Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 23

Téma: Český Telecom, Wi-Fi a PDA - že by?

  1. #1
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Už i na ce4you se několikrát objevil postesk nad tím, že ČTc sice nabízí v rámci pilotního projektu v některých lokalitách (benzínky Shell, restaurace KFC, prodejny TelePoint...) přístup přes Wi-Fi zdarma, ovšem uživatelé Pocket PC mají smůlu - formulář pro přihlášení se nelze na Pocket PC odeslat. Což mi přišlo dost ironické ve chvíli, kdy jsem se dozvěděl o soutěži s hlavní cenou HP iPAQ h5550. Napsal jsem tedy o víkendu email na centrální adresu pro wifi projekt a po zkušenostech s komunikací s telekomunikačním firmami (obzvlášť přes globální adresy) na to v klidu zapomněl. O to větší bylo moje překvapení, když jsem dnes večer dostal email nikoliv od robota, ale od konkrétního člověka s příslibem, že se uvedený problém pokusí co nejrychleji odstranit:O :O :O

    Nechci jásat předčasně, ale pokud se tak v dohledná době skutečně stane, bude mít oddělení Wi-Fi u ČTc alespoň u mé maličkosti velké plus
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Citace Původně odesláno od Pavel Koza
    ... bude mít oddělení Wi-Fi u ČTc alespoň u mé maličkosti velké plus
    ... u me samozrejme taky ... patrne i u CTc je to vzdy jen o lidech; tak uvidime ...

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Nez tady zacnu sirit radostne nadseni, mohl by to jeste nekdo testnout? Prisel jsem do KFC, sednul si, zapnul Wi-Fi, a vybehla na me OPTIMALIZOVANA stranka s prihlasovacim formularem, ktery slo zcela normalne VYPLNIT a ODESLAT:O :O :O Bohuzel jsem zjistil, ze jsem si zapomnel login/pass v praci, takze jsem se nemohl prihlasit, ale i tak to je VELICE nadejne!

    [IMG]/img/forums/CT_WiFi.gif[/IMG]
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Citace Původně odesláno od Pavel Koza
    Nez tady zacnu sirit radostne nadseni, mohl by to jeste nekdo testnout? Prisel jsem do KFC, sednul si, zapnul Wi-Fi, a vybehla na me OPTIMALIZOVANA stranka s prihlasovacim formularem, ktery slo zcela normalne VYPLNIT a ODESLAT:O :O :O
    ... pokud se v dohledne dobe budu pohybovat nekde kolem hotspotu CTc tak to testnu (v Brne jsou jen 4 )

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    ... tak jsem se vcera vydal tu registracni stranku vyzkouset ale moc jsem nepochodil ... Do Telepointu v Brne na Ceske jsem dorazil asi 30 min. pred zavirackou, pohodlne se tam usadil a chtel se s iPAQem 5450 pripojit. Detekce access pointu diky zapnutemu vysilani SSID byla OK nicmene jsem od nej nedostal pridelenu IP adresu, ani adresu brany a DNS serveru (vxUtil zobrazoval nesmysly). Chvili jsem to bez vyraznejsiho uspechu zkousel a pak se odhodlal reportovat problem prodavaci. Ten mi tyto problemy potvrdil a ochotne sdelil, ze naprosto stejne zkusenosti meli i ostatni, kteri k nim zavitali kvuli WiFi pilotu. Prej to trva jiz dlouho a nekolikrat za tu dobu zadal na zodpovednych mistech o pomoc - bez uspechu. Nevim proc, ale nejak mi to u CTc neprislo ani divne, tak jsem se s usmevem pod fousy (mysleno doslovne :-) a poznamkou o tom, ze tim lidi od WiFi spise odradi nez nalakaji odebral domu. K odzkouseni registracniho formulare jsem se tedy zatim vubec nedostal ...

    PavelR.

