Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 22

Téma: TomTom + Qtek 9000 - problem s opozdenim

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    45

    Zdravim,
    dnes sem nainstaloval tomtoma verze 5.210 (pl-cz-sk-hu) na Qtek 9000 + Navilock bt 338 a mam jeden problem, zda se mi s porovnani s Tomtomem One ze je to opozdene, to znamena ze kdyz prijizdim ke krizovatce tak na displeji jsem jeste pred ni ale ve skutecnosti uz ji projizdim nebo jsem za ni, ale pak to najednou skoci dal a tak to dela porad...nevite nekdo co stim?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    123

    A zkusil jsi GPS přepnout na posílání informací o poloze každou sekundu? Mrkni sem , třeba ti to pomůže jako mě...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    45

    Diky za radu, tak sem to zmenil a zitra to vyzkousim cestou do prace,jestli to bude sviznejsi, nebo ne, v navodu to bylo popsano sloziteji, tak uvidim ....zira napisu jak se povedlo
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Zdravím, taky mi v TT zobrazoval opožděně, nainstaloval jsem Sirftech, nastavil GSA, GSB na 1 s, baud. rych. 9600, ale OUHA! Zadám příkaz "SET" (nastavit), dám "OK", ale když zkusím vzápětí vlézt znovu do "schwitch to nmea protocol", zobrazuje to zase GSA,GSV - 5 s. Jsem dost zmatenej co tim myslel Scatman, když napsal "Na konci je potřeba před ukončením prográmku vrátit GPS ze Sirf do NMEA módu!!!" Vždyť ty hodnoty nastavuješ samotnou volbou "přepnout do NMEA módu"! Nakonec mi připadá, že se tím programem nedá nic nastavit, protože když dám jakoukoli volbu "set", zahuhlá něco jako jestli to s tou baudovou rychlostí myslim vážně, a když dám "yes", stejně se nic nezmění!! Díky za rady, Adam
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    123

    xmarek2: Předpokládám, že máš poslední verzi SirfTech. Osvědčený postup změny libovolného parametru:
    - připojit GPS přes BT k zařízení
    - spustit SirfTech
    - volba v dolní části Comm, vybrat port a rychlost, Open a u položky Protocol se objeví název komunikačního protokolu, za normálních okolností NMEA, pak OK
    - nyní se na hlavní stránce zobrazují informace NMEA
    - volba dole NMEA, tady by se měly měnit časy u jednotlivých Messages podle nastavených hodnot (1-5s), vybrat Baudrate a klik na Switch to SiRF
    - a teď je to nejdůležitější!!! Pokud se stále natahuje a mění čas příjmu u Message, není přepnuto do Sirf a tedy znova kliknout na Switch to SiRF, čas by se měl zastavit, pak OK a na hlavní stránce jsou hodnoty Sirf protokolu
    - pak už si v Sirf záložce změnit vše co potřebuješ
    - v Switch to NMEA jsou automaticky vyplňované default hodnoty Update Rate (GSA, GSV na 5s) pro NMEA protokol, takže změnit na 1s, nastavit BaudRate a klik na SET a ještě jednou klik na SET (dohromady tedy 2x SET!!!). Teprve teď dát OK a na hlavní stránce by se měly opět natahovat hodnoty NMEA (odlišné od Sirf), jinak nedošlo k přepnutí do NMEA!
    -jestli je přepnuto na 1s interval stačí pouze ověřit kliknutím dole na MNEA a tady už by se měly všechny časy přepisovat po 1 s
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Poslyšte tklivý příběh o tom, jak mi odešlo GPS. Vše jsem udělal přesně podle tvého návodu Scatmane abych zjistil, že mé GPS posílá GSV,GSA po 1 sekundě standartně, nicméně v nabídce Sirftech mi to defaultně ukazovalo těch 5 sekund. Nastavil jsem je tedy na 1 sekundu, spustil TT... a nic. Bez signálu, bez GPS, nic.. Nepomohlo vůbec nic, snížení Baudové rychlosti, šťourání ve všech možných položkách: nic! Čili clean reset, znovu instalace TT, který naběhl bez problémů, jenže... Sledoval jsem, jak nabíhají modré ukazatele sedmi chycených satelitů, přepl jsem se na mapu, kde jsem se dověděl, že jsem o dobrých 150 metrů JINDE!! Pak už jsem jen s hrůzou v očích sledoval, kterak se modrá šipka vydala na svou pouť někam za snem a za duhou rychlostí 19 km/h, zatímco já jsem smutně stál u okna s vystrčeným PDA. Nevíte někdo co se stalo? Vždyť jsem v SirfTech nastavoval jen a pouze GSA GSV! (pravda, pohrál jsem si i s Baudy, ty jsem ale vrátil zpět) POMOC!! Adam
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Tak jsem se s ním byl projet, a je to zoufalost!! Při plynulé jízdě se zdá být vše v pořádku, jakmile zastaví, šipka začna poskakovat, a posadí se třeba na ulici o 200 metrů jinde. V zatáčkách je to neuvěřitelná bída, šipka se zasekne přesně před zatáčkou, a ať jedu rovně, nebo zatočím (při naplánované trase - kde mám zatočit) až po drahné chvíly skočí na pozici. To ale na plynulou jízdu bez zatáčení TT nepotřebuji! Že já vůl zkoušel ten Sirftech!! Rada pro všechny: pokud vám to jakž takž šlape, nezkoušejte nic "vylepšovat". Už jsem 3 krát po HR. Nevím, jestli to mám jít reklamovat. Adam

