Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 35

Téma: SirfTech - zkusenosti

  1. #16
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    134

    Zajímavé. Zkouším to, ale tlačítko GET vůbec nefunguje. Resp. mi nevyhodí žádné hodnoty (u žádné záložky). Používám n520..

    Co s tím?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    134

    Citace Původně odesláno od khooca
    Zajímavé. Zkouším to, ale tlačítko GET vůbec nefunguje. Resp. mi nevyhodí žádné hodnoty (u žádné záložky). Používám n520..

    Co s tím?
    No jasně, otevřít port..hm...

    Mě tak napadlo, že tímto by se dala celkem slušně rozdrbat GPS, na kterou se pochopitelně HR nevztahuje. Je nějaká možnost vrátit se do továrního nastavení?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Prosím o pomoc.U své úplně nové Qstarz BTQ-910 GPS s sirf III jsem zkoušel SirfTech demo.Výsledek je ten ,že je gps totálně rozladěná,nevidí satelity.Programy v pda ji taky nevidí.Nejsem si vědom,že bych něco měnil.Spíš jsem to jen tak projížděl.Akorát jsem se přepl do sirf modu a pak jsem to vrátil zpět.Dá se to nastavení nějak vyresetovat.Už jsem z toho ůplně na prášky.Nechce se mi kupovat novou gps.Dík za reakci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Vytahni baterku, nech ji pro jistotu 10 minut venku, pak ji strc zpet a zapni GPS
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    80

    Mělo by to jít tak, že nejdřív se připojíš sirftechem na GPSku. Pokud běží v Sirf modu, klikneš v menu na SIRF. Otevře se ti ladění Sirf modu se založkama. Můžeš přepnout na záložku: Initialize Data Source a výběrem Factory Reset a stisknutím tlačítka SET přepneš GPS do továrního nastavení, myslím že se zároveň přepne do NMEA modu. Nebo můžeš najet na poslední záložku : Switch to NMEA Protocol, tam nastavíš četnost jednotlivých NMEA zpráv, nastavíš Baudrate a tlačítkem SET přepneš do NMEA modu. V momentě toho přepnutí už s tebou ta GPS přestane komunikovat v SIRF režimu, takže SIRF režim zavřeš a přepneš se v menu do NMEA. Tam uvidíš, podle časů po vteřině, jestli přicházejí z GPS zprávy a jaký typ. Pokud zprávy přicházejí, maš GPS nastavenou v NMEA režimu a mělo by to být OK. Doufám, že jsem to napsal dost srozumitelně a že tam nemám nějakou chybu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    80

    Pozdě... a vidím, že to jde i jednodušeji
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Bohužel se Sirftechem po přepnutí na sirf mód nelze připojit.Po kliknutí na
    "Find Baud" nemůže najednou na zvoleném commu nic najít.Takže se nemůžu přepnout zpět na NMEA.Už fakt nevím.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Tak po půlhodinovém vyjmutí baterie se mi konečně vrátil NMEA mód.Ufff...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    0

    Funguje někomu tenhle program i s nokia LD-3W. Mě se nepodařilo v SirF módu nic přijmout, ani nic nastavit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Nováček
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    43

    zajima me factory reset, jedna se o skutecny 100% factory reset gps (nastaveni dle vyrobce) nebo jsou to jen jakesi defaultni hodnoty od sirftechu?? dikydiky
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    MMM: Jiste, tim se uvede GPSka do stavu, v jakem jste ji zakoupil. Stejne jako hard-reset na PDA...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Nováček
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    43

    beecher: dekuji, to jsem chtel slyset...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    3

    Nainstaloval jsem Sirftech ver. 1.27 a po spusteni v menu Sirf -> Static Navigation je polozka zaskrtnuta jen obrysove (ne plnou carou). Je v tomto pripade staticka navigace vypnuta, nebo jaky ma toto zaskrtnuti vyznam? Jakym sw mohu proverit stav off nebo on? Diky za pomoc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    63

    Je možný aby se mi GPS v Asusu A636 přepla z NMEA na SIFR sama po 3/4 roce chození bez problému? Včera mi to při běhu v IGU přestalo chytat signál GPS. Ze začátku sem myslel že sem ztratil signál ale když mi to pak odpojilo GPS Hardwarově tak sem zkusil zapnout GPSdash a ten si taky neškrt a při automatickym hledání portů GPSdash nenašel nic a IGO našlo SIFR/Com 5/57600 baudu a stejně to nenašlo jedinej satelit. Dřív sem používal NMEA na tom samim portu a rychlosti. Nevíte co s tim? Myslel sem si že to bude soft. problem a udělal HR a bez výsledku.Stalo se to už někomu z vás?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Sice to nema se SirfTechem nic spolecneho, aspon jak to popisujes, videl bych to spise na HW poruchu GPS modulu (nebo poruchu pripojeni pres kloub, coz ale efektivne vyjde stejne).
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. N560+SirfTech+ nové nastavenie
    Od robuso_ce4you v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 03-11-2007, 23:51