Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: Navigon 5 a Windows Mobile 5

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    17

    Zdravim vsechny. Jsem spokojnym uzivatelem navigonu ve verzi pet. Pred par dny jsem si poridil nove PDA a sice Axim x51v a tesil se na Windows Mobile 5. Bohuzel nadseni opadlo pote co jsem zkusil rozchodit Navigona pod timto systemem. Vse se tvari naprosto v poradku az do chvile nez se chci nechat zacit navigovat, at totiz vyberu jakykoliv cil vzdy mi navigon ukaze vzdalenost k cily par stovek metru a spusti nesmyslnou navigaci ktera hlasi ze budu za chvilku v cily. Kdyz zkusim simulaci tak mi v planovani udela rovnou spojnici mezi obema body (uplne ignoruje silnice) a navigace pak probiha stejne jako pred tim. Zkousel jsem nekolikrat na cisto preinstalovat a pouzivat jak verzi 5.1 (ktera je jeste v cestine) a i verzi 5.2 ktera ma udajne podle popisu jet na Windows Mobile 5. Nicmene vysledek je stale stejny, uz jsem opravdu zoufaly a nerad bych presel na TomToma ktery pod WM5 jede bez problemu (ale jinak se mi neliby)). Nema nekdo podobne skusenosti? Jakoukoliv radu, ktera by mi pomohla velmi uvitam.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Měl jsem od kamaráda pučený "Navigon", a jsem upřímě zděšen!! Jak to může někdo vychvalovat? Šipka přískokem vpřed, složitě šroubované menu, mapové podklady úplně na ho... !! Třikrát zásek - restart!! Zlatý TomTom! Jezdíme podle něj k zásahům (Hasiči Praha), a ani jednou kiks, orientační čísla do puntíku přesně. S Navigonem bychom se daleko nedostali, to bych se divil jak divizna - spolehat se na něj! Navigon má ČR zpracovanou tak na 20 procent! (Argentinská: jediné č. orientační "2" !!!)Adam
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    17

    S tim co pisete se rozhodne ztotoznit nemohu. Samozrejme mapove podklady CR jsou oproti TomTomu nekde jinde. Na druhou stranu TomTom v mnoha mistech ignoruje viceurovnove krizovatky a neni uplne presny pri odbocovani, to se mi s Navigonem nikdy nestalo. Na zapade napr. v Nemecku nema navigon chybicku a hlavne podporuje TMC coz je parada. Co se tyce trhani pri navigaci, tak u me na dvou zarizenich se neprojevilo a posuv byl naprosto plynuli (kdyz jsem to ukazoval kolegovi, ktery jezdi podle Dynavixe tak docela zavidel. Menu je vec nazoru me se napriklad liby daleko vice nez u TomTomu, ktery vypada jak nakresleny od petileteho ditete (ale jak rikam je to vec nazoru). Restart se mi za celou dobu pouzivani stal jen parkrat a to diky ne zcela odladene CF- GPS, se soucasnou BT-339 ani jednou!
    Problemy o kterych pisete bych tedy videl spise v zarizeni (samozrejme krome map. podkladu ), ty jsou v CR mizerne).
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    488

    Dovolím si říci že propracovanější navigační program v ČR nenajdete.Nebavím se o mapovém podkladu.A přesně,Navigon není o ČR ale o západní Evropě!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    47

    No, hlavni problem Navigonu je, ze je zoufale pomaly (ne navigace, ta vicemene stiha (i kdyz po vyjezdu z tunelu nekdy prepocita cestu pozde a clovek nestihne odbocit)), ale to GUI. Hruza a utrpeni.
    Jasne, funkcne je asi nejlepsi, ale zabiji to ta pomalost. Tesim se na verzi 6, snad uz se germani naucili programovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    488

    A co máš za cihličku? Já měl původně Asus 730,no a teď mám HP 4700.Oboje běhalo a běhá v pohodě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    47

    Mam taky cihlicku 4700 ;-)
    Zkousel jsem TomTom a ten je nadherne rychly. Navigon je docela zoufaly, neco s tim delat za jizdy je utrpeni.
    A ta lenost pri prepocitavani (kdyz je mapa velka) take neni zanedbatelna ... napr. ve Svycarsku, kde je hodne tunelu, to nebylo uplne prijemne.