    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jul 2003
    Příspěvků
    17

    Ja jsem WiFi od Telecomu uz nekolikrat zkousel, a vetsinou uspesne. (teda prvni dva pokusy byly neuspesne, ale pak to uz vzdy chodilo). Zkousel jsem to s iPAQ 5450 - byl tam jeden zadrhel - nazev profilu ve WiFi musi byt "telecom" - a to vcetne maloho "t", jinak to nechodilo. Pak jsem se ale v pohode prihlasil, dostal IP adresu, na webu zadal uz. jmeno a heslo a surfoval i stahoval e-mail v pohode (dokonce jsem pouzival VPNku). Ted mam iPAQ 5550 a s tou jsem to jeste nezkousel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Citace Původně odesláno od Vojtěch Klimeš
    Ja jsem WiFi od Telecomu uz nekolikrat zkousel, a vetsinou uspesne. (teda prvni dva pokusy byly neuspesne, ale pak to uz vzdy chodilo). Zkousel jsem to s iPAQ 5450 - byl tam jeden zadrhel - nazev profilu ve WiFi musi byt "telecom" - a to vcetne maloho "t", jinak to nechodilo. Pak jsem se ale v pohode prihlasil, dostal IP adresu, na webu zadal uz. jmeno a heslo a surfoval i stahoval e-mail v pohode (dokonce jsem pouzival VPNku). Ted mam iPAQ 5550 a s tou jsem to jeste nezkousel.
    ... manualni zadani SSID jsem samozrejme zkousel. Obavam se, ze v Telepointu na Ceske, kde jsem byl vcera, to bude jeste v necem jinem ...

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Ja v tom KFC nezadaval vubec nic...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2003
    Příspěvků
    117

    Mně většinou WiFi u Telepointu (Uherské Hradiště) funguje. Používám ho snad od února a protože jsem tady nikdy neviděl nikoho jiného, tak mám snad celé pásmo pro sebe . Dokonce i prodavači byli zvědaví, jak to vlastně běhá, protože jim to nikdy nikdo neukázal. Formulář mně fungoval vždycky, s tím jsem problémy neměl. Jenom občas se z neznámých důvodů spojení nezdaří na první pokus. Zapnu WiFi, chytím signál, spustím Explorer. A ten někdy hlásí, že požadovaná stránka není k dispozici. Tak mu začnu poháhat. Vypnu WiFi, zapnu, jdu do status, v access pointech vyberu telecom, zkusím explorer. Když pořád nejde, vypnu WiFi, podívám se v connections, že "mám všechno v pořádku", tapnu OK, zapnu WiFi, acces point, Explorer, a ejhle, jsem na přihlašovací stránce, odtud už je to jenom chvilka. Akorát mezi každou obrazovkou pořád čekám a sleduju "přesýpací hodiny". Logika v tom žádná není, někdy udělám první to, jindy ono. Takže tak nějak (iPAQ H5450, PPC2002).
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Citace Původně odesláno od JiriE
    Mně většinou WiFi u Telepointu (Uherské Hradiště) funguje.
    ... jeste pred tremi lety bych rekl "Zdravim krajane" :-)

    Formulář mně fungoval vždycky, s tím jsem problémy neměl.
    ... to mne donedavna na Shellu taky, zvlastni ...

    Jenom občas se z neznámých důvodů spojení nezdaří na první pokus. Zapnu WiFi, chytím signál, spustím Explorer. A ten někdy hlásí, že požadovaná stránka není k dispozici. Tak mu začnu poháhat. Vypnu WiFi, zapnu, jdu do status, v access pointech vyberu telecom, zkusím explorer. Když pořád nejde, vypnu WiFi, podívám se v connections, že "mám všechno v pořádku", tapnu OK, zapnu WiFi, acces point, Explorer, a ejhle, jsem na přihlašovací stránce, odtud už je to jenom chvilka. Akorát mezi každou obrazovkou pořád čekám a sleduju "přesýpací hodiny". Logika v tom žádná není, někdy udělám první to, jindy ono.
    ... jeste, ze je to "jen" pilot; v komercnim provozu by nejspise podobne "magie" zpusobily "velkou oblibu" sluzby u uzivatelu ...

