Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 22 z 22

Téma: TomTom + Qtek 9000 - problem s opozdenim

  1. #16
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    123

    Takže předpokládám, že máš ověřené, že se ti data refrešují každou sekundu a že to tak opravdu je.

    A teď k té navigaci - TT je dost žrout paměti a pokud máš volno míň jak 30MB v paměti programů, začne se TT rapidně zpomalovat a "trhat". To samé dělá pokud máš zobrazeno moc bodů zájmu (BZ - POI). Takže zkontroluj, kolik máš před spuštěním TT volné "ramky" a kolik máš zapnutých BZ. Kdyžtak zkus uvolnit paměť a vypnout BZ... a vyzkoušet chování TT.

    Další možností je, že máš u GPS nastaven pomalý BaudRate přes Comm port v NMEA. Nevím, kolik ti zvládá Qtec, ale na BT-338 jde nastavit rychlost Comm portu v NMEA klidně až na 38400 a pokud to zvládá přijímat zařízení přes modrý zub (u mě iPAQ ano), neměl by být problém s pomalým přísunem dat do TT.

    Nevím, odkud jsi, ale kdyby ti to pořád nechodilo, klidně se někde můžem zkusit sejít, půjčím ti mou GPS na vyzkoušení... otestujem co se dá.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Nováček
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    45

    jj, refresh po sekunde opravdu overeny mam, body zajmu mam zaple vsecky a min jak 30 mega pameti....tohle zkusim poupravovat a pak dam vedet...baudrate mam nastaveny 38400 a to jestli to Qtek zvlada nevim ops: ale asi ano. takze opet zkusim a napisu, zatim diky (jinak su z jizni mor. - blízko Brna)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    378

    vario zatím nemám, ale má zkušenost je taková, že Tomtoma zpomalujou zapnuté body zájmu, zkus je vypnout a měl bys registrovat změnu, běží to krásně plynule. Jak jich zapnu víc, tak se to i na mém ipaq 4150 trhá...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    123

    gummi: Podle toho, cos zatím popsal to vypadá, že bude problém spíš v tom, že ti TT "nestíhá". Zkus vypnout BZ úplně a vyzkoušetjak se to bude chovat.

    Mě běží TT na iPaq-u s 75MB volné paměti na programy, z BZ mám zapnuté akorát mobilní a stacionární radary, benzínky Shell a OMV, KFC a McDonalds a pak už jen venkovní parkoviště a někdy si připojím i bankomaty. Nic víc a je to naprosto plynulé...

    Jinak, jsem teď v Praze, takže to asi hned tak nevyzkoušíme...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Nováček
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    45

    Tak sem vypnul body zajmu, a je pravda ze je to lepsi,,,dnes si ale pujcim TomTom ONE a zkusim to porovnat....uz to jelo plynuleji ale presto to do nekterejch zatacek doskakovalo ops: , tak zatim
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Nováček
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    45

    Takze: Nastavil sem tedy GPSku na odesilani dat po 1 sekunde, vypl nektere body zajmu a dnes sem se jel projet s Qtekem + TomTom a TomTom Onem a vysledek...naprosto stejen chovani....cesta se prepocitavala stejne, mapa se natacela stejne a v nekterych zatackach to dopocitavalo stejne..takze vse funguje jak ma. Diky vsem za rady hlave diky to Scatman.:
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    123

    Pokud bys ale chtěl vyzkoušet i jinou GPS a budeš někde poblíž, není to problém. Stačí jen dát vědět... :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení



Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12

Podobná témata

  1. Qtek 9000 a baterie nabijeni problem
    Od Cordell v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 21-10-2007, 10:10
  2. Problém pri flashovani Qtek 9000
    Od Ati_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 14-06-2007, 07:19
  3. Problem se storage card - QTEK 9000 s WM6
    Od sim_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 12-06-2007, 21:54
  4. Problém se synchronizací QTEK 9000 x PC
    Od Jiří Leszczynski v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 18-11-2006, 22:40