Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Kalibrace ortofomapy z mapy.cz

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4

    Dobrý den, jak prosím zkalibruji výřez ortofomapy z http://www.mapy.cz ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    68

    Stejne jako každou jinou mapu, viz diskuze zde nebo na www.oziexplorer.com
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    to je panecku odpoved!
    zkusim ti poradit..
    vpravo mas ikonku GPS - na tu tukni abys pak videl koordinaty, ktery preneses do mapy v oziexploreru. zkus bejt co nejpresnejsi
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4

    Díky, spíšel jsem myslel, jaký mám zvolit "Map datum", "Map projection" a případně co vyplnit v "Mag Var"?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    tak to priste nejak lip specifikuj ;-)
    s tim ti ale ja asi moc neporadim ;-( ja kdyz to zkousel podle infomapy, tak jsem si vyriznul kus oblasti okolo domova a zkousel, co bude sedet, az jsem to nakonec trefil a podle toho by slo pak kalibrovat dal. nicmene mapy.cz pisou rovnou vsechno ve stupnich a minutach, tak by v tom nemel bejt podle me zadnej problem (stejne jako ta infomapa)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4

    OK

    Tak mi prosím někdo poraďte, jestli to mám dělat v S42 nebo WGS 84 (příp. v něčem jiném a co jiného kde ještě před samotnou kalibrací nastavit ... PROSÍÍÍM
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    16

    Ta kalibrace map nebo ortofotomap z www.mapy.cz je hrozně jednoduchá. Nejdřív si stáhneš mapu do PC a otevřeš ji v kalibraci OZiExp. Potom se přepneš zpět do www.mapy.cz a najdeš si nějaké výrazné místo. Zapneš měření GPS které je zde ve WGS-84 a klikneš na to zajímavé místo. Zkopíruješ souřadnice a přeneseš je do kalibrace Oziho na to samé místo. Před tím nastavíš map datum na WGS-84 a map projection na Latitude/Longitude. Pak vemeš další kalibrační bod a postupuješ stejně. Těch bodů stačí 4-5. Je to fakt jednoduchý.
    Glück auf!
    Aladar
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4

    Díky moc, jdu to hned vyzkoušet!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Kalibrace mapy Kréty v proj Lambert
    Od bod.h33 v sekci OziExplorerCE
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 19-09-2007, 21:23
  2. Ozi exp Kalibrace mapy KČT 40
    Od sarance v sekci OziExplorerCE
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 30-08-2007, 08:44
  3. Kalibrace mapy - Brno a okolí
    Od brona_ce4you v sekci OziExplorerCE
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 23-04-2007, 13:37
  4. Kalibrace mapy pro Oziho
    Od brona_ce4you v sekci OziExplorerCE
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 30-11-2006, 08:19