Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 35

Téma: SirfTech - zkusenosti

  1. #1
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    662

    Nevim jestli nekdo mate zkusenosti s timto programem, nicmene se me podarilo po asi pul hodine hrani vyladit Loox N500 na praci. Zdalo se me totiz, ze se udaje z GPS refreshuji docela pomalu - standardne GPS komunikuje 9600 baudu co 5 sekund. Ruznymi nastavovanimi jsem dosel, ze nejoptimalnejsi asi bude 19200 baudu a 4 sekundy.

    Uz jste ho taky nekdo testovali? S jakymy vysledky ?

    Stahnout je mozne jej zde:
    http://w5.nuinternet.com/s660100031/SirfTech.htm
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    123

    Už jsem o tom psal 4.4.2006 tady :-)

    Pomocí SirfTech jsem GPS BT-338 nastavil na komunikaci v NMEA a zpráv GSA a GSV z 5s na 1s a rychlost přenosu portu nastavil na 38400 a naprosto v pohodě. Informace o pozici jsou refrešovány každou sekundu, modrej zub stíhá data přenést a vliv na výdrž baterie GPS to nemá žádný...

    Takže zkušenost přímo na jedničku ;-)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    662

    Scatman: ja kdyz to zkousel s jednickou a vyssi rychlosti, tak bych rekl, ze to uz nestihalo. Abych byl konkretni, porad se to stridalo na pripojen / odpojen. A to same s fixem - proste me to ukazalo polohu a potom zase jako pry GPS 0 satelitu a takto to porad doslova "pulzovalo".
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    To S474N: a jakou GPS pouzivas? Ja mam Navilock 306c (je do CF) a tam vic, nez 9600 baudu nejde - pak to hlasi chyby. Ale kazdopadne prenastaveni na 1s vyrazne zlepsilo navigacni schopnost v TomTomu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    123

    S474N: Aha, tak to mě nenapadlo, že by ti to nestíhalo. Ta moje BT-338 v klidu stíhá posílat data rychlostí 38400 na Com8 a h5550 je v klidu stíhá přes BT zase přijímat. Drží to bez výpadků přenosu dat celé hodiny (vyzkoušeno :-) ) a navigace funguje naprosto libově...

    Dokonce jsem zkoušel posílat i víc "informačních" zpráv v protokolu NMEA - tuším že jsem zapnul i VTG a ZDA posílání každou sekundu a opět přes Com8 s 38400 naprosto v pohodě. Ale protože třeba v ZDA se tuším posílá jen datum a čas pro synchronizaci PPS, není potřeba tuhle informací přenášet, takže jsem to z NMEA zase vypnul...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    662

    Scatman: tezko rict, jeslti to nestiha, to je pouze takovy muj dojem. Chtelo by to vice testu i od nekoho jineho, kdo ma Looxe.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    95

    Tak se mi podařilo nastavit Baudrate na 38400, ale když změnim GSA a GSV na 1s a dám SET, tak se to neuloží, dokážete někdo poradit?
    dík
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    662

    tribiani: a jak vis, ze se to neulozi ??
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    95

    protože když se tam do nastevaní vrátim za chvíli, tak je tam opět 5s
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    662

    Jenze to dle meho nazoru neni vyctene z GPS, ale pouze defaultni parametry. Si vem, ze na jinych strankach mas tlacitko GET, kterym vyctes prave ty aktualni hodnoty. Tady nic takoveho neni.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    19

    Citace Původně odesláno od S474N
    Nevim jestli nekdo mate zkusenosti s timto programem, nicmene se me podarilo po asi pul hodine hrani vyladit Loox N500 na praci. Zdalo se me totiz, ze se udaje z GPS refreshuji docela pomalu - standardne GPS komunikuje 9600 baudu co 5 sekund. Ruznymi nastavovanimi jsem dosel, ze nejoptimalnejsi asi bude 19200 baudu a 4 sekundy.

    Uz jste ho taky nekdo testovali? S jakymy vysledky ?

    Stahnout je mozne jej zde:
    http://w5.nuinternet.com/s660100031/SirfTech.htm
    4 sekundy urcite lepsi nez 5 ale kdyby se ti povedlo jit na looxu jeste min dej prosim vedet
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    123

    Citace Původně odesláno od tribiani
    protože když se tam do nastevaní vrátim za chvíli, tak je tam opět 5s
    To je v pořádku, ty nové hodnoty se uloží, dá se to ověřit v jiných programech. Ale je pravda, že SirfTech nabízí pokaždé při přepnutí ze Sirf do MNEA GSA a GSV s 5s a je potřeba je tedy při každém přepnutí do NMEA znova nastavit na 1s...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    824

    Citace Původně odesláno od Scatman
    ... ty nové hodnoty se uloží, dá se to ověřit v jiných programech...
    Treba jakych ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    80

    Třeba zrovna SirfTech. V nabídce NMEA se přepočítávají časy, kdy jsou jednotlivé věty NMEA přijaty. Z toho se nechá krásně poznat, jak je NMEA nastaveno.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    123

    Přesně tak, ale i třeba v navigaci (TTN) je vidět, jak po 1s mění sílu signálu jednotlivých satelitů...

    Jinak, v poslední verzi SirfTech -u je už zase vylepšeno spousta drobností, třeba právě kolem SBAS...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. N560+SirfTech+ nové nastavenie
    Od robuso_ce4you v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 03-11-2007, 23:51