Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 33

Téma: Adresy v TomTom 5.21

  1. #16
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Jj *.ov2 a volitelne stejnojmeny soubor *.bmp (s ikonkou) se nahraje do adresare aktualni mapy.

  2. #17
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    824

    VERZE mapy : ve slozce mapy je soubor "nazev mapy".pna, ten se otevre treba v poznamkovem bloku na PC a na tretim radku je verze mapy. Primo v TT pak Zmenit predvolby a na 4.strance je zobrazit verzi
    POI : samozrejme nahrat na PDA do slozky s mapou



  3. #18
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Citace Původně odesláno od Homer261
    Jo, jo, to je o tom, jak chudák do ještě větší nouze přišel, protože si ten vůl kupoval licenční soft a najmě pak u Sunnysoftu. (BTW- před výhodnými balíčky co nejdůrazněji varuji!!):!:
    Než bych se temi hochy soudil kvůli klamavé reklamě...
    Homere, jak jsem jiz psal, to, co je na CD originalu TomTom, se uz tady resilo x-krat. Nemuze za to Sunnysoft, nemuze za to distributor TomToma, ale vlastni firma TomTom. Software, ktery si clovek kupuje se nazyva TomTom Navigator 5 - Software & Maps of Western Europe (viz zde), ktery ma pokryti map zpecifikovano zde, tzn. koupil sis to, co je specifikovano vyrobcem.
    Tak pozor na rychle soudy.

  4. #19
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    98

    No, já se nehádám, je to pravda, ale přece jen: Ani u TomToma ani u prodejce se nedozvím verzi mapy. Kdyby byla uvedena v popisu zboží, bylo by všechno jednodušší, ale na druhé straně asi by si to moc lidí nekoupilo.
    I kdybych pátral u TomToma po nové mapě (jako že jsem pátral) stejně se nedozvím verzi a mohu se po zaplacení 60€ dočkat toho, že budu opět mít nepoužitelný soft. Což nepovažuji za solidní podporu zákazníka. Kdyby prodávali boty bez podrážek, tak jim to každý hodí na hlavu. Bohužel licenční smlouvy a autorské právo takovéto jednání dovolují.
    Těžko říci, zda je to úmysl firmy TomTom beo pouhá neschopnost.
    V každém případě od těchto věcí se zcela zřetelně odvíjí pirátství - zákazníkovi prostě nakonec nezbyde nic jiného, než buď místo licenčního softu stáhnout cracknutý (pokud je dostatečně prozíravý) nebo licenční soft cracknout.

  5. #20
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Verzi se sice nedozvite, ale u kazde mapy se na strankach TT dozvite stupen pokryti daneho statu. Nerku-li, ze ty na CD dodane mapy jsou "Map" a ty z PLUS services jsou "Map Plus"...
    Tj. vse je v poradku, je to pouze vase chyba, ze jste se neinformoval. Bohuzel.

  6. #21
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    98

    Přesouváme se na poněkud jinou rovinu.
    1. Podle platných zákonů je povinností prodejce informovat nezkresleně a úplně o vlastnostech a způsobu použití prodávaného zboží.
    2. Prodejce nemůže očekávat, že se kupující bude informovat na vlastnosti zboží kdesi jinde mimo něj, např. u výrobce zboži, protože ze zákona je za prodávané zboží odpovědný výhradně prodejce a nikdo jiný.
    3. Už vůbec nemůže prodejce požadovat, aby se kupující informoval na cizojazyčném serveru nebo z cizojazyčného tištěného materiálu či jiného zdroje.
    4. Dostatečným důvodem reklamace je již sama skutečnost, že prodejce prodává zboží bez českého návodu, což je jednoznačně protizákonné.

    Nakonec to tak špatně nedopadlo. Sice jsem zacvaknul to, co jsem nemusel, ale na druhé straně mám dobrý pocit z legálního vlastnictví map západní Evropy. Kdybych se chtěl se Suňákama soudit, asi bych to nakonec vyhrál, tipuji to tak na 70:30, ale v podstatě k tomu nemám důvod.

    Pokud by se však chtěl někdo pouze pomstít, pak stačí na výše uvedené skutečnosti poukázat a poslat na ně ČOI. Proti jejich nálezu není prakticky odvolání a je známo, že si na nešťastných prodejcích rádi smlsnou kvůli mnohem banálnějším nedostatkům. Skončilo by to pokutou v řádu desetitisíců.
    Pro ostatní snad poučení, že je na místě:
    1. trvat na úplném vysvětlení vlastností produktu,
    2. při první nesrovnalosti okamžitě reklamovat,
    3. bezpodmínečně trvat na dodání české dokumentace. Nepřítomnost české dokumentace je důvodem k odstoupení od kupní smlouvy.

    Interní reklamační řád prodejce nemá na účinnost Obchodního a občanského zákoníku žádný vliv. Jedná se právě pouze o vnitřní předpis prodejce, který se zákazníka nijak netýká.