    EDIT: Takže jsem psal na reklamační oddělení, že se jedná o závadu, na kterou výrobce neupozornil, což by mohlo být důvodem k reklamaci. (jakmile přístroj pracuje v jiném, než SIRF modu, data v něm zůstanou načtená, a už s jiným nekomunikuje- nepomáhá ani soft ani hard reset) UVIDÍME, CO ODPOVÍ
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    123

    xmarek2:
    Je mi líto, že ti GPS takhle "zlobí", ale je to nějaké divné.

    Mě dokáže iPaq komunikovat s BT-338 naprosto v pohodě přes modrej zub rychlostí 38400 jak v NMEA, tak v Sirf módu. Zkoušel jsem baudrate posunout i dolu, šlape to i na 1200. Netvrdím - při prvních pokusech se SirfTech mi jednou zůstala GPS v Sirf módu a já si myslel, že je v NMEA. Druhý den jsem čuměl jak vrána, že TT nic neukazuje. Ale stačilo pustit modrej zub, připojit si GPS, pustit SirfTech a otevřít Comm a rázem bylo jasno - zobrazen protokol SIRF! Pak už stačilo jen přepnout do NMEA a vše bylo zase jako dřív.

    Dokonce jsem zkoušel i různě roz*rdávat nastavení Sirf, což se samozřejmě povedlo a protože GPS nic nepřijímala... pak už mi zbylo jen vyvolat Factory Reset ze Sirf módu, nechat GPS asi 3 minuty hledat fix a teprve po fixu byly pak všechny hodnoty v GPS jako po zakoupení a vše fungovalo jako předtím, GPS naběhla v NMEA, včetně těch 5s u GSA a GSV, vypnuté statické navigace a nastavené pomalejší rychlosti baudrate comm portu...

    Fakt nechápu, proč se s tím všichni tak trápí. Primárně je potřeba mít GPS připojenou k PDA přes modrý zub. Komunikace se naváže vždy, ať už data chodí v Sift a nebo NMEA protokolu! To se dá snadno ověřit třeba přes GPS Info, ten dokáže přijímat oba protokoly. A i když je nastaven baudrate u comm portu na víc, a v aplikaci se vybere míň, data i tak chodí...

