V rámci zakoupení nového PDA jsem plavně přešel na Windows Mobile 5 a po zkušenostech s předchozími verzemi tohoto operačního systému jsem se domníval, že už hůře být ani nemůže.
Jako vždy jsem se hluboce zmýlil a zjistil jsem dvě, pro mě hrůzné skutečnosti:
ad 1) nelze konvertovat accesové soubory *.mdb do formátu *.cdb na PDA
ad 2) pomocí ActiveSync není možno synchronizovat prostřednictvím Wi-Fi.
První problém naštěstí vzdělanější zoufalci než jsem já vyřešili:
The files adoce30.dll and adocedb30.dll must be on the device in the Windows folder. The file adosync.dll must be on the device and registered. Then, on the desktop, remove the following registry key: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows CE Services\SpecialDefaults\PocketPC04\Services\Synch ronization\Objects\~MicrosoftTable,
zatímco řešení problému druhého jsem nikde nenalezl.
Rád bych se proto zeptal váženého PT publika, zda je nějak možno na Windows Mobile 5 synchronizovat přes Wi-Fi, a zda je na to nějaká obezlička, případně se musí zakoupit jiný program, než MS ActiveSync, anebo to prostě možné není a je třeba se s tím smířit.
Jinak na jedné webové stránce se Microsoft holedbal, že ztráta možnosti synchronizovat přes Wi-Fi není vadou, nýbrž výhodou, kterou nám implementoval kvůli bezpečnosti z důvodů jeho obav o naše data. Ještě že Tě máme, Microsofte!