Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 5 z 9 PrvníPrvní ... 34567 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 61 až 75 z 134

Téma: N560 + WiFi - jak to rozhejbat

  1. #61
    Nováček
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    45

    Ako to dopadlo s wi-fi u mňa:
    V mojom predošlom príspevku som uviedol, že keď som pri slabej baterke pripojil Looxa na el.sieť, objavila s karta "wireless" v sieťových kartách - bola to asi zhoda okolností - neviem potvrdiť, že je to riešenie, skôr nie. Ale ako sa u nás hovorí: "topiaci sa aj aj slamky chytá".

    Vývojár E2C v FSC mi najprv doporučil nainštalovať aktualizáciu E2C z ich stránky. Urobil som, nepomohlo. Ale možno niekomu pomôže - posielam v prílohe. Skúšal som okrem toho všetko možné, posledné čo som urobil je, že som vymazal predvolené profily a ostal tam len default-profil a odvtedy to funguje. Možno to zafunguje aj iným, takže popíšem, čo mám nastavené. Upozorňujem, že sa pripájam len na volne dostupné wi-fi siete v okolí pozície, kde sa práve nachádzam. Spojiť s domácou sieťou, resp. inými zabezpečenými sieťami som sa nepokúšal.
    V spustenom E2C v SysTray vľavo dole idem do Nabídka/Nastavení připojení. V karte Obecné mám Název připojení: Default-Profil, Ověřování: Otevřený, Šifrování: Žádné, zakliknuté je Všechny SSID. V karte VPN: ---, v karte TCP/IP: Používat adr.IP přidel.serverem, zakliknuté Povolit APIPA adresy. V karte Servery: Používat adr.IP přidel.serverem. V karte Prox server: nemám zakliknuté Táto síť se připojuje k Internetu. Konfiguračný súbor sa u mňa volá "WLAN_Default_Profil_.e2c"
    Keď mi to nešlo ani po inštalácii update E2C, vývojár mi poslal CAB (posielam v prílohe) s nasledovnými inštrukciami:
    - nainštalujte CAB
    - vykonajte soft-reset
    - WLAN-client (karta wireless) by sa mal následne zobraziť
    Ak toto nepomôže, postupujte ďale nasledovne:
    - na obrazovke ToDay zapnite v SystemTray manuálne WLAN (wi-fi)
    - čakať cca 10 sekúnd
    - na obrazovke ToDay vypnite v SystemTray manuálne WLAN
    - teraz by mala byť karta wireless už vidieť

    Ale ešte predtým, ako som s poslaným CABom niečo začal robiť, s nainštalovaným updateom, po zapojení do el.siete a po odstránení ostatných profilov, začal E2C fungovať a aj karta wireless sa zobrazila a odvtedy to fičí úplne bez problémov, dokážem sa napojiť na wi-fi siete, spustiť Internet Explorer, spojenie je stabilné, rýchlosť v porovnaní s pripojením cez GPRS mobilom je úžasná (isteže). Nepýtajte sa ma, ako sa stalo, že to zrazu ide a predtým nie, som len užívateľ, Beecher by možno o tom niečo vedel povedať.

    A teraz riešim ďalší problém: chcem vytočiť tel.číslo kontaktu v Pocket Informante a prostredníctvom BT cez spárovanú Nokia 6230 uskutočniť hovor. Beecher hovorí, že to nejde, lebo na to treba Widcomm BT Stack (C550 má Microsoft), ale v FS-supporte hovoria, že sa to dá. Ide to niekomu na C550 alebo N560?
    čaf
    Ludo
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #62
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3

    Ahoj mám prosbu mám PDA Fujitsu-Siemens PocetPC LOOX N 560. Je v něm nainstalován software FSC Connect, který je však nutné registrovat. Při pokusu registrace mi to napíše "Vaše Soft-ID je: 312A-0415-0306-1915 a "Předejte tento kód vašemu poskytovateli programu pro získání licence." což nevím kdo je. Nevíte někdo jak na to díky.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #63
    Nováček
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    11