    V SirfTech je přece krásně vidět, kdy je GPS v NMEA módu a kdy v SiRF. Pro každý protokol je přece refrešovaná obrazovka s pozicí, satelity a těmi dalšími informacemi jiná!!! Kdykoli se na to dá během nastavování podívat kliknutím na OK nahoře vpravo - zavřu si tím jen aktuálně otevřenou nastavovací obrazovku...

    Takže, než půjdeš reklamovat, zkus provést následující:
    - Factory Reset ze Sirf módu
    - a pokud se tam nedostaneš, tak na 10 minut vyndej z GPS baterii, pak jí opětovně zapni, nehýbej s ní a počkej klidně i několik minut na FIX
    Tím by měla být opět ve funkčních výchozích nastaveních...

    PS.: Už jsem tady upozorňoval, když nějaké hodnotě v Sirf protokolu nerozumím, tak do ní nedělám a nehýbu s ní a radši si nastuduju, co ta hodnota vlastně ovlivňuje. Já si také ze začátku hrál v SirfTech jen s přepnutím mezi módem a tlačítkem GET, tlačitko SET a všechny hodnoty byly pro mě svaté...
    To že je pro přepnutí módů potřeba 2x kliknout na SET jsem objevil tím, že mi zůstala GPS v Sirf módu... a následovalo opocené čelo a Factry reset :-)))
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    123

    xmarek2: Jé, koukám, že máš Asuse rovnou s GPS...

    Ale i tak by ti to mělo komunikovat přes nějaký Comm port (asi Com5?) a pak musí SirfTech při nastavení Comm s Comm5 a výběru baudrate 1200 až 9600 najít komunikační protokol (buď Sirf a nebo NMEA). HR na to vůbec nemusí mít vliv...

    A nebo napiš víc o tom, do čeho všeho ses vlastně v nastavení GPS vrtal...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4,002

    Jen drobnost k te kombinaci Qtek 9000 + Tom Tom + GPS. Tuto kombinaci provozuji bez jakychkoliv sebemensich komplikaci. Zadne opozdovani ci neco podobneho jsem nikdy nezaznamenal. GPS jsem pouzival Nemerix Adapt, i-tec 308 a ted obcas i i-tec 339. S Nemerixem jsem mel velke problemy vzdy s prvnim parovanim, ovsem pak jiz vse fungovalo bezchybne. A s 339 to beha naprosto dokonale.. :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    45

    Ahoj,
    tak sem to podle toho navodu zmenil na 1 sekundu ale kdyz sem se tam znovu podival tak tam bylo zase 5 sekund! to je divne,nevite cim to je?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    123

    To je v pořádku, Switch to NMEA VŽDYCKY nabídne vždy defaultní hodnoty RefreshRate NMEA Messeges.

    To že ti refreš chodí po sekundě poznáš třeba v TomTom-ovi při náhledu na satelity - ty modré proužky signálu satelitů se ti musí měnit po 1s...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Tak SUPER!!! Už to funguje jak má, jen ty Factory settings se obnovily až po 6 hodinách!! Skutečně se data ze sirf modu nějak zapsala do GPS, a způsobovala nefunkčnost NMEA modu. Neodstranila se ani po HR. Teď je vše v pohodě. Díky Adam
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    123

    Tak to je fajn :yes:

    Koukal jsem do popisu SirfTech-u a neměl by s tou A636 mít žádný problém...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    45

    AHOJ,
    no tak sem to nastavil na sekundu a uz nekolikrat ale porad je to stejne ne -li horsi, do zatacek sipka prejede a kdyz neprejede tak nedojede a posleze tam az preskoci! je to des bes, uz nevim co mam delat....help!
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Qtek 9000 a baterie nabijeni problem
    Od Cordell v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 21-10-2007, 10:10
  2. Problém pri flashovani Qtek 9000
    Od Ati_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 14-06-2007, 07:19
  3. Problem se storage card - QTEK 9000 s WM6
    Od sim_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 12-06-2007, 21:54
  4. Problém se synchronizací QTEK 9000 x PC
    Od Jiří Leszczynski v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 18-11-2006, 22:40