Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 25

Téma: GPS Garmin eTrex Legend

  1. #1
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    384

    Může mi prosím někdo znalý říct, jestli je tato postarší GPS k něčemu? Nemám s GPS zkušenosti a tuto chci vyzkoušet na kolo, a připadně pak se posunout dál ke GPS+pda. Můžu ji mít za 2000,- Je to za tu cenu dobrá koupě?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    GPSka bez BT? Jak bys to pak chtel k PDA pripojit? Ma to aspon v sobe mapy Cech?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    384

    BT to nemá. Je to samostatný přístroj. Mapu ČR má. Můžu to mít za ty dva tisíce což není moc, proto to chci vyzkoušet, a až pak případně přejít ke kombinaci GPS+pda+mapa, která je několikanásobně dražší.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    116

    Jestli nevíš, k čemu ti gpska bude, tak ti nemůžu radit. Ale Legend za 2000,- je velmi slušná cena. A jestli ji chceš na kolo, tak upgradem na pda+BTgps se moc neposuneš (déšť. otřesy, prach). Každopádně, máš-li zbytečné 2000,-, moc bych neváhal.
    Legend - 8MB vnitřní paměť (nerozšiřitelná), mapa ČR má cca 30-50MB, takže ji tam celou nedostaneš. Leda by byl Legend z Mountfield akce, kde už je celá mapa ČR předinstalovaná a ořezaná tak (chybí vrstevnice, nějaké málo významné cestičky a je zde menší databáze bodů zájmu), aby se do paměti přístroje vešla celá.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    5

    Souhlas, jestli nemáš problém s 2000 Kč a dostaneš k tomu mapu, tak na vyzkoušení a obzvlášť na kolo to bude dobrý. Narozdíl od PDA to něco vydrží, což se na kole může hodit :-) Navíc míň žere baterky, jede i na tužkáče a dá se komplet ovládat jednou rukou (na kole bych to ale nezkoušel :-)) Na druhou stranu ale to neni nejnovější a stačí hustej les, skály a je po signálu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    384

    Díky za postřehy, gépéesku asi pořídím. Uvědomil jsem si, že jinde než na kole ji ani nevyužiju, takže pokud budu spokojen, bude zřejmě konečná. Jo, a bude mít cosi dočinění s akcí Mountfieldu )
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    7

    ja si chcu tedka koupit kolo kde GPS dostanu zdarma.. když je tam mapa osekaná,, je možnost tam nahrát jen nějakou část a kompletní?? třeba kdybych jel do Londýn tak londýn?

    ale jak tu psaly jestli budu v husčím lese a nebudu mít signáll.. tak tomu moc nevěřím.. a stejně, kdebych v čr našel hustej les když to pořát kací

    takže byla by možnist na oc si upravit mapu a nahrat do GPS?

    ja jen když to davaj zdarma ke kolu at to neni nějakej schit.. diky
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    325

    je to SCHIT (co je to za slovo??) ,ale na kolo ti staci..myslim,ze jinou mapu tam nenahrajes..mapu cr (orezanou) to vevnitr (neorezana se tam nevejde ma to par MB pameti vevnitr) .. asi to delal garmin primo pro mountfield ..samo o sobe je to shit gps..ale za 4500 s kolem a JEN na kolo se to asi da..
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    7

    ale dostanu tam jinou mapu nebo ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    1,254

    Schit bude asi německy shit . Mapu tam dohraješ, protože se nenahrává celá republika najednou, ale jenom oblast. Tady probíraji bikeři podrobnosti...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    325

    a ze by kolega z daewoofora )) zdraviiim...

    jinak citace z fora:
    Kolega to odněkud dotáhl (teda aspoň si myslím, že je to ono, vypadá to tak), tak jsme to chvíli zkoumali, než jsme naznali, že to není moc k užitku. Malej displej s ne moc dobrým rozlišením. Když jedeš, tak na tom toho moc neuvidíš. Hrozně pomali se ta GPS synchronizuje a má docela mizernej příjem (aspoň ve srovnání s GPS, co jsme používali doposud). Ale jako hračka je to docela dost dobrý
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    5

    Jestli do té verze od Mountfielda dostanes jinou mapu nevim, do normalni jo, ale kazdopadne ji budes muset nejdriv mit. A vzhledem k tomu, ze je to vlastni (?) format Garminu, tak ke kolu za 4k by te topograficka mapa CR vysla draz nez cely kolo... Co v tom bude nahrany z Mountfieldu nevim.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    325

    orezena mapa cr..dobra tak na kolo
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    ...a zabloudit...

    Radeji priplatit 900 Kc (nebo kolik to je) na tu Nokiackou LD-W3 (nebo jak se to jmenuje) a je myslim po starostech...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    1,254

    Citace Původně odesláno od gnaggus
    Jestli do té verze od Mountfielda dostanes jinou mapu nevim, do normalni jo, ale kazdopadne ji budes muset nejdriv mit. A vzhledem k tomu, ze je to vlastni (?) format Garminu, tak ke kolu za 4k by te topograficka mapa CR vysla draz nez cely kolo... Co v tom bude nahrany z Mountfieldu nevim.
    Mno, kdyby člověk nebyl línej podívat se na ten odkaz na bike fóru, tak by tohle netvrdil, že ? K tomu kolu prý si člověk ještě MUSÍ koupit od Mountfieldu TOPO turistickou mapu ČR za 1.490,- Kč (normální cena je 3.900,-).
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Acer n30 a eTrex Legend C
    Od freeman_ce4you v sekci Acer
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 20-12-2005, 14:23
  2. Jak propojit ASUS A620 s GPS eTrex Legend?
    Od jirne v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 24-08-2005, 19:33
  3. Propojeni hp ipaq 4150 a gps garmin etrex legend
    Od Twinsen v sekci Příslušenství pro navigaci
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 31-05-2005, 21:19
  4. Help: need kejbl pro Garmin eTrex GPS
    Od plachow_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 14-06-2004, 10:28