Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Memory Error - nemohu ani hard-resetovat, pls help (Axim X5)

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2003
    Příspěvků
    5

    Ahoj, po tříletém bezproblémovém používání mého Axima X5 300 MHz včera přišel "černý den" - nereagoval na stylus, takže jsem ho soft-resetoval, ale bohužel již nenaběhl, pouze černá obrazovka --> další reset, naběhla klasická modrá obrazovka "dell", ale to bylo vše. Po několikerém zkoušení vypadla hláška "Memory Error - press (contacts) to fix this error and if the system doesnt boot press...to do hard reset" - bohužel, ani zmáčknutí kontaktů, ani hard reset nemají žádnou odezvu (hard reset vede pouze k stále stejnému výsledku).

    Zkusil jsem i reinstalovat rom z CF karty, to sice vypadalo velice nadějně, celý proces proběhl, ovšem až do hlášky "flash write incorrectly" --> "flash lock" a následné již dobře známé modré obrazovky. Samozřejmě jsem vše zkoušel opakovaně s různými verzemi ROM, ale se stále stejným výsledkem.

    Prosím proto kohokoli, kdo by měl nějaký nápad, ať mi dá vědět, už mě jenom napadá zkusit nainstalovat WM 2003 (měl jsem PocketPc 2002), bohužel nelze nikde legálně stáhnout, kdybyste někdo měl WM 2003 pro Dell Axim X5 Basic, dejte mi prosím taky vědět, už jsem v koncích, ale odmítám a nemohu pochopit, že by Axim zničehonic po třech letech najednou umřel bez možnosti resuscitace...dost ho potřebuju. Díky všem!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Hm, ja mam obavy, jestli to vase PDA nahodou nehodilo rucnik do ringu... ops: :? :sarcastic:
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Oct 2003
    Příspěvků
    5

    Citace Původně odesláno od beecher
    Hm, ja mam obavy, jestli to vase PDA nahodou nehodilo rucnik do ringu... ops: :? :sarcastic:
    hm, tak to máme stejné obavy, ale nechci to vzdávat bez boje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    1

    Zdravim,

    prave som sa zaregistroval na tomto diskusnom servri a neviem ci vas problem s X5 este mate. Ak ano skusali ste spustit "DIAGNOSTIC MODE" ?
    A mam asi aj flash na WM 2003 pre basic variant X5. (Ja mam 400 MHz verziu X5 a ten mi preflashovany originalnym DELL flashom bezi uz asi 2 mesiace uplne bez problemov).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Oct 2003
    Příspěvků
    5

    ano, problém přetrvává, pda je mrtvé :? k tomu upgradu na WM 2003 jsem se již také dostal, ale pda již vůbec nezapnu, nereaguje vůbec na nic. diagnostic mode jsem nezkoušel - o co jde? díky...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    79

    To skor vyzera na hardwerovy problem. Asi len servis. Popripade nechajte ho bez baterie nejaku chvilu a HR je potom stopercentny.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Oct 2003
    Příspěvků
    5

    jak by to asi vypadalo v tom servisu? přepokládám, že, je-li to opravitelné, by to bylo dost drahé
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    79

    Drahe dost urcite. najskor asi vymenia MB, moze to byt len nejaky spoj co casom povolil, Najskor sa spytajte ci by nebolo rozumnejsie kupit novy, ved mozu len pozriet co mu je, nemusia hned nieco menit za x-tisic, mozno je to len nejaka banalita.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Axim X50 checksum error
    Od flashmaster v sekci Dell
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 21-08-2008, 08:46
  2. Flash MDA II - model ID error (error 100)
    Od kopac v sekci Zbývající značky
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 09-08-2007, 12:13
  3. Wizard nejde zapnout ani resetovat
    Od xhladi07 v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 03-04-2007, 16:34
  4. Update ROMky MDA III - ERROR 120: COUNTRY ID ERROR
    Od janpupil v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 21-02-2006, 13:27
  5. MDA2 flash - Error 112: CE ROM UPDATE ERROR
    Od vape125 v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 26-12-2005, 14:01