Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Active sync a firewall

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    28

    Narazil jsem na problém - na PC mám Kerio Personal Firewall a jak jsem zjistil tak se poněkud nemá rád s Active sync. Na info, že mohou být problémy s AS verzus firewalem jsem narazil, ale co s tím tak na to jsem odpověď nenašel. Pokud běží firewall tak obvykle nedojde vůbec ke spojení mezi PC a PDA, nebo pokud ano, tak po strašně dlouhé době - ale to je tak cca 1 z 10 pokusů.

    Mám sice postup co s tím - zakázat síťovku, přes kterou je pevné spojení s netem (možná jsem paranoidní ale nechat na chvíli nezabezpečený stroj se mi nechce) a následně pak zakázat KPW. Pak to jede jak po másle. Ale to je trochu nepraktické. Nemá někdo nějaký tip co by se s tím dalo udělat, aby to fungovalo i za chodu KPW ????

    AS mám ve verzi 4.1
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Povolit v Keriu nove vznikle spojeni jako duveryhodne...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Jakou používáš verzi Active syncu. Mezi verzemi 3x a 4x je totální rozdíl v připojení k síti.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Karlici, vzdyt to tam pise, ze 4.1... :sarcastic:
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Jsem slepej Pokud se nemylim, tak v KPF se povoluji porty na sitove adaptery. ActiveSync 4.x vytvari novy sitovy adapter pro Activesync a ten bude zapotrebi ve firewallu povolit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    No, vzdyt pisu, ze staci nastavit to pripojeni v Keriu jako duveryhodne, pak na nem Kerio neblokuje zadnou komunikaci...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Sorry, ja jsem z tve rady pochopil, ze ma povolit komunikaci na stavajici sitove karte, jak tomu byvalo u AS 3x. Takze shrnuto - povolit komunikaci na nově vznikle sitove karte. Beecher je profik na PDA a napsal to spravne, ja jen zduraznuju tu druhou sitovku .
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    28

    No mám vážnou obavu, že problém musí být ještě někde - koukal jsem se jak to mám v Kerio nastaveno a mám pro tohle připojení nastaveno jako důvěryhodný....
    Co je zvláštní, že si Kerio přidalo toto 2x s různou IP - 169.254.0.0/255.255.0.0 a 169.254.2.0/255.255.255.0 - u obou mám důvěryhodné; oboje si nazvalo "Microsoft RNDIS virtual adapter miniport". Toho jsem si původně nevšimnul.

    Máte ještě někdo nějakou ideu co s tím ?? Stoprocentně to musí být někde v tom firewallu, protože když se vypne tak to maká.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    No, bud to odinstalovat AS a Kerio a nainstalovat je v poradi AS, vytvorit partnership (tim se zavede ten sitovy ovladac do Windows), nainstalovat Kerio v rezimu expert (nebo tak nejak) a pak pripojit PDA, kde pak se Kerio zepta, jestli je ta sit duveryhodna a nastavi vse dobre.
    Nebo povolit porty, ktere jsou uvedeny zde na dane sitovem spojeni.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    28

    Citace Původně odesláno od beecher
    nainstalovat Kerio v rezimu expert (nebo tak nejak) a pak pripojit PDA, kde pak se Kerio zepta, jestli je ta sit duveryhodna a nastavi vse dobre.
    No v tomhle "rozšířeným režimu" to kerio je - ostatně to se dá po instalaci i měnit zda chceš aby se na vše ptalo. Je zajímavý, že najde novou síťovku, já řeknu, že je důvěryhodná a nic ...

    Citace Původně odesláno od beecher
    Nebo povolit porty, ktere jsou uvedeny zde na dane sitovem spojeni.
    Tak jsem zkusil nastavit ty porty a bohužel stále stejné.

    Dělá to na mne dojem, jako by nějaký pravidlo v tom firewallu pohltilo něco důležité - jenže těch pravidel je tam docela dost a zatím jsem na nic nepřišel. Na druhou stranu je divné, že někdy se to spojí, což by, pokud by to nějaký pravidlo požíralo, nemělo být.
    Vidím to tak, že si ještě jednou uložím komplet cfg firewallu a začnu znova vyhazovat pravidla, zda se mi to podaří najít.Varianta reinstalace je to poslední do čeho se chci hrnout, i když ve Win občas nic jiného nezbývá.
    Je tu ještě jedna eventualita - nějaká nekompatibilita AS a KPF.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Nekompatibilita ne, to je spise akorat o nastaveni KPF.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    28

    Takže děkuji za rady - vyřešeno. V pravidlech byl v podstatě konflikt v definicích okolo DHCP a Services and Controller. Jelikož DHCP se v lokální síti nepoužívá, tak to nějak bylo už drahnou dobu "zamaskováno" a vyplavalo to na povrch až nyní. Teď to už všechno krásně jde jak má.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 26-08-2006, 08:39
  2. Jak na Active Sync 4.1
    Od billykid_ce4you v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 04-04-2006, 09:51
  3. Active Sync 2 MDA na 2 PC jak na to
    Od Kuk_ce4you v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 01-04-2006, 10:55
  4. Active Sync
    Od PiTRiS_ce4you v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 30-03-2006, 21:31
  5. MS Active sync 4.1
    Od Crusader_ce4you v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 12-10-2005, 10:13