Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 33

Téma: Adresy v TomTom 5.21

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    98

    Při zadávání např. města z klávesnice se zobrazuje seznam měst. Bohužel není abecedně řazen a např. při pokusu zadat Hanušovice se vypisují i města jako Nussdorf, apod. Jde nějak nastavit, aby se adresy zobrazovaly normálně?
    Jiný problém v bodech zájmu, když si usmyslím,že chci navigovat např. z Prahy na benzínku v Brně, tak mám smůlu, anžto Tom zobrazí jen pumpy v nejbližším okolí. :O

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    709

    Při zadávání názvů měst - ale i ulic- je funkce "fultextového vyhledávání" velice užitečná. Pokud musíš hledat Avehue W. Churchila tak v tomovi bude jako na just zaněšená jako Winston Churchil Avenue. Proto pokud mi ten název hned nevyplave zadám Churchil a potom vybírám mezi všemi názvy ulic, které to obsahují.
    Stejné je to i u měst - rozhodně ale Hanušovice ti vylezou hned po zadání "Hanuso"...


    Hledání bodů zájmu (navigování na ně) se filtruje podle momentálního bodu kde je umístěn kurzor (ten modrý bod). To je taky dobře. Pokud chceš navigovat na Shellku v Brně tak si umísti při prohlížení mapy kurzor nekam k Brnu a přes "najít blízký bod zájmu" si najdeš tu pravou pumpu. Přeci bys nechtěl aby ti tom 2 minuty načítat 6800 benzínek z celé evropy?...



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    98

    Díky za objasnění, ale přece jen - při zadání Hanusovice se zobrazí:
    Honezovice
    Hanusek (Tworóg)
    Hanuszov
    Hanzlov ...

    Podobně se nezobrazí např Bílovec.
    Když zkusím vyhledat město Frýdek Místek, v seznamu jej sice nenajdu, ale zato je tam třeba Mstišov (Dubí). Ať se na mně nikdo nezlobí, ale tohle nemá s fulltextem opravdu nic společného.
    Když umístím ukazatel do středu Ostravy a klepnu na BZ - Čerpací stanice, zobrazí mně opět jen ty pražské.
    Musí mít Tom připojenou GPS, aby našel ve svém vlastním adresáři bod zájmu?

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    98

    Zpět - u blízkých bodů zájmu jsem přehlédl menu Blízký bod, teď už je to jasné, tak sorry. ops:
    Ale ten seznam míst mně nejde z hlavy.
    Není přece možné, aby Tom neznal Havířov. Při vypsání Havířov mně jako první město nabídne Havírnu v Pasekách nad Jizerou (což je osada o 10 chalupách ztracená v lese)! A Havířov v seznamu vůbec není. (

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    709

    Tomtom nevi co ty zrovna chces na displeji videt... Navic HavirNa je abecedne driv nez HavirOv který tam samozrejme taky je...


    Tady uz neni co resit tak se mej.

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Ale je, tady nekdo ma v TT totiz pekne starou mapu, ze Homere? Ty jeste behas na 571, ne?
    S novymi Map Plus 632 nebo 645 neni v tomto zadny problem...

    V 571 je Morava v podstate od Vyskova nahoru spatne, takze se nediv, ze ti to nenajde Havirov, Hanusovice apod. Karvina tam taky neni...

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    709

    no to snad ne? Me nenapadlo... On ma old mapu :-)))))



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    98

    No, dost dobrý, máte pánové pravdu, a dosti mně to se*e, neboť Toma jsem koupil ve poslední verzi před nějakým měsícem, takže by tam 632 už mohla být. Moje blbost, že jsem si toho důkladněji nepovšiml.
    Kouká z toho dojemný hovor se Sunnysoftem hned v pondělí.:

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Obavam, se, ze budes mit dost smulu...Upgrade zdarma neni...

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    No, nemluve o tom, ze problem dodanych map se tady jiz probiral a od CeBITu se rika, nekupovat TT, prijde TT6, ktera snad bude lepsi...

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    98

    Jo, jo, to je o tom, jak chudák do ještě větší nouze přišel, protože si ten vůl kupoval licenční soft a najmě pak u Sunnysoftu. (BTW- před výhodnými balíčky co nejdůrazněji varuji!!):!:
    Než bych se temi hochy soudil kvůli klamavé reklamě, zvolil jsem raději BigTorrent, liceční soft pěkně cracknul, natáhl aktuální mapy a mám pokoj. A Suňáci jsou o mé čtyři litry bohatší.
    Ta Surgicalova poznámka byla opravdu k věci - za upgrade mapy pro střední Evropu chtějí 60€ - podotýkám, že pro bratry Slováky je na prd, neboť pokryto je pouze několik větších měst. K navigaci na slovenských silnicích pak GPS nikdo nepotřebuje, tam stačí mapa a oči.

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    102

    Může mi prosím někdo zde vysvětlit, jaký je rozdíl u map mezi mapu plus a mapu základní ? Co se týče funkčnosti a podrobností ? Díky



  13. #13
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    824

    Mapa normalni je jenom mapa prislusne oblasti (treba iberia ...), kdezto mapa plus je mapa prislusne oblasti a zaroven prujezdni mapa (tusim dalni a silnice Ia II.tridy) zbytku evropy

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    102

    Díky za rychlou odpověď, teprve se s tím učím,ale zatím bomba. Jen nevím, kde se dá zjistit verze mé mapy, už mi to všechno do PDA na prodejně nahráli a teď nevím, kde se na to v programu podívat

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    102

    BTW, kam se mají nahrát soubory z POI ? Do souboru používané mapy ?

    Díky

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Zmena MAC adresy na ETENu
    Od Zbyna_ce4you v sekci Zbývající zařízení E-TEN
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 08-02-2008, 06:16
  2. Změna mac adresy
    Od Phetronius_ce4you v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 31-01-2008, 20:24
  3. Igo 2006+ a adresy z adresáře
    Od Zdeno_ce4you v sekci iGO
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 25-01-2008, 13:38
  4. Zjištění MAC adresy
    Od paveluh_ce4you v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 30-08-2006, 18:19