Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: TomTom a VGA rozlišení = velké zklamání

  1. #1
    carcharias_ce4you
    Guest

    Zdravím , chci se zeptat, nedávno jsem si koupil Acer n311 a ten má již VGA display. Chtěl jsem ho používat ve většině případu s TomTom navigaci ale jaké bylo moje velké zklamání když jsem to všechno zprovoznil a viděl na vlastní oči.

    Animace, plynulost či prolínání (fps) při spuštěné 3D mapy je na tomto zařízení úplně strašná. Viděl jsem TomToma u kámoše na symbianu a tam to bylo velmi, velmi plynule hlavně asi k vůli tomu že ten telefon má menší rozlišení.

    Když se zkušebně otočím na cestě o 180 stupňů, je to na tom VGA displeji zobrazeno max. 3-mi snímnky. Jsem z toho velmi zklamán, protože předpokládám že kdybych měl nějaké PDA s QVGA rozlišením, TomTom by jel plynule.

    To ani nemluvím o tom že bych si měl otočit displej a zobrazení na šířku..... to je úplná hrůza...

    Je možné nějak vnutit Tomovi aby si myslel že jede na QVGA displeji ? Něco podobného když na LCD nastavím jiné než nativní rozlišení, obraz je takový neostrý ale přesto přes celou obrazovku ??

    Máte někdo nějaké zkušenosti nebo radu ?

    Dík
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SMob
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    400

    A nemas nahodou zapnute vsechny body zajmu? Ty to vyrazne zpomaluji. Provozuji TTN5 na VGA zcela bez problemu. Ale na jinem stroji...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    0

    Přidám svůj poznatek - jaký mapový podklad používáte? Až do změny jsem netušil jsem, že to může mít případnou souvislost, ale po přechodu z DE_AT_CH_PL_CZ_Plus-Map v632 na PL-CZ-SK-HU-Map v645 jsem zaznamenal (sice na QVGA) výrazné zvýšení fps (s v632 velmi trhané a 2-3fps, nyní je zobrazování zcela plynulé)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Zdravim,
    pouzivam TT na WM2003se a nepozoruji rozdil mezi QVGA a VGA rezimem (prepinam pomoci SE_VGA). A ani nevidim zadny rozdil v zobrazeni... Tak nevim, jestli TT se vubec prepina (zkousel jsem ToolsTools pro QVGA a to se mi zobrazi pri VGA ve zmensene podobe, tak predpokladam, ze se prepina)...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Ale TomTom standartně v zatáčkách seká!! To co píšeš, 3 snímky během zatáčky. Vždyť plynule zatáčku, otočku o 180, nebo malý kruháče nemá plynule nikdo! Něco jiného je cesta s průběžným ohybem, a něco jiného ostrá zatáčka. Mě se kolikrát stane, že jedu pryč z křižovatky na které jsem odbočil, a šipka ještě chvíly stojí na křižovatce! Jsou to ale opravdu drobné nedostatky v porovnání s užitečností toho programu. Adam
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    carcharias_ce4you
    Guest

    Zkus se podívat jak běhá TomTom na telefonu Nokia 6681 , tam to je fakt nádherně plynulé. Při otáčení o 180 st. je to prostě plynule bez trhání. Další kámoš na QTek 9000 (nebo tak nějak) to má taky o mnoho plynulejší (QVGA)než ten Acer s VGA.

    Jo mapu mám samozdřejmě tu 645 PL_CZ_SK_HU

    Nicméně jsem teda vypnul zobrazení všech BZ a je to lepší ale pořád to není ono.

    Asi mi nezbyde nic jiného než se s tím smířit.

    Dík za podněty
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SMob
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    400

    A co treba GPS a prenos dat z ni do PDA? Zkousel jsi to se stejnou GPS? Muzes pouzivat nejakou, ktera dodava data pomalu (opozdene) a pak se to muze trhat.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    74

    Ja bych problem nehledal v TomTomovi , ale spis v tom Aceru. Jestli si dobre pamatuji, tak v recenzi tady na ce4you byl mizerny vykon grafiky u n31x zminovan.
    Osobne mam zkusenost TomTomem na Loox410 a Loox720 a popisovane "trhani" nepozoruji ani na jednom zarizeni.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    466

    Rovnez nezaznamenavam zadne trhave vykreslovani na mem hx4700. Ze vsech navigaci, ktere na hx provozuji (Garmin Que, Dynavix, BeOnRoad) je plynulost u TT nejlepsi, totez plati i pro rychlost vypoctu trasy a pro prepocitani trasy pri sjeti z puvodni.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    1,031

    Myslím, že carcharias myslel pomalost překreslování displeje. Obrazovka např. v menu se překresluje zprava doleva. Je pravda, že pokud mám TT v landscape módu, tak je to výrazně pomalejší nežli v portrait módu už jen proto, že překreslení má "kratší cestu"
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. utopeny diamond - uz mam novy - zklamani
    Od mr_m_ce4you v sekci Touch Diamond
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 30-01-2009, 20:58
  2. iGO absolutni zklamani z navigace.
    Od generator_ce4you v sekci iGO
    Reakcí: 45
    Poslední příspěvek: 03-08-2007, 19:06
  3. Velké zklamání - prakticky nepoužitelné
    Od Vikosound v sekci SmartMaps (Navigator)
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 14-02-2006, 22:11
  4. hx4700, zklamani, rozcarovani..
    Od Milouss v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 47
    Poslední příspěvek: 26-10-2005, 17:46