    Navigon 5 jsem si koupil, aniz jsem ho predtim zkousel. S Navigonem 6 to asi udelam trochu jinak ;-)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    17

    Ja jsem pouzival Navigon s Acerem n10 (coz neni zadne delo) a jel pekne plynule, i prepocitani trasy netrvalo dlouho. Chvilku trva napr zadavani adresy. Nez poskoci na ty vybrane nazvy podle zadavanych pismen je skutecne trochu pomalejsi, ale rozhodne nic tragickeho. Znam par lidi co to provozuji na N35 a jsou naprosto spokojeni. Zkuste patch 5.1 ktery resi pomerne hodne problemu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    488

    Asi tam máš málo místa pro běh programu.A nemáš tam náhodou WM5?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    7

    Mam Navigon 5 cerstve na Mio A 701, rozbehne se bez problemu ale po 2-3 minutach v jakemkoliv "modu" ( planovani, navigace atd ) prestane GPS videt satelity. Po vypnuti a opetovnem spusteni opet 2 - 3 minuty funguje atdatdatd. Netusi nekdo v cem by mohl byt problem. Ozi ani TT nemaji s GPS zadny problem
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    488

    Zkus si na stránkách Navigonu stáhnout upgrade na WM5.Jinak nevím co by pomohlo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    6

    Ahoj. Mam podobnou neprijemnou zkusenost s Navigonem, tedy negativni. Mel jsem zapujceny od znameho pred tim, nez bych ev.zakoupil. Ale kdyz jsem dal navigovat z mensiho mesta do vetsiho, tak se 2x zaseknul pri ceste a pote mi oznamila navigace, ze jsem v cilove ulici, a to asi 10 km, pred skutecnym cilem. Trochu dost jsem byl v rozpacich, tedy pokud jsem mel moznost vyzkoust, tak treba Garmin nebo TomTom-velmi dobre. Nakonec na navigaci je podstatne to, kam vas dovede, takze nekdo tady kritizoval grafiku Tomtoma......musim rici naopak, v jednoduchosti je krasa a mozna i genialita....:-))) Toz tolik jsem se chtel pripojit do diskuze...:-)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    6

    Ahoj. Mam podobnou neprijemnou zkusenost s Navigonem, tedy negativni. Mel jsem zapujceny od znameho pred tim, nez bych ev.zakoupil. Ale kdyz jsem dal navigovat z mensiho mesta do vetsiho, tak se 2x zaseknul pri ceste a pote mi oznamila navigace, ze jsem v cilove ulici, a to asi 10 km, pred skutecnym cilem. Trochu dost jsem byl v rozpacich, tedy pokud jsem mel moznost vyzkoust, tak treba Garmin nebo TomTom-velmi dobre. Nakonec na navigaci je podstatne to, kam vas dovede, takze nekdo tady kritizoval grafiku Tomtoma......musim rici naopak, v jednoduchosti je krasa a mozna i genialita....:-))) Toz tolik jsem se chtel pripojit do diskuze...:-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    17

    To co popisujete by odpovidalo pouziti generovaneho klice pro odemknuti vsech map. Pri nasledne aplikaci patche (5.1 a novejsi) se navigace chova timto zpusobem. Ztraci signal GPS a nebo naviguje jen par metru a pote hlasi dojeti do cile. Jednalo se o legalni instalaci? Najezdil jsem s Navigonem docela dost a nikdy se mi nestalo napr. to co u TomTomu ze me na krizovatce posila doleva i kdyz mam jet rovne a podobne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    488

    Taky jsem s Navigonem 5,1 naprosto spokojen.Tyto problémi jaké popisuješ bych tak čekal od PocketKima
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Leo a funkčnost Navigon mobile navigator
    Od xaries v sekci Navigon
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 23-02-2010, 22:08
  2. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 23-11-2008, 19:05
  3. Navigon Mobile Navigator 6
    Od v sekci Navigon
    Reakcí: 338
    Poslední příspěvek: 25-02-2008, 22:31
  4. Windows Mobile 6 Standard vs. Windows Mobile 6 profesional
    Od fablok_ce4you v sekci Zbývající SMP
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 10-02-2008, 14:50