Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: VARIO a diakritika na qwertz klavesnici

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    1

    Zdravim a omlouvam se, pokud se to tu už probíralo - hledal jsem, ale nenašel.

    Existuje nějaký zbůsob, jak psát na hw qwertz klávesnici VARIA/QTEK 9100 s českou diakritikou?

    Předem díky za rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    824

    Nevim jak na qwertz (ja mam qwerty) ale myslim si ze to bude stejne nebo obdobne. Stahnes si zde v diskuzi soubor SYM.TXT a nakopirujes ho do Varia do slozky Windows.
    Ceske znaky se pak pisou tak, ze napises pismeno pak 1x funkcni klavesu (ta velka tecka vlevo) a mezernikem vyberes cesky znak
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5

    Nevím, co jsem udělal špatně. Na novým Variu jsem upravil sym.txt podle požadavků a pak jsem to nějak uložil. Asi se mi podařilo smazat původní syst. soubor a uložit ho normálně do \WINDOWS. Přestalo mi fungovat přepínání českých znaků. Teď jde sym.txt normálně upravovat a to je asi chyba. Pak jsem si poučen stáhl Total Comandera CE a soubor tím přehrál v domění, že se uloží i do druhé paměti. Pořád to nefunguje. Může mi někdo pomoct?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    824

    "do druhe pameti " je co .... Normalne nakopirujes soubor SYM.TXT do slozky WINDOWS, provedes SR a je to, co vick tomu rici
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5

    Soubor jsem tam TC už nakopíroval několikrát Nedělám špatně SR - je to jen "píchnout" stylus do dírky? Promiň, mám to první den.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5

    Navíc je divný, že teď ten sym.txt můžu ve \windows klidně editovat a nic mi v tom nebrání. Dokonce v total comanderu ho vidim, ikdyž si dám "hide files in ROM" Jsem blbej?
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 09-09-2008, 17:10
  2. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 22-11-2006, 13:30