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Tak tohle pisu z KFC. Formular je skutecne plne funkcni, jupiiiii
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jul 2003
    Příspěvků
    17

    Já dnes zkoušel připojení v Praze - centrum Nový Smíchov - kavárna Nescafe - jak s PDA (5550) tak i s notebookem a chodilo mi to úplně perfektně. Taky mě velmi mile překvapila uvítací stránka (s loginem) optimalizovaná pro PDA. Kdyby to tak chodilo vždy a všude, tak by to bylo super Jen mě k tomu napadla jedna věc, za kterou ale nemůže Telecom - kavárna Nescafe v centru Nový Smíchov je hodně malička a když tam zajde na kafe s tím, že se připojím, tak asi předpokládám, že se chvíli zdržím. Nikdo mě nevyhazoval, ale pár návštěvníků se podivovalo jak jsem se tam roztahoval s notebookem - vzhledem k tomu že si neměli kam sednout to i celkem chápu :sarcastic: Je to myslím spíš na úvážení kde hotspoty zřizovat. Na druhou stranu je pilotní projekt Telecomu asi ten s největším počtem hotspotů.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2003
    Příspěvků
    151

    Citace Původně odesláno od Vojtěch Klimeš
    Já dnes zkoušel připojení v Praze - centrum Nový Smíchov - kavárna Nescafe - jak s PDA (5550) tak i s notebookem a chodilo mi to úplně perfektně. Taky mě velmi mile překvapila uvítací stránka (s loginem) optimalizovaná pro PDA. Kdyby to tak chodilo vždy a všude, tak by to bylo super Jen mě k tomu napadla jedna věc, za kterou ale nemůže Telecom - kavárna Nescafe v centru Nový Smíchov je hodně malička a když tam zajde na kafe s tím, že se připojím, tak asi předpokládám, že se chvíli zdržím. Nikdo mě nevyhazoval, ale pár návštěvníků se podivovalo jak jsem se tam roztahoval s notebookem - vzhledem k tomu že si neměli kam sednout to i celkem chápu :sarcastic: Je to myslím spíš na úvážení kde hotspoty zřizovat. Na druhou stranu je pilotní projekt Telecomu asi ten s největším počtem hotspotů.
    Ahoj,

    já na Smíchově vždy sedím někde na lavičce v okolí, signál je použitelný skoro až k eskalaátorům ;-)

    Zdenek
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2002
    Příspěvků
    401

    Dnes, vlastně včera jsem byl v KFC v Hypernově v Průhonicích. Prodavač mi řekl, že oni tam WiFi hotspot zřízený nemají. Nepřiměl jsem se k tomu, abych uvedenou informaci ověřoval za cenu konzumace přesmažených křidýlek vypatlaného plukovníka Sanderse, respektive jeho kuřat.
    P.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    7

    Dneska jsem poprve zkousel WIFInu v KFC ve Vodickove ulici. V programu WIFI FORUM me to naslo 5 AP. Vybral jsem TELECOM, dam connect. Zkusim explorer a nic. :?
    Tak jak to vlastne je ? V jednu chvili jsem se dostal na IDOS a pak me to zahlasilo, ze pres toto pripojeni nelze prohlizet danou stranku. Zkousel sem stranky ET a CT a NIC..

    Zadnej login, proste nic...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. HTC S 710 VOX - český návod
    Od medikmj v sekci Zbývající SMP
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 26-12-2007, 18:13
  2. Ilauncher česky?
    Od MaxT v sekci Aplikace v češtině
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 19-09-2006, 15:03
  3. MDA II a IR klávesnice česky
    Od hajekm v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 30-08-2006, 14:34
  4. Anglicko-český a německo-český obousměrný slovník
    Od daww v sekci Aplikace v češtině
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 20-01-2006, 02:07