    Program je v PDA funguje pouze po urcitou dobu (ted nevim jestli 15 nebo 30 dni). Pote ho je potreba zakoupit na http://www.pocketloox-choice.com bud za prasule, nebo za body, ktere jsi pravdepodobne mel v baleni s PDA. (program stoji tusim 2 body a s N560 jich je "dodavano" 5). NEdavno jsem si ho take takto kupoval.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #64
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    78

    add nyvltt.
    Nemůžeš prosím Tě popsat jaks to tam ,-ten koupený E2C nainstaloval?
    Jestli by to bylo možné krok za krokem, dík.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #65
    Nováček
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    11

    nejdriv ten soft koupis na www.pocketloox-choice.com, potom v menu na tech strankach vybrat volbu MY DOWNLOADS, stahnes pod odkazem Download reg. file soubor 13835.e2$ (to cislo treba bude jiny, nevim) a ten soubor zkopirujes do slozky windows v PDA. Soft neni potreba instalovat znovu, staci jen prodlouzit licenci timto souborem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #66
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3

    Díky za odpověď.. ještě mám jeden problém. Chtěl bych se zeptat mám Fujitsu Siemens LOOX N 560 paměťovou kartu 2GB SD od Kingstonu.Při synchronizac z PDA pamětii je všecko OK, ale když chci překopírovat něco z karty přes průzkumníka do počítače tak všecko probíhá jak má ale soubory v počítači nejsou tak nevím kde je chyba. Nemáte někdo nějaký nápad? Obráceně z PC do PDAčka to jde bez problémů. Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #67
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    78

    Dík za odpověď,měl bych to tam mít,tak uvidím.
    ve složke windows ten soubor vidím,takže se to snad konečně podařilo.Ještě jednou dík.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #68
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    0

    a nepouzivate na vyhledavani fifi jine programy nez je e2c?ja ho sice mam take zaregistrovany ale moc sem mu na chut stejne neprisel
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #69
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    13

    Ja to mam s e2c takto:
    Pri prvnim susteni e2c dam connect a necham si vyheldat dostupne site. pripojim se na nejakou volne dostupnou sit. E2c sice napise ze je pripojenej ale nic nejde otevrit. V tom pripade kliknu na ikonu pripojeni (krizek se sipkama vedle hlasitosti na hornim panelu) a dam "Vypnout rezim v letadle" tim se automaticky vypne e2c. Pri dalsim zapnuti e2c dam to same a tento rezim v letadle zapnu. Ted uz presne nevim ten postup, zrovna mi to funguje abych to popsal. ale Vim ze to vzdycky rozbeham prez tenhle rezim, ze ho nejdriv vypnu a pak zase zapnu a jede mi to.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #70
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,185

    Nasel jiz nekdo moznost jak vratit zpet zalozku konfigurovat bezdratove site?Mam zde PDA a zalozka tam chybi - diskuzi jsem precet celou a nic nepomohlo.Hrknout se mi to nechce.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #71
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Zkus to prepnout do Flight modu, jak jsem tady daval k dobru, a pak zapnout WiFi...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #72
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,185

    Vzdyt pisi ze jsem procetl celou diskuzi a vse jiz vyzkousel - vse co je zde napsano , nejde to.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #73
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,185

    Tak jsem na to snad prisel - overte sami ti kdo mate problem se zalozkou bezdratove site.
    Provedte spojeni pres E2C v momente kdyz vam najde sit prejdete na today start nastavení připojení upřesnit vybrat site - upravit a podrzet taptatko na E2C a dat odstranit - pak by to melo byt v poradku ja se tim morim jiz druhy den
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #74
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    10

    Zdravím vás pánové, já jsem problém vyřešil tím, že jsem začal ukončovat běžící program E2C (FSC CONNECT) ne křížkem vpravo nahoře, ale z nabídky dole vlevo Nabídka>Ukončit program. Tím se celý program ukončí a neobsazuje připojení přes wifi. Doporučuji zkusit. Když to nepůjde hned, tak maximálně provést soft reset. Mě to takhle funguje. Když to někomu bude také fungovat, dejte sem vědět.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #75
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    5

