Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 61

Téma: Jak na GAPI u přístrojů FS Loox 720 a Dell Axim X50v/X51v?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Bohužel jsem zjistil, že má hra psaná v GAPI nefunguje na výše zmiňovaných přístrojích (Loox 720 a Axim X50v/X51v). Vykreslí se první snímek a hra zamrzne. Podle všeho reaguje na kliknutí, avšak nepřekresluje. Dá se to nějak ošetřit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    628

    Ošetřit se to dá za pomoci tlačítka "hledat" na tomto fóru. Po použití zmíněného tlačítka lze nalézt třeba toto
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Neboj, hledal jsem. Tohle nefunguje. Našel jsem i ekvivalent pro Axim, ale nejde to. Proto se ptám, jestli se s tím někdo osobně nesetkal. Je to nějaký divný :-(.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,452

    zkus to na ms newsech, tam ti nekdo poradi..
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Nejjednodussi bude vzit ten kod a udelat debug verzi aplikace, ktera si kazde uprdnuti systemovych knihoven zaloguje do textaku a to ti pak posleme, at vis, jak to mas osetrit...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Tos nerek, ze je to v C#. Ja myslel, ze je to v C/C++...

    Nechces si na to udelat private project na www.gotdotnet.com a mne tam pridat, ze bych se na to mrknul? Nebo posli mi kod...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Já nerad předávám kód :-(. Ale tuším, kde je chyba, a pokud s tím umíš, mohl bys mi pomoci. V GAPI si přeci má každý vytvořit managed DLL na míru, aby uměla přesně to, co programátor chce. Jenže na to já jsem příliš dřevěnej, takže jsem vzal už hotové DLL z programu Dancing Zombies, který slouží na MSDN Library coby example. Podle všeho musí být ta chyba právě v té DLL, protože v programu na 99,9% nehrozí. Pokud bys tedy byl schopen mi pomoci s těmi DLL (viz zde), bylo by to super. Musí umět jen a pouze vykreslit bitmapu (resp. obdélníkový výřez) na souřadnice a volitelně i s KeyTransparency. Je to zhruba takhle:

    Kód:
    *********
    deklarace
    *********
    public GXGraphics gx = null;		
    public GXBitmap m_image = null;
    public System.Reflection.Assembly zdroje =
    			System.Reflection.Assembly.GetExecutingAssembly();
    
    **************************
    loading po startu aplikace
    **************************
    
    //inicializace plochy
    gx = new GXGraphics(this, GXGraphics.DisplayBufferModes.kDoubleBuffer);		gx.SetDrawModes(GXGraphics.DrawFlags.kModeNoBoundsChecking);
    			
    //nastavení průhledné barvy pro pozdější KeyTransparency
    gx.SetSourceKey(Color.Lime);
    
    //načtení bitmapy uložené jako embedded resource
    m_image = new GXBitmap(
    zdroje.GetManifestResourceStream(@"MujProjekt.obrazek.bmp"), gx);
    
    *******************
    vykreslovací smyčka
    *******************
    
    //zahájení kreslení
    gx.BeginDraw();
    
    //běžné vykreslení na x=0, y=0
    gx.DrawBitmap(0, 0, m_image);
    
    //vykreslení části obrázku (obdélník levého horního rohu šířky i výšky 5 pixelů)
    gx.DrawBitmap(0, 0, new Rectangle(0, 0, 5, 5), m_image);
    
    //kreslení s vynecháním průhledné barvy
    gx.SetDrawModes(GXGraphics.DrawFlags.kModeSrcKeyTransparency);
    gx.DrawBitmap(0, 0, m_image);
    gx.ClearDrawModes(GXGraphics.DrawFlags.kModeSrcKeyTransparency);
    
    //otisk gx na display
    gx.EndDraw();
    
    ***********************
    před ukončením aplikace
    ***********************
    
    m_image.Dispose();
    
    gx.ClearDrawModes(GXGraphics.DrawFlags.kModeNoBoundsChecking);
    gx.Dispose();
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Hm, ten kod vypada v pohode...
    Aha... Jak to tak ctu hledam, tak tam pouzivas GAPINet, takze to na VGA pada (melo by ti to zlobit i dokonce na Hx4700)... Pripadne pouzij metodu popsanou zde.