  7. #22
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    S tim ceskym manualem je to mozne, ale Sunnysoft ma na webu u TT5 presne to, co je na strankach tomtom.com:

    Pokryté území: Benelux : 99%, FR: 99%, GB: 99%, DE: 99%, AT: 99%, CH: 99%, PL: 18%, CZ: 36% IT: 97%, ES: 86%, AD: 99%, PT: 43% DK: 99%, NO: 99%, SE: 99%, FI: 99%



  8. #23
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    98

    Popis produktu je zde.
    O pokrytí zde není ani slovo.
    Zmíněný popis je uveden přímo u produktu TomTom, což je však jiné zboží.
    Je mně opravdu líto, ale zákon se vztahuje na každou položku zboží. Pokud tedy někdo prodává kombinaci několika produktů jako produkt jediný, jedná se ve smyslu obchodního zákoníku o samostatný druh. Na něj se pak vztahují všechny dříve zmíněné povinnosti.

    No nic, nechme už Sunnysoft být. Snad si ostatní dají pozor.
    Akorát mně vrtá hlavou ta obchodní politika TomToma - oni skutečně dohánějí potenciální kupce svého vlastního zboží k tomu, aby za ně neplatili a raději je kradli. Co jim sakra brání dodávat aktualizované mapy, popř. uvolnit časově omezený upgrade zdarma nebo za symbolický bakšiš?
    Podobně idiotsky se před lety choval Garmin, až jej nakonec nezájem uživatelů obrácený ke cracknutým verzím donutil snížit ceny na přijatelnou úroveň.

  9. #24
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Homere, nemas pravdu. Balik TomTom5 Europe s jinou verzi map nez 571 neni k mani ani u TomToma, neni tedy ani u Sunnysoftu ani u AH Mobile atd. Update programu na aktualni verzi 5.21 je zdarma ke stazeni na strankach vyrobce. Zduraznuji PROGRAMU, ne mapovych podkladu. Mapa DE_AT_CH_PL_CZ_Plus ve verzi 632 je k mani jako samostatny update, ovsem za cenu 60€. Nejaktualnejsi pro nase zemepisne sirky PL-CZ-SK-HU-Mapa ve verzi 645 se prodava na SD karte (neni Plus tudiz neobsahuje prujezdni mapu Evropy) a je primarne urcena pro TomTom Go....Takova jest situace na trhu s TomTomem....

  10. #25
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    98

    No právě! O tom je řeč.
    Moje otázka zní takto: kdo si koupí software když ví, že s ním kupuje zastaralé datové vstupy které nepoužije a místo nich bude muset koupit nové? Jestliže TomTom stojí 4818 a mapa pro omezenou část Evropy dalších skoro 3569 Kč tak je rozhodnutí celkem jasné. Takový člověk si nekoupí asi nic.

  11. #26
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    81

    Citace Původně odesláno od Homer261
    Jiný problém v bodech zájmu, když si usmyslím,že chci navigovat např. z Prahy na benzínku v Brně, tak mám smůlu, anžto Tom zobrazí jen pumpy v nejbližším okolí. :O
    K tomuto bych jen doplnil, ze v menu je nabidka: Navigovat na->preskocit na druhou stranu menu a tam je BZ v jinem meste->pak uz dle libosti.

  12. #27
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    102

    Dobry vecer,

    mam jeste par dotazu :

    1) vim,ze se tu resil ten problem s ukazovanim nadrazich ve verzi 645,mne to dela taky. Dela mi to kdykoliv jedu okolo metra. Je to věc, ktera se vyresila ci nikoliv ?
    2)BZ-super věc hlavne ohledne benzinek,jen...jak se mam nechat navigovat k benzince,ktera nelezi uplne na trase a pritom si nesmazat puvodni trasu? Coz se da rict i jinak,jak zmenit trasu pridanim objektu během navigovani a nesmazat puvodni ?
    3) lze si trasu bez signalu pripravit a nejak ulozit ?

    Diky
    Ales



  13. #28
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    81

    2) v nabidce najit alternativu je nabidka cestovat pres.
    3) Druha strana menu, pokrocile planovani. Tam si najdes trasu a pri spusteni GPS by to melo navigovat. (i po uzavreni a znova spusteni Tomtoma)

  14. #29
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    ad 3) Pokrocile planovani

  15. #30
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    102

    Diky za rychlou opdoved a posledni dotaz. Kdyz pocita TT nejrychlejsi trasu, jake rychlosti pocita na dalnici a silnicich I a II tridy ?

    Ales

Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Zmena MAC adresy na ETENu
    Od Zbyna_ce4you v sekci Zbývající zařízení E-TEN
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 08-02-2008, 07:16
  2. Změna mac adresy
    Od Phetronius_ce4you v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 31-01-2008, 21:24
  3. Igo 2006+ a adresy z adresáře
    Od Zdeno_ce4you v sekci iGO
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 25-01-2008, 14:38
  4. Zjištění MAC adresy
    Od paveluh_ce4you v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 30-08-2006, 19:19