny stroj a obycejnym WinXP prohlizecem jsme to zmensili na 33Mb JPG. Pak uz orezat zbytecnosti a zkalibrovat(to uz ale delam mesic). Ceho mapu to mas?
    Sorry, ted jsem si vsimnul, ze ty mas OrtoFoto, takze beru zpet.
    Co je to za mapu? Kde se dají koupit mapy 1:25T? Turistické mapy, co jsou běžně k mání, jsou až na pár výjimek jen 1:50T.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    124

    Vydal to ROSY-Rohlik a syn, jsou to turist mapy od Adrzpachu pres Broumovske steny a Hejsovinu(Streliniec) po Gory stolove az k Polanica Zdroj. Pred nekolika roky jsem to koupil v Polsku, jsou na blbym papiru, ale uz se vydavaj jen 1:50T.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    760

    Počkejte, copak když převedete ten jpeg pomocí "img to ozf" do do "oziovského" formátu, to nenačte? Mě takhle rychle načítá i velké mapy a tento soubor lzepoužít ke kalibraci, nemýlím-li se?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    pf_ pf_ je offline
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4

    Kaja: problem je ze tak velkej JPEG (250MB) nenacte ani Img2Ozf ani OziExplorer pro PC. Takze ho nelze prevest na OZF ani nakalibrovat nic.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    7

    Zdar chlapi,

    když už jste u tý kalibrace, tak mi neni jasná jedna věc. Mám mapu, souřadnice si zjistim na mapy.cz např. 49°48'14.79"N atd., pak zadávám body do OZIho, ale nevim v jakym formátu je zadat do toho druhého políčka po stupních. Zadával sem to takto: první políčko 49 - to je jasný, ale druhý 48,1479. Je to dobře nebo to dělám blbě, popř. jak? Děkuji za odpovědi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    485

    Nevim jak v Ozim, ale v GPSdash2 zadavam souradnice prave z mapy.cz v tomto formatu:

    WGS84/DDMMSS.SS, tj. na tvem prikladu by to bylo 494814.79
    (Na vyber je tam jeste DDMM.MMMM a DD.DDDDDD, ale to jsou logicky jina cisla bez obloukovych minut (a vterin))
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    466

    Ahoj, v Ozim se da nastavit, jestli jsou souradnice ve formatu:
    degrees 14,8794°

    deg min 13° 12,78´

    deg min sec 15° 32´ 11" /nezadavam stejnou pozici!!!/

    Takze bys mel nastavit: stupne, minuty, vteriny a zadat:
    49 ° 48´ 14,79"

    Ivan
    Citace Původně odesláno od Jirca
    Zdar chlapi,
    ...Mám mapu, souřadnice si zjistim na mapy.cz např. 49°48'14.79"N atd., pak zadávám body do OZIho, ale nevim v jakym formátu je zadat do toho druhého políčka po stupních. Zadával sem to takto: první políčko 49 - to je jasný, ale druhý 48,1479. Je to dobře nebo to dělám blbě, popř. jak? Děkuji za odpovědi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    7

    Dík Ivane už to šlape.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    466

    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. OrtoFoto mapy na geoportal.cuzk
    Od vkb v sekci OziExplorerCE
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 08-01-2013, 12:47
  2. Ortofoto mapy rok 1948 až dnes, jak na ně?
    Od vkb v sekci OziExplorerCE
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 25-11-2010, 14:35
  3. Nacteni a prohlizeni stranek offline
    Od fahrus_ce4you v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 12-11-2006, 10:51
  4. Kalibrace na MDA c
    Od vlhana v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 02-10-2006, 20:01
  5. Spatne nacteni SD karty
    Od m_jakes v sekci + Soubory & Paměťová média
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 25-03-2006, 10:47