Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 7 z 9 PrvníPrvní ... 56789 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 91 až 105 z 134

Téma: N560 + WiFi - jak to rozhejbat

  1. #91
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Já se vracím ještě k tomu, že po připojení k WiFi (Router od Owislinku) po nějaké době spojení vytuhne a musím si pomoci módem letadlo. Po jeho vypnutí to zase chvíli jede. že by to dělal ten router ??
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #92
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Nektery ovislinky tohle delaj.. ale jen pokud mas spatny signal... Ale nejsem si jistej jestli to je presne tvuj problem
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #93
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    0

    Dobrý den,
    mám router WRT-312 který mi v rozsahu domu vysílá zabezpečený internet a nb se mi na to připojuje. Pokoušel jsem se připojit i s N 560 ale když zadávám používaný 64místný síť. klíč tak mi ho nastavení nepřijme a nezapamatuje si ho. Po HR nepoužívám E2C, jen původí Wi-Fi nastavení ve Windows. Zkoušel jsem Hitchhiker, tam byl ale konflikt a systém padal. Na nezabezpečenou eduroam-simple se mi N 560 spolehlivě připojuje s výpadky při delší nečinnosti. Může někdo prosím poradit jak můj 64místný klíč do základního nastavení zadat ?

    ---
    N560, SD Trancend 4 GB, TT6 stř. a záp. Evropa, Smart maps.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #94
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    0

    zkus pouzivat pouze klic1, nekde tady na foru psal zkusenost ze mu vzdy pouzije jen prave klic na 1. pozici. Ja s tim osobni zkusenost nemam ale doma se bez problemu pripojim.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #95
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    0

    @Snehulak
    Díky za odpověd´, ten 64místný klíč je vlastně složen ze 4x21místních klíců? Tedy zadám do klíče 1 těch prvních 21 symbolů ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #96
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    0

    Ne, on myslel aby jsi používal jen klíč 1 a neukládal volbu pro klíč 2 a dále, to jsou předvolby, když měníš na routeru klíče jednou za čas kvůli bezpečnosti.
    Když jsem já zkoušel rozchodit Looxe s 128bit WEP tak se mi taky nechtěl připojit, ale je to už déle a nějak jsem nepátral po tom co to způsobuje, přepl jsem si na WPA (WEP jsem měl původně kvůli notebooku, který WPA nepodporoval) a WiFi funguje jak má.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #97
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    0

    Router jsem si nenastavoval sám, to mi dělal zkušenější. Dal tam ten, jak už jsem řekl 64místný a jiný k dispozici nemám. Bude tedy ten klíč 1 těch prvních 21 (nebo kolik až do plného vyplnění kolonky) z toho 64místného ?
    Díky za odpověď Bobanovitz.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #98
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    0

    promin ja sem spatne cetl a opomel ze pouzivas 128bit, ja mam v praxi odkouseno ze se mi spoji s routerem na kterem mam nastaven 64bit WEP s 10-ti mistnym HEX klicem. Nevim jestli to chodi i s 128bitovou verzi to muzu zkusit tam se pak sklada klic budto z 13znaku nebo z 26 hexa cisel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #99
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    0

    ty potrebujes vedet zdali na routeru mas nastaveno:

    delka klice: 64bit/128bit
    format klice: ASCII/HEX

    a to v pripade 64bit: 5znaku/10cislic priklad: heslo/16a3fe6c1d
    128bit: 13znaku/26cislic

    popripade jeste ktery klic je nastaven jako vychozi tj. 1 az 4

    snad ti to pomuze

    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #100
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    0

    Když máš klíč tak ho nemůžeš zadávat jen část, musíš celý. Na routeru jsou obvykle třeba čtyři, ale jen jeden je vždy aktuální a podle toho který to je se nastaví číslo té předvolby.
    Pokud bude router šifrovat klíčem číslo dva tak nastavíš na klientském zařízení klíč číslo 2, to je celé, nejde o žádné rozdělování toho čísla (klíče).
    Pokud ti to někdo nastavil, tak ti taky musí říct, na jaké předvolbě je klíč aktivní. Pokud je tam jen na předvolbě 1 tak by v tom něměl být problém, ale jak říkám, mě se taky nepřipojil a všechno jsem měl nastavené 100% dobře.
    Už jsem tu několikrát psal, že LOOX je nějak moc vybíravý co se routerů týká a ne vždy všechno chodí jak má.

    Pokud to nerozchodíš a nemůžeš použít WPA-TSK třeba kvůli ntbk tak nepoužívej šifrování žádné, skryj SSID, nastav filtrování MAC adres a vypni DHCP server a přiděl IP ručně a budeš zabezpečený stejně jako s WEP, protože ten co ti dokáže obejít to co jsem ted popsal ti WEP rozluští za pár minut.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #101
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    0

    Zadával tam 64bitový: 98 fe a2 ......a.t.d. Celkový počet symbolů (čísel a písmen) dohromady 64. Který klíč z toho je výchozí taky nevím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #102
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    0

    Celkový počet čísel i písmen je 64?
    Jak už psal Sněhulák přede mnou:

    WEP 64 bit: Hex 10 znaků, ASCII 5 znaků
    WEP 128 bit: Hex 26 znaků, ASCII 13 znaků

    64místné číslo je pitomost, to fungovat nemůže.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #103
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    0

    @Bobanovitcz
    Díky za obsáhlé vysvětlení, do nastavení routeru bych nerad zasahoval aby mi spojení s ntbk nekleklo. Pokusím se o ostatní alternativy na PDA jak jsi je popsal, pro laika v tomto oboru je toho dost....)).
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #104
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    0

    Ty alternativy se ale týkají nastavení routeru, myslím, že bát se toho nemusíš, není to zas tak složité, stačí neco vyguglit na netu, pro začátek si přečti třeba toto.

    Aspoň se něco naučíš...to se vždycky hodí
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #105
    Nováček
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    16

    ja bych potreboval s wifi taky pomoct. K routru se mi N560tka pripoji, stahuje pocasi a tak. Ale kdyz pustim internet explorer, tak se stranky nacitaj silene pomalu a vetsinou se ani nenactou... nevim kde mam chybu...
    jinak router mam nastavenej ze prideluje ip pres dhcp server, a sit mam pres wep klic 128bit ASCI

    ale jak rikam do site se pripojim, ip mu router priradi, pocasi se aktualizuje.. ale zaboha nemuzu rochodit web
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 7 z 9 PrvníPrvní ... 56789 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. N560 a WiFi
    Od Martin Pospíšil v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 26-03-2008, 13:28
  2. n560 + WiFi + VŠE = 0
    Od Miksebik_ce4you v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 46
    Poslední příspěvek: 15-10-2007, 20:21
  3. N560 - kombinace WiFi BT a GPS
    Od kardinal.richelieu v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 28-08-2006, 12:58
  4. N560 (c550) - WIFI
    Od Drolan_ce4you v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 02-05-2006, 23:22