    Prejdi na .NET CF 2.0 a DirectX Mobile, ktere je uz managed v .NET CF 2.0 standardne (pravda, ale zase jenom ve WM5) a budes mit po startech.
    Ja jsem zacal taky kdysi neco vyvijet v .NET CF 1.0, ale prozatimni UI jsem mel textove, takze jsem se nedostal k tomu, abych zjistil, ze to pres GAPI nepujde...
    A stejnak uz je to preportovano do CF 2.0 a DXM...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od beecher
    Hm, ten kod vypada v pohode...
    Aha... Jak to tak ctu hledam, tak tam pouzivas GAPINet, takze to na VGA pada (melo by ti to zlobit i dokonce na Hx4700)... Pripadne pouzij metodu popsanou zde.

    Prejdi na .NET CF 2.0 a DirectX Mobile, ktere je uz managed v .NET CF 2.0 standardne (pravda, ale zase jenom ve WM5) a budes mit po startech.
    Ja jsem zacal taky kdysi neco vyvijet v .NET CF 1.0, ale prozatimni UI jsem mel textove, takze jsem se nedostal k tomu, abych zjistil, ze to pres GAPI nepujde...
    A stejnak uz je to preportovano do CF 2.0 a DXM...
    Já právě doufal, že se to nějak dá přes GAPINet :-). Do budoucna asi budu muset přeskočit na C++, jinak to dost dobře nepůjde. C# má strašně malou podporu třetích stran :-(. Čili přes GAPINet určitě ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    No, kdyz si prectes to, na co odkazuji, tak zjistis, ze ani GAPINet.DLL tomu nepomuze nebo presneji tomu pomuze nejaka jina metoda vykreslovani, nez ta standardni. Je to nejaka chybka obecne...

    Na co by potreboval C# podporu tretich stran?

    Osobne bych spise doporucil preskocit na WM5, .NET CF 2.0 a DXM a mas vystarano. Videl jsem tajne demo MS 3D enginu ala Quake 3 napsane pro tuto kombinaci a malem mi upadla celist (na neakcelerovanem Universalu to behalo jako z praku)...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    29

    Pouzivas knihovnu GXGraphics, kde je asi mala chyba, ktera zpusobuje nekompatibilitu bud s hw, ale to asi tezko nebo s verzi gx.
    V metode BeginDraw tridy GXGraphics chybi volani nejakyho pointeru nebo co to je, importovanyho z knihovny gx. Jmenuje se GXBeginDraw a je ve tride GAPI. vlastne ani nevim, jestli to tam chybelo, ale potom to uz fungovalo.
    Takze do metody BeginDraw v GXGraphics staci pridat GAPI.GXBeginDraw() a zkompilovat.
    Stejne to ale funguje jenom v rozliseni 240x320
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Už jsem z toho fakt špatnej :-(. Neznáte nějakou jinou grafickou knihovnu pro C#, která umí QVGA i VGA současně a dá se použít i v nižších WM, než 5.0?
    To, co mi poslal beecher má strašně málo informací a vůbec nic mi to neříká. Nemám nejmenší ponětí o zápisu do pixel bufferu.

    Opravdu vás prosím, nemůžu s tím hnout. Nemusí to být nijak rychlé a potřebuju jen a pouze vykreslení bitmapy s možností zapnutí keytransparency. Vůbec nic jiného od toho nechci.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    A co takhle nepouzivat GAPI? Tady je shut-em up gamesa v .NET CF, ktera, pokud jsem to dobre pochopil, nejede pres GAPI...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od beecher
    A co takhle nepouzivat GAPI? Tady je shut-em up gamesa v .NET CF, ktera, pokud jsem to dobre pochopil, nejede pres GAPI...
    No jo vlastně. Na karetní hru by to mělo rychlostně bohatě stačit.
    Tady je to dost podrobně. Díky moc, už to zkouším přepsat ;-).
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Narážím na nové problémy. Potřebuju, abych mohl ovládat orientaci displaye. Je to možné s .NET Compact Framework 1.0?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Dell Axim X50v
    Od budelovsky.j v sekci Obecné problémy
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 10-07-2007, 07:15
  2. 2 tweaky pro Dell Axim X50v / X51v
    Od Zdenek Malinsky v sekci Dell
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 06-11-2006, 11:41
  3. Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 24-03-2006, 09:54
  4. Dell Axim X50v
    Od rockcz v sekci Dell
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 08-09-2005, 16:01