Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 27

Téma: TomTom Navigator 5 a aktuální mapy + budoucnost TomTom pro PDA

  1. #1

    Kee Kee je offline
    Nováček
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    8

    Nemá někdo seriozní informaci o tom, zda již na našem trhu jsou, či v krátké době budou k dispozici nové mapové podklady v balíku s TomTom? AH Mobile nemá momentálně TomTom skladem, dle slov prodejce čekají novou dodávku a předpokládají že balík SW + mapa bude obsahovat mapy ve verzi 632. Nicméně byla to čistě spekulace. Na stejný dotaz v Patro.cz (mimochodem je zde TomTom levnější) prodejce nesměle prohlásil, že "samozřejmě" nové mapové podklady jsou součástí balíku. Po dotazu zda si tím je jistý pronesl, že to tak je pravděpodobně a že se zeptá kolegy a informaci mi předá. Zatím jsem informaci nedostal.

    Nicméně, tak nějak jsem si po zkušenostech myslím své o informacích padajících z "webových obchodníků" a tudíž zopakuji svou otázku - má někdo ověřenou informaci, či osobní zkušenost zda se již na našem trhu vyskytuje, či v krátké době bude vyskytovat krabice obsahující TomTom a mapy 632?

    Díky
    Robin

    EDIT by MODERATOR - nadpis

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    163

    Proc trvas na verzi 632 kdyz uz je k dispozici "PL-CZ-SK-HU-Map" v645?



  3. #3

    Kee Kee je offline
    Nováček
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    8

    Samozřejmě tím lépe. Jde mi principiálně o to, aby v tom nebyla zabalená mapa 571.

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    123

    Právě protože se tu množí stížnosti lidí na verze map u TT, tak pokud budeš něco kupovat, nech si od prodejce písemně potvrdit, jakou verzi TT a jaké verze map si kupuješ. Když se budou cukat, nekupoval bych. Obchodník je povinen ti před koupí sdělit vlastnosti výrobku, což si myslím, že u softu a dat zrovna verze produktů jsou - a to dost podstatné!

  5. #5

    Kee Kee je offline
    Nováček
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    8

    Spíš to udělám tak, že si to nechám poslat na dobírku, nainstaluju a pokud tam bude stará mapa tak jim to zas vrátim. Mám zkušenosti, že někteří prodejci zvlášť pokud nemaj provizi z prodeje, tak než aby měli problémy, nebo si přidělali práci se zjišťováním informací, tak rači řeknou něco ve stylu "nemáme, nemumíme." Takže pokud se nedopátrám informace zde na fóru, tak koupim a poreferuju.

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    824

    No ono u nakupu SW na eshopu je asi nekdy trochu problem s vracenim. Znamy si objednal Dynavix na svuj mobil (Symbian) vcetne GPS, to ze Dynavix nepodporuje Symbina zjistil az kdyz prisel ke mne abych mu to nainstaloval. No nakonec mu to vzali jenom diky tomu, ze to nebyl jenom SW ale i HW.
    Ale mozna ze se mylim

  7. #7
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jul 2003
    Příspěvků
    347

    Spíš to udělám tak, že si to nechám poslat na dobírku, nainstaluju a pokud tam bude stará mapa tak jim to zas vrátim. Mám zkušenosti, že někteří prodejci zvlášť pokud nemaj provizi z prodeje, tak než aby měli problémy, nebo si přidělali práci se zjišťováním informací, tak rači řeknou něco ve stylu "nemáme, nemumíme." Takže pokud se nedopátrám informace zde na fóru, tak koupim a poreferuju.
    To tě asi zklamu:

    Možnost vrácení zboží ze zásilkového obchodu (dle občanského zákoníku - zákon č. 367/2000 Sb) se nevzathuje na software

    Viz odstavec 7d
    http://www.mvcr.cz/sbirka/2000/sb099-00.pdf



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Cely problem s TomTomem je ten, ze prodejce proste nevi, co je v krabici za verzi. Aby se to dozvedel, musi krabici otevrit, vy jakozto kupujici ale budete trvat na neotevrene, zapecetene krabici, ze? Otevrenim krabice s pretrzenim prislusnych plomb/nalepek totiz prijimate licencni ujednani, ze kupujete soft takovy jaky jest a bla bla bla....A otevrit si ji tedy zakonite budete moci az...po zakoupeni.
    Nevim, jake matrice na lisovani CDcek vyrobce (TomTom) pouziva, pochybuji, ze by je aktualizoval 4x do roka. Nikde se ani k bezplatnym upgradum nezavazuje, bezna udrzba se pak tyka softwaru samotneho, tedy programu TomTom, nikoli mapovych podkladu, ktere sam kupuje ze treti strany....Proste nasekal varku krabicoveho softu na sklad a ten ted prodava/doprodava. Jedine zarucene reseni je....pockat na novou verzi TomToma.

  9. #9
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Tak jeste jednou pro nechapave!

    Na strankach www.tomtom.com je jasne specifikovano, jake pokryti map je dodavano v baliku (na CD) TomTom Navigator 5 Software & Maps of Western Europe. Pro ty, co chteji cisla, jsou to mapy 571.
    Tj. prodejce vi, ze prodava takoveto mapy. Treba na webu Sunnysoftu jsou tyto stavy pokryti uvedeny.