    vsechny zde tapajici zdravim a potvrzuji, nightmare znamy pod zkratkou E2C ma reseni (to musel byt ale opravdu velice neprejici sw vyvojar, kdyz ho oproti vsem dosud zverejnenym zkusenostem s nim takto nazval, misto easy to connect by se spis hodilo established to collide ( ). Prochazel jsem oficialni stranky i zahranicni diskuze, ve finale jsem ale po nekolika bezesnych nocich dosel k vysedku prave na zaklade informaci na foru ce4you, takze timto dekuji zrizovateli za jejich udrzovani :yes: Od meho FSC jsem ocekaval 3 druhy spojeni na net - via GPRS T-Mobilu, v byte pres wi-fi spot meho providera s pevnou adresou a prilezitostne free wi-fi pripojeni (existuje nejaky prehled?). GPRS mam nastaveno v E2C presne dle operatora a chodi v E2C bez problemu i pri stridani s wi-fi, ktere popisu podrobneji. V nastaveni v zalozce pripojeni -> pripojeni jsem se snazil odstranit nastaveni E2C tak, jak bylo ve foru doporucovano a ponechat pouze ISP a Moje sit v praci, ale vzdy po pouziti E2C se toto nastavi zpet, nicmene nema vliv na pripojeni a je mozno toto ignorovat. Z oficialnich stranek FSC podpory jsem stahnul a nainstaloval jak upgrade E2C 3.03 1131 tak i CAB file. Nemohu potvrdit, ze by mely, nebo naopak byly bez efektu, dle zduvodneni k verzi 3.03 ale maji resit zde diskutovany problem s E2C. Samy o sobe ale spojeni rozhodne nedokazou zajistit, v pripade wi-fi je nutne vzdy E2C deaktivovat ukoncenim vlevo dole, alespon vsak jiz pote nekoliduje s nastavenim wi-fi karty v WM5. http://support.fujitsu-siemens.com/download/ShowDescription.asp?SoftwareGUID=8B0AE4E8-E88A-4664-ACE3-3B79222EDA2C&ClassID=9AE39D36-A74B-40EE-A475-ED1199B39652 http://support.fujitsu-siemens.com/download/ShowDescription.asp?SoftwareGUID=C3B48173-F651-40AA-AB9F-2C23654684B2&ClassID=9AE39D36-A74B-40EE-A475-ED1199B39652 Pro pripojeni k wi-fi meho providera s pevnou adresou tedy pouzivam nastaveni adres atd. primo v WM5, tedy v nastaveni v zalozce pripojeni -> Sitove karty -> Sitove adaptery. Zde jiz - zrejme diky vyse uvedene instalaci - nedochazi ke ztratam zalozky Bezdratove site. V zalozce Sitove adaptery je tedy nutne nastavit potrebne adresy atp. poskytnute wi-fi providerem. Samotne pripojeni se realizuje tak, ze se pouze aktivuje ikona wi-fi v liste systray (tak se to snad nazyva ) vpravo dole v prvnim okne, kterym vas vase pda vita. Po chvili se objevi v horni liste ikona uskutecneneho spojeni, pokud je ostatni nastaveni ok. Dale je pak jiz mozno bez problemu surfovat na netu atd., problemy s ignorovanim wi-fi a oteviranim nastaveni na vytacene spojeni jiz nejsou. Muj pripad jsou tedy konkretni IP adresy, nevim vsak, jak se to bude chovat v pripade overovanych a sifrovanych siti, zrejme vsak system bude tuto situaci resit doplnujici nabidkou a volbou. V pripade, ze aktivujete wi-fi spojeni pres E2C, vysledkem je vyse zminene ignorovani wi-fi a otevirani nastaveni na vytacene spojeni. Toto nelze obejit ani doporucovanym prepinanim rezimu V letadle u ikony spojeni, ucinne je pouze jednoduche ukonceni E2C. Pro pripad, ze se potrebujete pripojit k verejnemu free hot spotu, postaci v nastaveni v zalozce pripojeni -> Sitove karty -> Sitove adaptery prepnout nastaveni LOOX WLAN Wireless Adapter z konkretnich IP adres na adresu pridelovanou serverem a opet staci jen aktivovat ikonu wi-fi pro uskutecneni spojeni, v pripade vice moznosti vam system nabidne volbu. Nastaveni meho wi-fi pripojeni, tedy veskere adresy atp., mam rovnez i v E2C. V pripade, ze uskutecnim spojeni s dynamicky pridelovanymi adresami a tedy po vymazu jejich konkretnich hodnot, opetovne nastaveni meho trvaleho wi-fi pripojeni lze provest spustenim wi-fi pripojeni pres E2C - vysledkem je jejich opetovne doplneni programem E2C do nastaveni v zalozce pripojeni -> Sitove karty -> Sitove adaptery. Spojeni vsak pobezi az po ukonceni E2C a aktivaci pres wi-fi systray ikonu undefined
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 5 z 9 PrvníPrvní ... 34567 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. N560 a WiFi
    Od Martin Pospíšil v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 26-03-2008, 13:28
  2. n560 + WiFi + VŠE = 0
    Od Miksebik_ce4you v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 46
    Poslední příspěvek: 15-10-2007, 20:21
  3. N560 - kombinace WiFi BT a GPS
    Od kardinal.richelieu v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 28-08-2006, 12:58
  4. N560 (c550) - WIFI
    Od Drolan_ce4you v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 02-05-2006, 23:22