Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: today modul

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    19

    Zdravim,

    chtel bych si naprogramovat vlastni modul pro Today obrazovku... poradite mi jak na to ? C i VB ovladam. Ale nevim kde ziskat informace o tom jak programovat pro Pocket PC. Diky za kazdou radu
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    http://www.devbuzz.com/
    http://www.pocketpcdn.com/
    http://www.microsoft.com/windowsmobi...s/default.mspx

    ...to asi pro zacatek Nejsem programator, takze mozna existuji i jine, lepsi zdroje, ale tady urcite neco najdete.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    814

    Není to tak dlouho, co jsem vytvořil v eVC3.0 dvě třídy pomocí kterých se dá Today plug-in vytvořit. Jejich zdrojový kódy a popis můžeš najít na:

    CTodayWindow a CTodayOptionsDialog

    Třeba ti to pomůže.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    814

    Ještě mě tak napadlo. Budeš potřebovat vývojářský nástroj. Microsoft nabízí zdarma jeho vlastní založený na Visual Studiu (resp. Visual C++) V současné době jsou k dispozici dvě verze. Obě jsou volně ke stažení tady. Pokud budeš chtít vyvíjet pro PocketPC 2002 pak si stáhni eMbedded Visual Tools 3.0, pokud pro WM2003 pak si stáhní postupně tyto tři věci:
    1) eMbedded Visual C++ 4.0
    2) eMbedded Visual C++ 4.0 SP2
    3) SDK for Windows Mobile™ 2003-based Pocket PCs

    Samozřejmě můžeš mít obě dvě nainstalovaný zaráz. Aplikace zkompilovaný ve eVC4.0 nebudou chodit na PocketPC 2002. Ovšem aplikace zkompilovaný v eVC3.0 na WM2003 chodit budou (teda v 99% případů) Máš-li zájem o vývoj aplikací pro .NET platformu, kterou WM2003 podporuje, pak si stáhni taky ještě Visual Studio .NET 2003 a eMbedded Visual C++ 4.0 QFEs

    Toť vše
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    19

    diky, diky, diky... vsechno to prozkoumam a ozvu se vam, jak jsem dopadl
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    19

    Nainstaloval jsem si eVC3.0, stahl demo projekt od eXEdena, uspesne ho zkompiloval, ale ted nevim, co s vyslednym souborem "test.dll". Kam ho nahrat, aby se objevil v Today > Items? Musi se jeste nejak zapsat do registru?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    814

    1) zkopíruj DLL soubor do složky Windows
    2) do registru musíš přidat následující informace - klíč je HKLM\Software\Microsoft\Today\Items:
    a) nový klíč pojmenovaný např. "My Today" (uvozovky tam musí být)
    b) pod něj hodnoty:
    - DLL (string): \Windows\Test.dll
    - Enabled (DWORD): 1
    - Options (DWORD): 1 (pakliže Today plug-in nemá options dialog pak je zde 0
    - Flags (DWORD): 0
    - Type (DWORD): 4 (to značí uživatelský plug-in)

    Jinak popis všech hodnot najdeš na Microsoft MSDN, kde si potřebné informace dohledáš.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    19

    Jeste jeden (snad uz posledni) dotaz:

    Jak nahradim test.dll novou verzi? I kdyz vypnu v Today > Items muj plug-in test.dll nejde smazat / nahradit. Musim pokazde odebirat plug-in z registru nebo na to existuje nejaka jina finta?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    814

    To je právě ten problém. Ladění takovéto aplikace je prakticky nemožné. Pro odstranění celé DLL z paměti (disablování v Today Settings nepomůže, protože knihovna zůstane nadále v paměti jako zavedený proces, jen se nezobrazuje) je potřeba v registrech v hodnotě DLL přejmenovat Test.dll na třeba xTest.dll a znovu spustit Today Settings a plug-in už nebude ani tam ani v paměti a je možné jej nahradit
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    19

    Citace Původně odesláno od eXEden
    To je právě ten problém. Ladění takovéto aplikace je prakticky nemožné. Pro odstranění celé DLL z paměti (disablování v Today Settings nepomůže, protože knihovna zůstane nadále v paměti jako zavedený proces, jen se nezobrazuje) je potřeba v registrech v hodnotě DLL přejmenovat Test.dll na třeba xTest.dll a znovu spustit Today Settings a plug-in už nebude ani tam ani v paměti a je možné jej nahradit
    jojo, uz jsem na to taky prisel... delam test.dll, test2.dll, ... a upravuju registry

    neni nejaka utilitka, ktera by umoznovala vyhodit z pameti nejakou konkretni knihovnu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    814

    Zatím ne, teda co vím. Ale je možné napsat si jednoduchý prográmek, který to bude dělat za Vás. Stačí jen přejmenovat patřičnou hodnotu v registrech a poslat zprávu
    Kód:
    SendMessage(HWND_BROADCAST, WM_WININICHANGE, 0xF2, 0)
    a pak by měla být položka uvolněna z paměti.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    19

    plug-in uz jsem si odladil a chtel jsem ho vyzkouset primo na svem PPC (iPAQ 3850)... eVC mi pise "The ARM SA1100 CPU does not support configuration Test - Win32 (WCE x86) Release! Executable will not run on device."

    pridal jsem ARM release, ale bohuzel mi ted nechodi kompilace:

    .\ARMRelease ARM\MyOption.obj : fatal error LNK1112: module machine type "ARM" conflicts with target machine type "IX86"
    Error executing link.exe.

    nemuzu prijit na to, co s tim :-/
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    814

    Když jsem vytvářel výše zmíněné třídy, tak jsem bral v potaz to, že pro ilustraci bude stačit pouze platforma pro emulátor (x86). Vzhledem k tomu, že eVC++3.0 není natolik inteligentní, aby bez chyb dokázalo přidat novou platformu, je nutné vytvořit si nový projekt (DLL Library), vybrat si i platformu ARM a vložit do něj všechny zdrojové kódy, které jste si vytvořil. Možná jsem měl počítat s tím, že někdo to bude chtít zkoušet i na reálném PDA. Za komplikace se omlouvám ...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Základní ovládání z today, svátky a narozeniny na today.
    Od nucleolus v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 03-03-2008, 21:04
  2. GPS modul
    Od netino v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 25-10-2007, 21:22
  3. BT GSM Modul
    Od lennyd_ce4you v sekci Jaké si vybrat / koupit příslušenství?
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 21-10-2006, 10:30
  4. Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 25-08-2005, 05:12