    Mapy s verzi c. 632 jsou prodavany samostatne v ramci sluzby TomTom Plus, tzn. nikdy nebudou na CD pri koupi vyse uvedeneho softwaru.

    Mapa verze 645 je urcena pouze pro zarizeni TomTom ONE, tzn. jeji uziti na PDA pomoci TomTom Navigatoru 5 je nelegalni.

    Jeste je stale na tom neco nejasneho? Doufam, ze ne. :sarcastic:

  10. #10

    Kee Kee je offline
    Nováček
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    8

    Je otázka, jestli na webu TomTom maj 100% aktualizovaný informace. Dle slov AH Mobile, sou aktuálně vyprodaný veškerý skladový zásoby v německu. Aniž bych věděl jak funguje jejich výroba, tak lze předpokládat, že pokud budou vyrábět nový balíky, tak existuje reálná šance, že se bude vyrábět s aktuálními verzemi ať už samotného SW, tak s mapami. Ale jak jsem uváděl výše, jedná se čistě o spekulaci.

    Ad možnost vrácení - nejsem si úplně jistej, jestli by to náhodou nešlo vrátit na základě informace, kterou má Patro na webu. Tam stojí toto: "Pokrytí Evropy: Benelux: 99%, FR: 99%, GB: 99%, DE: 99%, AT: 99%, CH: 99%, PL, CZ, IT, ES, AD, PT, DK: 99%, NO: 99%, SE: 99%, FI: 99%." Pokud je tato informace chybná, tak by mi dodali něco jinýho než jsem zaplatil. Nicméně asi je to otázka na právníka - dám vědět.

  11. #11
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Citace Původně odesláno od Kee
    ...lze předpokládat, že pokud budou vyrábět nový balíky, tak existuje reálná šance, že se bude vyrábět s aktuálními verzemi ať už samotného SW, tak s mapami.
    A pripravit se o zisky? To zadna firma neudela...
    Nesmime taky zapomenout, ze kazda 632 mapa je i s prujezdni mapou cele Evropy, coz je taky pekny balik dat a mit to u kazde mapy je trochu nepotrebne...

    Spise se ted doprodalo to, co nalisovali, a ceka se na TT 6...

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    163

    Citace Původně odesláno od beecher
    Mapa verze 645 je urcena pouze pro zarizeni TomTom ONE, tzn. jeji uziti na PDA pomoci TomTom Navigatoru 5 je nelegalni.
    Beechere, ty nelegále!!!!



  13. #13
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    A nemam snad pravdu? :? :sarcastic:

  14. #14
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    231

    Mas a naprostou.

    Jinak bych snad dodal, ze na strankach TT to maji aktualni s pokrytim, to u nas kuli prodeji trochu procenta upravuji. Setkal jsem napriklad ve FONSu ze kolegovi tvrdili ze zakladni mapa bez PLUS sady ma CZ 50% a ze si jiz nepotrebuje neco dokupovat.

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    25

    Citace Původně odesláno od beecher
    Tak jeste jednou pro nechapave!

    Na strankach www.tomtom.com je jasne specifikovano, jake pokryti map je dodavano v baliku (na CD) TomTom Navigator 5 Software & Maps of Western Europe. Pro ty, co chteji cisla, jsou to mapy 571.
    ...
    Mapy s verzi c. 632 jsou prodavany samostatne v ramci sluzby TomTom Plus, tzn. nikdy nebudou na CD pri koupi vyse uvedeneho softwaru.

    Mapa verze 645 je urcena pouze pro zarizeni TomTom ONE, tzn. jeji uziti na PDA pomoci TomTom Navigatoru 5 je nelegalni. :sarcastic:
    A právě proto je plusovými mapami v632 mnohonásobně napěchován web (Evropa poskládaná celkem ze 7mi map něco přez 2GB) - lidi nejen v ČR prostě došli k názoru, že když jim někdo zákeřně místo čerstvého zboží podstrčí prošlé, tak mají morální právo si pro to čerstvé šáhnout sami (a s nimi se celkem očekávaně svezou i ti, co nic nekoupili).
    Taktéž mapa v645 je pro PDA "veřejně" k dispozici a to dokonce v "odemčené" verzi, která pouhou svou přítomností na kartě odplokuje i všechny ostatní jinak zamčené mapy.

    Holt si výrobce musí vyžrat, co si pohrdáním zákazníky nadrobil.

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. HP 214 WM 6 + TomTom Navigator 5
    Od sulc v sekci TomTom
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 18-05-2008, 10:17
  2. TomTom 5.21 - aktuální mapy ??
    Od kadlik_ce4you v sekci TomTom
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 25-09-2007, 13:21
  3. TomTom Navigator 6 - mapy
    Od graver v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 01-07-2007, 17:24
  4. TomTom a hlidani aktualni rychlosti
    Od necry_ce4you v sekci TomTom
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 10-07-2006, 21:25
  5. Tomtom 5 navigator
    Od Vrzák Michal v sekci Yakumo
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 03-02-2006, 22:06